بیماری های مشابه

آسم
آسم
آسم یک بیماری ناهمگون است که با التهاب مزمن مجاری هوایی و حساسیت بیش از حد به محرک‌های متعدد تشدید‌کننده مشخص می‌شود. در حالی که یک بیماری مزمن است، آسم به طور کلی یک بیماری متناوب با تشدید‌های حاد است که با دوره‌های بدون علائم متناوب است. در موارد شدید، برخی از بیماران ممکن است به طور روزانه علائمی از انسداد مجاری هوایی را تجربه کنند.

بیماری مزمن انسدادی ریه
بیماری مزمن انسدادی ریه
در سراسر جهان محسوب می‌شود. این بیماری با انسداد مزمن جریان هوا که به طور کامل برگشت‌پذیر نیست، شناخته می‌شود و معمولاً به دلیل پاسخ التهابی غیرطبیعی در ریه‌ها به‌تدریج پیشرفت می‌کند.

آمفیزم ریوی
آمفیزم ریوی
آمفیزم ریوی (Pulmonary Emphysema) نوعی بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD) است که با از دست دادن ساختارهای دیواره آلوئولی فردی مشخص می‌شود و منجر به تشکیل آلوئول‌های بزرگ‌تر و کم‌بازده‌تر همراه با گیر افتادن هوا می‌گردد. تنگی نفس به تدریج آغاز می‌شود و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا بیماران مبتلا به دنبال درمان باشند. دیگر علائم شامل خس‌خس سینه، سرفه، درد قفسه سینه، سیانوز (Cyanosis) و افزایش ضربان قلب است.

برونشیت حاد
برونشیت حاد
برونشیت حاد یک وضعیت شایع در عمل بالینی است که با سرفه‌ای که حداقل ۵ روز طول می‌کشد، مشخص می‌شود. علائم ناشی از تورم و التهاب دستگاه تنفسی تحتانی بوده و اغلب با عفونت ویروسی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مرتبط است. سرفه ممکن است خشک یا همراه با خلط باشد و علائم دیگری مانند گرفتگی بینی، حساسیت دیواره قفسه سینه، گلودرد، خس‌خس سینه و به‌ندرت تب نیز ممکن است وجود داشته باشد. علائم ممکن است تا ۳ هفته ادامه داشته باشند. بروز این بیماری در فصول سرد بیشتر است. در حدود ۱٪ موارد، برونشیت حاد ممکن است با بوردتلا پرتوسیس (سیاه سرفه) مرتبط باشد. سایر علل باکتریایی نادر شامل کلامیدوفیلا پنومونیه و مایکوپلاسما پنومونیه هستند.

عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی
عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی
ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) یک ویروس RNA تک‌رشته‌ای با سوی منفی و دارای پوشش است. این ویروس به طور گسترده‌ای در طبیعت وجود دارد و موجب بروز اپیدمی‌های فصلی در سراسر جهان می‌شود. در نیم‌کره شمالی، این اپیدمی‌ها معمولاً از نوامبر تا آوریل رخ می‌دهند و در ماه‌های ژانویه یا فوریه به اوج می‌رسند. در نیم‌کره جنوبی، اپیدمی‌ها از ماه مه تا سپتامبر اتفاق می‌افتند و در ماه‌های مه، ژوئن یا ژوئیه به اوج می‌رسند. عفونت با RSV به قدری شایع است که بیشتر کودکان در ایالات متحده تا سن ۲ سالگی به آن مبتلا می‌شوند.

"سینه نوسانی"
"سینه نوسانی"
آسیب قفسه سینه ناپایدار (Flail chest) به آسیب دیواره قفسه سینه اطلاق می‌شود که در آن سه یا تعداد بیشتری از دنده‌های مجاور دچار شکستگی می‌شوند و این بخش از قفسه سینه از دیواره قفسه سینه جدا شده و به‌طور مستقل از بقیه قفسه سینه حرکت می‌کند. این وضعیت معمولاً به‌دلیل ترومای بلانت (blunt trauma) ایجاد می‌شود، اما ممکن است در طی جراحی توراکس (thoracic surgery) نیز رخ دهد. این شرایط به‌عنوان یک وضعیت اورژانس پزشکی در نظر گرفته می‌شود.

پنوموتوراکس
پنوموتوراکس
پنوماوتوراکس (Pneumothorax) به جمع شدن غیرطبیعی هوا در حفره پلور (pleural cavity) اطلاق می‌شود. این وضعیت می‌تواند منجر به فروپاشی جزئی یا کامل ریه شود. علت آن ممکن است تروما (trauma) یا یک رویه پزشکی باشد، یا به صورت خودبه‌خودی رخ دهد. در برخی موارد، پنوماوتوراکس ممکن است به عنوان یک وضعیت اضطراری تهدیدکننده زندگی باشد، به دلیل نارسایی تنفسی یا فروپاشی قلبی‌عروقی. بیماران با پنوماوتوراکس کوچک ممکن است گاهی بدون علامت باشند. علائم شایع پنوماوتوراکس شامل درد قفسه سینه یا شانه، تنگی نفس (dyspnea)، تندتپشی (tachycardia) و تندنفسی (tachypnea) می‌باشد.

هموتوراکس
هموتوراکس
هموتوراکس (Hemothorax) به تجمع خون در حفره پلور (pleural cavity) گفته می‌شود و با هماتوکریت (hematocrit) مایع پلور که بیش از ۵۰ درصد هماتوکریت خون محیطی است، مشخص می‌گردد.

افیوژن پلورال
افیوژن پلورال
افزایش مایع در حفره پلور به عنوان افیوژن پلورال (pleural effusion) شناخته می‌شود. علائم آن می‌تواند شامل تنگی نفس، سرفه و درد قفسه سینه پلورتیک باشد، اگرچه اغلب افیوژن‌ها بدون علامت هستند و به صورت تصادفی در تصویربرداری از قفسه سینه شناسایی می‌شوند. شایع‌ترین علل افیوژن پلورال شامل عفونت، نارسایی احتقانی قلب (congestive heart failure)، بدخیمی، اختلالات بافت همبند، بیماری کبد و تروما می‌باشد. تجزیه و تحلیل مایع پلورال می‌تواند به شناسایی علت ایجاد آن کمک کند.

اوردوز با مواد مخدر افیونی
اوردوز با مواد مخدر افیونی
در ایالات متحده، انجمن آمریکایی مراکز کنترل سموم با شماره 800-222-1222 به صورت 24 ساعته در دسترس است تا تماس‌گیرندگان را مستقیماً به مرکز سموم منطقه خود متصل کند. این خدمات به صورت آنلاین نیز موجود است.

میاستنی گراویس
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس (MG) یک بیماری خودایمنی عصبی-عضلانی است که با ضعف متغیر و بدون درد در عضلات ارادی مشخص می‌شود. میاستنی گراویس خودایمنی می‌تواند به صورت چشمی یا عمومی ظاهر شود.

پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
سندرم گیلن باره (Guillain-Barré syndrome یا GBS) مجموعه‌ای از پلی‌نوروپاتی‌های نادر، حاد و مرتبط با سیستم ایمنی است که ویژگی‌ها و تظاهرات مختلفی دارد. این سندرم به دو زیرگروه اصلی تقسیم می‌شود: دمیلینه‌کننده و آکسونال. انواع دمیلینه‌کننده شامل پلی‌نوروپاتی دمیلینه‌کننده التهابی حاد (acute inflammatory demyelinating polyneuropathy یا AIDP) و نوع بالینی سندرم میلر فیشر (Miller Fisher syndrome یا MFS) می‌باشند. انواع آکسونال شامل نوروپاتی آکسونال حرکتی حاد (acute motor axonal neuropathy یا AMAN) و نوروپاتی آکسونال حرکتی-حسی حاد (acute motor-sensory axonal neuropathy یا AMSAN) هستند.

سندرم میاستنی لامبرت-ایتون
سندرم میاستنی لامبرت-ایتون
سندرم میاستنیک لامبرت-ایتون (Lambert-Eaton myasthenic syndrome یا LEMS) یک بیماری خودایمنی با پیشرفت آهسته است که با ضعف عضلانی، خستگی عضلانی، و علائم خودمختار مشخص می‌شود. عضلات ناحیه شانه و لگن، تنه، و اندام‌های تحتانی ممکن است ابتدا تحت تأثیر قرار گیرند. دشواری در برخاستن از حالت نشسته شایع است و عضلات خارج‌چشمی معمولاً در امان می‌مانند. LEMS ممکن است با علائم خودمختار مانند یبوست، خشکی دهان، دشواری در ادرار کردن، و ناتوانی جنسی همراه باشد. این بیماری در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود (نسبت ۵ به ۱) و اغلب در میانسالی بروز می‌کند.

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) که همچنین به عنوان بیماری لو گهریگ شناخته می‌شود، یک بیماری تحلیل‌برنده سریع‌الپیشرفت است که با از دست دادن نورون‌های حرکتی مشخص می‌شود. ALS به فلج و نارسایی تنفسی منجر شده و نهایتاً به مرگ ختم می‌شود. یافته‌های مشخصه شامل آتروفی عضلانی، فاسیکولاسیون‌ها (fasciculations)، ضعف نامتقارن اندام‌ها، دیس‌آرتری (dysarthria)، دیس‌فاژی (dysphagia)، افتادگی پا (foot drop)، تنگی نفس (dyspnea)، و آب‌ریزش دهان (drooling) است. علائم بیماری می‌تواند متنوع باشد و ممکن است شامل خستگی، گرفتگی عضلات، اسپاستیسیتی (spasticity)، درد گردن، کاهش وزن، تریسموس (trismus)، فلج، گرفتگی صدا (hoarseness)، سرفه، اختلال در شناخت، تغییرات خلقی، از دست دادن حس، برادی‌پنه (bradypnea)، افت فشار خون وضعیتی (orthostatic hypotension)، هیپوونتیلاسیون (hypoventilation)، هیپورفلکسی (hyporeflexia)، و هیپرفلکسی (hyperreflexia) باشد. علائم معمولاً در اندام‌ها شروع می‌شوند، اما در حدود ۳۰ درصد از موارد، علائم در عضلاتی که توسط اعصاب جمجمه‌ای تحتانی کنترل می‌شوند و مسئول گفتار و بلع هستند (ALS با شروع بولبار) آغاز می‌شوند.

پولیومیلیت
پولیومیلیت
بیماری فلج اطفال، که به نام‌های پولیومیلیت و فلج کودکان نیز شناخته می‌شود، یک بیماری سیستم عصبی مرکزی (CNS) است که به طور انتخابی نورون‌های حرکتی را آلوده و تخریب می‌کند و منجر به ضعف عضلانی و فلج شل حاد می‌شود. این بیماری توسط ویروس پولیو (PV) که یکی از اعضای جنس انتروویروس است، ایجاد می‌شود. اگرچه اپیدمی‌های این بیماری پدیده‌ای نسبتاً جدید هستند، اما پولیو به عنوان یک بیماری باستانی شناخته می‌شود و استل‌های مصر باستان و بقایای مومیایی‌های فرعون‌ها نشان‌دهنده تحلیل مشخصی در اندام‌های تحتانی ناشی از فلج پولیومدیت است. اولین گزارش‌های مربوط به شیوع این بیماری در اروپا و ایالات متحده به اوایل و اواسط قرن 19 میلادی بازمی‌گردد و پس از صنعتی شدن، پولیو به یکی از ترسناک‌ترین بیماری‌های دوران کودکی در قرن 20 تبدیل شد، به‌طوری‌که اوج عفونت در ایالات متحده در دهه 1950 رخ داد. از آن زمان، شیوع جهانی به دلیل توسعه واکسن پولیو و برنامه‌های واکسیناسیون گسترده تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی (WHO) به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است.

فشارخون داخل جمجمه‌ای ایدیوپاتیک
فشارخون داخل جمجمه‌ای ایدیوپاتیک
"افزایش فشار داخل جمجمه‌ای ایدیوپاتیک" (Idiopathic Intracranial Hypertension) که به‌طور تاریخی به‌عنوان "فشار داخل جمجمه‌ای خوش‌خیم" یا "تومور کاذب مغزی" (pseudotumor cerebri) شناخته می‌شود، یک سندرم بالینی با فشار بالای مایع مغزی-نخاعی (CSF) است که با اندازه‌گیری در وضعیت خوابیده به پهلو، فشار بالاتر از ۲۵۰ میلی‌متر آب (mmH2O) نشان می‌دهد. این حالت با ترکیب طبیعی مایع، بدون شواهدی از هیدروسفالی، توده، ضایعات ساختاری یا عروقی و بدون علت شناخته‌شده‌ای همراه است. معمولاً با سردرد و ادم پاپی (papilledema) همراه است.

آمبولی ریوی
آمبولی ریوی
آمبولی ریوی (PE) لخته خونی است که معمولاً از ترومبوزهای سیستم وریدی عمقی (deep venous system) در پاها منشأ می‌گیرد و به ریه‌ها منتقل می‌شود. سایر منابع می‌توانند شامل وریدهای عمقی لگنی، وریدهای رکتال، ورید اجوف تحتانی (inferior vena cava)، قلب راست، و وریدهای آگزیلاری باشند. تقریباً 10٪ از موارد مرگبار هستند.

ادم ریوی
ادم ریوی
ادم ریوی به تجمع مایع در فضای بینابینی (Interstitial Space) که به آلوئول‌ها گسترش می‌یابد، اطلاق می‌شود. این تجمع مایع می‌تواند عملکرد اکسیژناسیون و تهویه (Ventilation) را مختل کند.

سپسیس باکتریایی (اطفال)
سپسیس باکتریایی (اطفال)
سپسیس باکتریایی در کودکان یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در کودکان است و از سرطان‌های دوران کودکی پیشی گرفته است. ویژگی‌های بارز سپسیس شامل دمای غیرطبیعی بدن، شمارش غیرطبیعی لکوسیت‌ها، تاکی‌پنه (تنفس سریع) و تاکی‌کاردی (ضربان قلب سریع) است. ضایعات پوستی که می‌توانند سرنخی برای علت سپسیس فراهم کنند، ممکن است ناشی از تهاجم مستقیم عروقی و انسداد، واسکولیت ناشی از رسوب کمپلکس‌های ایمنی یا اثرات سموم باشند.

آنافیلاکسی (آنافیلاکتیک)
آنافیلاکسی (آنافیلاکتیک)
آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک حاد یا پاسخ هایپرسنسیویتی است که ممکن است در عرض چند دقیقه به مرگ منجر شود و یک اورژانس پزشکی است.

پانکراتیت حاد
پانکراتیت حاد
پانکراتیت می‌تواند یک پاسخ التهابی سیستمیک شدید را القا کند، بنابراین استفاده زودهنگام و تهاجمی از مایعات وریدی (IV)، کنترل درد (اغلب با داروهای مخدر وریدی)، ضد تهوع‌ها و استراحت اولیه روده‌ای، برای درمان اولیه حیاتی است.

هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدیسم به کاهش هورمون تیروئید ناشی از نقصی در هر بخشی از محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (Hypothalamic-Pituitary Axis یا HPA) گفته می‌شود.

مسمومیت با ارگانوفسفات
مسمومیت با ارگانوفسفات
مسمومیت می‌تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض ارگانوفسفات‌ها (Organophosphates) رخ دهد که فعالیت کولین‌استراز (Cholinesterase) را مهار کرده و ممکن است باعث مسمومیت کولینرژیک (Cholinergic Toxicity) شوند. ارگانوفسفات‌ها در حشره‌کش‌ها و عوامل عصبی استفاده می‌شوند. سطوح سمی ممکن است از طریق بلع، استنشاق یا جذب از طریق پوست وارد بدن شوند. مسمومیت با ارگانوفسفات ممکن است به دلیل مصرف غذای آلوده یا تماس با لباس‌های آلوده رخ دهد. قرارگیری در معرض از طریق استنشاق یا دهانی منجر به بروز علائم ظرف ۳ ساعت می‌شود، در حالی که جذب پوستی ممکن است تا ۱۲ ساعت طول بکشد تا افراد مبتلا علائم را نشان دهند.

چاقی
چاقی
چاقی به شاخص توده بدنی (Body Mass Index یا BMI) ۳۰ یا بالاتر اطلاق می‌شود (وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مربع قد بر حسب متر). چاقی زمانی رخ می‌دهد که میزان انرژی دریافتی فرد بیش از انرژی مصرفی او باشد، که منجر به افزایش وزن اضافی می‌شود. عوامل متعددی در بروز چاقی نقش دارند، که این بیماری اکنون تقریباً یک‌سوم جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده است.

اسکولیوز
اسکولیوز
انحنای جانبی ستون فقرات که در عکس‌برداری با اشعه ایکس (X-ray) به اندازه ۱۰ درجه یا بیشتر به صورت شکل S یا C مشاهده می‌شود. بسته به شدت، ممکن است ستون فقرات دچار چرخش شده و ساختار غیرطبیعی قفسه سینه ایجاد کند. بیشتر موارد خفیف هستند و بدون علائم بوده و نیازی به درمان ندارند. برخی از بیماران ممکن است با درد گردن یا شانه، عدم تقارن در لگن یا شانه‌ها و تغییر در قفسه سینه مراجعه کنند. زنان بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند و شدیدترین موارد را تشکیل می‌دهند.

اسکلرودرمی
اسکلرودرمی
این خلاصه به بررسی اسکلرودرمی در بزرگسالان می‌پردازد. اسکلرودرمی در کودکان به‌صورت جداگانه مطرح می‌شود.

لوپوس اریتماتوز سیستمیک
لوپوس اریتماتوز سیستمیک
این خلاصه به بررسی لوپوس اریتماتوز سیستمیک در کودکان می‌پردازد. لوپوس نوزادی به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.

ادم ریوی در ارتفاعات بالا
ادم ریوی در ارتفاعات بالا
ادم ریوی در ارتفاعات بالا (High-altitude pulmonary edema یا HAPE) علت نادری برای ادم ریوی است که با تنگی‌نفس در هنگام فعالیت، سرفه خشک، تنفس سریع (تاکی‌پنه) و گاهی خلط خونی یا کف‌آلود صورتی بروز می‌کند. این بیماری شایع‌ترین نمود مرگبار بیماری‌های ارتفاع است.

خرید اشتراک