بیماری های مشابه

پنومونی ناشی از استرپتوکوک پنومونیه
پنومونی ناشی از استرپتوکوک پنومونیه
استرپتوکوکوس پنومونیه (Streptococcus pneumoniae)، یک دیپلوی کوکسی هوازی گرم مثبت و دارای کپسول است که شایع‌ترین عامل پنومونی اکتسابی از جامعه (community-acquired pneumonia) در بزرگسالان می‌باشد. نود سروتیپ مختلف بر اساس تفاوت‌های آنتی‌ژنی در پلی‌ساکاریدهای کپسولی آن‌ها شناسایی شده‌اند.

ذات‌الریه هموفیلوس آنفلوآنزا
ذات‌الریه هموفیلوس آنفلوآنزا
هموفیلوس آنفلوانزا یک ارگانیسم کوچک، گرم منفی و بی‌هوازی اختیاری است که در نمونه‌های بالینی ظاهر متغیری از کوکوباسیل‌ها تا رشته‌های بلند دارد. علاوه بر ایجاد عفونت‌های تهاجمی جدی، این ارگانیسم یک علت مهم در هر دو نوع ذات‌الریه اکتسابی از جامعه و بیمارستانی است.

نوکاردیوز ریوی
نوکاردیوز ریوی
گونه‌های نوکاردیا (Nocardia species) باکتری‌های اکتینومایست (actinomycetes) هوازی و گرم‌مثبت (gram-positive) هستند که در سراسر جهان در خاک، مواد آلی و آب یافت می‌شوند. این باکتری‌ها می‌توانند موجب بیماری‌های پوستی، تنفسی و منتشره شوند. بیمارانی که سیستم دفاعی میزبان آن‌ها تغییر کرده است، به‌ویژه در معرض خطر ابتلا به نوکاردیوزیس (nocardiosis) قرار دارند و تقریباً دو سوم موارد گزارش‌شده را شامل می‌شوند. این بیماران شامل افرادی با بیماری‌های مزمن ریوی، مصرف‌کنندگان طولانی‌مدت کورتیکواستروئیدها (corticosteroids)، بیماران با بدخیمی‌های خونی (hematologic malignancies)، مبتلایان به ایدز (AIDS) و دریافت‌کنندگان پیوند اعضا می‌باشند.

لژیونلوز
لژیونلوز
لژیونلوز به‌وسیله‌ی باکتری *لژیونلا پنوموفیلا* (Legionella pneumophila) که یک باسیل گرم منفی کوچک است و در محیط‌های آبی یافت می‌شود، ایجاد می‌گردد.

ذات‌الریه ویروسی
ذات‌الریه ویروسی
ذات‌الریه ویروسی (Viral pneumonia) به معنای التهاب پارانشیم ریه به دلیل عفونت ویروسی دستگاه تنفسی تحتانی است که معمولاً توسط ویروس‌های آنفلوانزا (influenza virus)، پاراآنفلوانزا (parainfluenza virus)، ویروس سن‌سیشیال تنفسی (respiratory syncytial virus)، آدنوویروس (adenovirus)، یا متاپنوویروس (metapneumovirus) ایجاد می‌شود. پاتوفیزیولوژی دقیق این بیماری به نوع عامل بیماری‌زا وابسته است، اما اختلال در عملکرد طبیعی سلول‌های اپیتلیال و از دست دادن پاکسازی موکوسیلیاری (mucociliary clearance) شایع است.

آنفلوآنزا
آنفلوآنزا
Influenza (flu) is a universally common epidemic illness caused by several subtypes of type A or by type B influenza virus. (Type C influenza virus exists and produces a mild respiratory illness but is not believed to cause epidemics.) The most common subtypes of influenza A are H1N1 and H3N2. A swine-origin influenza A (H1N1) virus outbreak in 2009 reinforced that interspecies transmission of human and animal influenza A viruses and subsequent reassortment are possible and occur, resulting in new viruses that may spread to humans and even easily between humans. Human infections with variant influenza viruses most commonly happen in people with exposure to infected pigs. A subtype of avian influenza A that emerged in Asia (H5N1) historically produced infrequent but often fatal human illness. In 2024, human cases of H5N1 have been linked to outbreaks among US dairy cows and poultry.

عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی
عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی
ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV) یک ویروس RNA تک‌رشته‌ای با سوی منفی و دارای پوشش است. این ویروس به طور گسترده‌ای در طبیعت وجود دارد و موجب بروز اپیدمی‌های فصلی در سراسر جهان می‌شود. در نیم‌کره شمالی، این اپیدمی‌ها معمولاً از نوامبر تا آوریل رخ می‌دهند و در ماه‌های ژانویه یا فوریه به اوج می‌رسند. در نیم‌کره جنوبی، اپیدمی‌ها از ماه مه تا سپتامبر اتفاق می‌افتند و در ماه‌های مه، ژوئن یا ژوئیه به اوج می‌رسند. عفونت با RSV به قدری شایع است که بیشتر کودکان در ایالات متحده تا سن ۲ سالگی به آن مبتلا می‌شوند.

عفونت ویروس پاراآنفولانزا
عفونت ویروس پاراآنفولانزا
ویروس‌های پاراآنفلوآنزا خانواده‌ای از ویروس‌های RNA تک‌رشته‌ای با پوشش هستند که معمولاً عامل بیماری‌های تنفسی فوقانی و تحتانی، به ویژه در کودکان می‌باشند. این خانواده به 5 زیرگروه تقسیم می‌شود که نوع 3 آن شایع‌ترین است. تا سن 5 سالگی، اکثر کودکان تجربه عفونت پاراآنفلوآنزا را داشته‌اند. این ویروس می‌تواند از طریق تماس مستقیم بین افراد یا استنشاق قطرات بزرگ منتقل شود و دوره کمون آن بین 2 تا 6 روز است.

عفونت ویروس متاپنومو انسانی
عفونت ویروس متاپنومو انسانی
عفونت ناشی از ویروس متاپنومو انسانی (human metapneumovirus) یکی از علل شایع عفونت‌های حاد دستگاه تنفسی است.

"ذات الریه واریسلا"
"ذات الریه واریسلا"
ویروس واریسلا-زوستر (Varicella-zoster virus یا VZV) یکی از ویروس‌های هرپس انسانی است و عامل ایجاد بیماری آبله‌مرغان (chickenpox) و زونا (shingles یا herpes zoster) می‌باشد. پنومونی واریسلا (Varicella pneumonia) یکی از عوارض جدی و خطرناک عفونت اولیه با VZV یا فعال‌سازی مجدد این ویروس است.

پنومونی ویروس هرپس سیمپلکس
پنومونی ویروس هرپس سیمپلکس
پنومونی هرپس سیمپلکس (Herpes simplex pneumonia یا HSP)، یا عفونت تراکئوبرونشیال (tracheobronchial infection)، زمانی رخ می‌دهد که دستگاه تنفسی با ویروس هرپس سیمپلکس (Herpes simplex virus یا HSV) آلوده می‌شود. HSP معمولاً در بیمارانی که سیستم ایمنی آنها تضعیف شده است، مانند افرادی که به دلیل شیمی‌درمانی نوتروپنیک هستند، افرادی که پس از پیوند عضو ایمنی آنها سرکوب شده یا افرادی که به دلیل HIV/AIDS یا سایر بیماری‌های نقص ایمنی دچار نقص ایمنی هستند، مشاهده می‌شود. همچنین گزارش‌هایی از وقوع HSP در بیمارانی که ایمنی آنها سرکوب نشده است وجود دارد. در بیشتر موارد، عفونت‌ها با عوامل خطر دیگری مانند استنشاق دود، جراحی بزرگ اخیر، همزمانی با پنومونی باکتریایی یا آسیب به راه‌های هوایی به دلیل لوله‌گذاری مرتبط بوده‌اند. HSP در تمام سنین از نوزادان و کودکان تا افراد بسیار مسن گزارش شده است.

عفونت سایتومگالوویروس
عفونت سایتومگالوویروس
ویروس سیتومگالو (Cytomegalovirus یا CMV) که به عنوان ویروس هرپس انسانی نوع ۵ نیز شناخته می‌شود، عضوی از خانواده ویروس‌های DNA هرپس است. عفونت CMV شایع است و تا بزرگسالی، ۸۰٪ از جمعیت جهان آنتی‌بادی‌هایی را توسعه می‌دهند که نشان‌دهنده عفونت اولیه گذشته است. عفونت‌های CMV از طریق مواجهه با مایعات و ترشحات بدن (مانند ادرار، بزاق، خون، ترشحات واژن، مایع منی و شیر مادر) به دست می‌آیند.

کریپتوکوکوزیس
کریپتوکوکوزیس
کریپتوکوکوزیس که با نام‌های تورولوزیس (torulosis) یا بلاستومایکوز اروپایی (European blastomycosis) نیز شناخته می‌شود، یک عفونت قارچی مزمن است که توسط گونه‌های کریپتوکوکوس (Cryptococcus) ایجاد می‌شود. این پاتوژن در سراسر جهان در خاک و فضولات پرندگان یافت می‌شود. دو نوع واریانت وجود دارد: کریپتوکوکوس نئوفورمانس واریانت گاتیه (Cryptococcus neoformans var. gattii) که بیشتر در مناطق گرمسیری و در بیماران با سیستم ایمنی سالم مشاهده می‌شود؛ و کریپتوکوکوس نئوفورمانس واریانت نئوفورمانس (Cryptococcus neoformans var. neoformans) که بیشتر در جمعیت‌های با سیستم ایمنی سرکوب شده دیده می‌شود. بیماران مبتلا به HIV، 80%-90% از کل بیماران مبتلا به کریپتوکوکوزیس را تشکیل می‌دهند.

موکورمیکوزیس
موکورمیکوزیس
موکورمایکوزیس (Mucormycosis) یک عفونت قارچی خطرناک است که در بیماران دارای نقص ایمنی و دیابتی رخ می‌دهد. این گونه‌های قارچی به‌طور خاص به کلاس زیگومایست‌ها (Zygomycetes) تعلق دارند و معمولاً توسط گونه‌های رایزوپوس (Rhizopus)، موکور (Mucor) و رایزوموکر (Rhizomucor) ایجاد می‌شوند.

هیستوپلاسموزیس
هیستوپلاسموزیس
هیستوپلاسموزیس کلاسیک، که به نام‌های بیماری دارلینگ، هیستوپلاسموزیس فرم کوچک، هیستوپلاسموزیس آمریکایی، بیماری غار، بیماری دره اوهایو، یا رتیکولوآندوتلیوز نیز شناخته می‌شود، یک عفونت سیستمیک است که توسط قارچ دوفازیک حرارتی هیستوپلاسما کپسولاتوم وار. کپسولاتوم (Histoplasma capsulatum var. capsulatum) ایجاد می‌شود.

سل (سل ریوی)
سل (سل ریوی)
سل (TB) به عفونت با ارگانیسم‌های کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis complex) اشاره دارد که شامل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis)، مایکوباکتریوم آفریکانوم (Mycobacterium africanum) و مایکوباکتریوم بویس (Mycobacterium bovis) می‌شود. سل همچنان یک نگرانی عمده در حوزه بهداشت جهانی است و به همراه اچ‌آی‌وی (HIV) یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عفونی است. این خلاصه بیشتر به سل ریوی می‌پردازد. سل گوارشی و سل پوستی به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

"سرطان ریه"
"سرطان ریه"
سرطان ریه، به‌عنوان اصلی‌ترین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان و زنان در سراسر جهان شناخته می‌شود، اگرچه نرخ مرگ‌ومیر آن شروع به کاهش کرده است که احتمالاً بازتابی از کاهش مصرف سیگار است. در ایالات متحده، بروز سرطان ریه در مردان بیشتر از زنان و در جمعیت‌های سفیدپوست غیرهیسپانیک بیشتر از جمعیت‌های هیسپانیک است.

خرید اشتراک