بیماری های مشابه

ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (تبخال یا هرپس تناسلی)
ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (تبخال یا هرپس تناسلی)
(HSV) همراه است. عفونت HSV معمولاً به صورت گروهی از وزیکول‌های کوچک (تاول‌های پر از مایع)، فرسایش (نواحی دردناک با پوست از دست رفته) یا پوسته‌ها (زخم) در اطراف دهان، بینی، اندام تناسلی، باسن و کمر ظاهر می‌شود، اگرچه عفونت‌ها تقریباً می‌توانند در هر نقطه از پوست ایجاد شوند. این زخم‌ها می‌توانند به صورت دوره‌ای در همان محل‌ها عود کنند که به آن عفونت‌های مکرر(عود کننده) می‌گویند. راه های درمان تبخال یا هرپس تناسلی، راه های مراقبت تبخال یا هرپس تناسلی

سیفلیس اولیه
سیفلیس اولیه
سیفلیس اولیه (Primary Syphilis) یک عفونت مقاربتی (STI) است که زمانی ایجاد می شود که یک باکتری به نام ترپونما پالیدوم به پوست آسیب پذیر مانند روی اندام تناسلی یا غشای مخاطی دهان یا مقعد نفوذ کند. سیفلیس اولیه معمولاً از طریق تماس جنسی به دیگران منتقل می شود، اما می تواند از یک فرد باردار آلوده به جنین متولد نشده خود نیز منتقل شود. 3 مرحله عفونت وجود دارد: سیفلیس اولیه، سیفلیس ثانویه و سیفلیس سوم. درمان عفونت در مرحله اولیه مهم است، در غیر این صورت عفونت پیشرفت می کند و ممکن است به سیستم عصبی و قلب آسیب برساند و منجر به مرگ زودرس شود. سیفلیس در صورت درمان به موقع قابل درمان است. عفونت التیام یافته احتمال ابتلای دوباره شما را از بین نمی برد، به این معنی که می توانید دوباره آلوده شوید.

سیفلیس ثانویه
سیفلیس ثانویه
سیفلیس یک عفونت مقاربتی (sexually transmitted infection-STI) است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. سیفلیس ثانویه دومین مرحله از 3 مرحله عفونت سیفلیس است و معمولاً 1 تا 3 ماه پس از مرحله اول سیفلیس یعنی سیفلیس اولیه رخ می دهد. تمام افرادی که به سیفلیس مبتلا می شوند، اگر عفونت آنها با آنتی بیوتیک مناسب درمان نشود، به سیفلیس ثانویه مبتلا می شوند. عفونت التیام یافته هیچ ایمنی باقی نمی گذارد، به این معنی که می توانید دوباره آلوده شوید.

آفت دهان (Canker Sore (Aphthous Ulcer))
آفت دهان (Canker Sore (Aphthous Ulcer))
آفت ها (Canker sores or aphthous ulcers) شایع ترین علت زخم های دوره ای (عود کننده) در داخل دهان و سطوح تناسلی (سطوح غشای مخاطی) هستند. علت آنها ناشناخته است، اما استرس، کمبود خواب، تروما، و شاید کمبود برخی ویتامین ها، خمیردندان ها و غذاها می توانند وضعیت را بدتر کنند. برخی از افراد مبتلا به کم خونی و سایر شرایط پزشکی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به آفت شوند. انواع افت دهان، راه های مراقبت از افت دهان، راه های درمانی آفت دهان

مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم (Molluscum contagiosum) یک عفونت ویروسی شایع پوست است. اگرچه معمولاً پس از چند ماه از بین می رود، اما برخی موارد ممکن است چند سال طول بکشد. مولوسکوم کونتاژیوزوم می تواند با خاراندن یا مالش دادن (خود تلقیحی) به پوست اطراف سرایت کند و از طریق تماس پوست به پوست یا دست زدن به اشیاء آلوده مانند حوله، لباس و تجهیزات ورزشگاه به دیگران سرایت می کند. بهداشت ضعیف و آب و هوای گرم و مرطوب باعث گسترش زگیل آبکی می شود. استفاده از استخرهای عمومی یا مدارس نیز ممکن است با عفونت همراه باشد. راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های مراقبت مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)

لنفوگرانولوم ونروم (ال جی وی)
لنفوگرانولوم ونروم (ال جی وی)
تشخیص آن با هوش مصنوعی ویزیسان بسیار آسان است، تا با دقت و سرعت بیشتری تصمیم گیری و اقدام کنید. لنفوگرانولوما ونروم یک عفونت مقاربتی (STI) است که آنچنان شایع نیست و در اثر عفونت با باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد می شود.این بیماری از طریق داشتن رابطه جنسی محافظت نشده واژینال، دهانی یا مقعدی منتقل می شود. لنفوگرانولوم ونروم باعث ایجاد غدد لنفاوی دردناک و متورم می شود که سپس می تواند به زخم های بزرگ (زخم های باز) تبدیل شود. این بیماری برای پیشرفت خود از 3 مرحله مجزا عبور می کند. 2 مرحله اول لنفوگرانولوم ونروم ممکن است جزئی باشد و حتی ممکن است تا زمانی که به مرحله 3 نرسیده اید، از هیچ علامتی آگاه نباشید که به آن سندرم ژنیتو آنورکتال می گویند. راه های درمان لنفوگرانولوم ونروم (ال جی وی)، راه های مراقبت از لنفوگرانولوم ونروم (ال جی وی)

عفونت اولیه سوزاک
عفونت اولیه سوزاک
سوزاک یک عفونت شایع مقاربتی (STI) است که توسط دیپلوکوک گرم منفی داخل سلولی به نام نایسریا گونوره‌آ (Neisseria gonorrhoeae) ایجاد می‌شود. این عفونت هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بیشتر در افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله دیده می‌شود. سوزاک به شدت مسری است و عمدتاً از طریق تماس جنسی در نوجوانان فعال جنسی منتقل می‌شود. با این حال، مسیرهای انتقال دیگری نیز در کودکان و نوجوانان ممکن است، از جمله از طریق تماس غیرمستقیم با اشیای آلوده (به‌ویژه در دختران قبل از بلوغ)، انتقال از مادر آلوده به جنین در هنگام زایمان، یا سوءاستفاده جنسی. شایان ذکر است که همه کودکان مبتلا به عفونت سوزاک باید از نظر سوءاستفاده جنسی مورد بررسی قرار گیرند، زیرا این شایع‌ترین علت در نوزادان و کودکان است.

فولیکولیت
فولیکولیت
فولیکولیت (Folliculitis) به دلیل التهاب فولیکول‌های سطحی مو رخ می‌دهد و منجر به تشکیل پاپول‌ها و پوسچول‌های (pustules) متمرکز در ناحیه فولیکول می‌شود.

واریسلا
واریسلا
این خلاصه به بررسی بیماری واریسلا (آبله‌مرغان) در کودکان می‌پردازد. واریسلای نوزادی به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.

زونا منتشر یا هرپس زوستر منتشر
زونا منتشر یا هرپس زوستر منتشر
هرپس زوستر (shingles) بازفعال‌سازی عفونت نهفته ویروس واریسلا-زوستر (VZV) است. زوستر منتشر عمدتاً در بیماران دارای نقص ایمنی (immunocompromised) دیده می‌شود و به ندرت در افراد با سیستم ایمنی سالم (immunocompetent) رخ می‌دهد. انتشار معمولاً ۴ تا ۱۱ روز پس از شروع بیماری پوستی موضعی اتفاق می‌افتد. این انتشار ممکن است محدود به پوست باشد یا اعضای داخلی بدن (viscera) را نیز تحت تأثیر قرار دهد. تخمین زده می‌شود که انتشار پوستی در ۱۰٪ تا ۴۰٪ از بیماران دارای نقص ایمنی که به زوستر مبتلا هستند، رخ می‌دهد.

ویروس هرپس سیمپلکس منتشر شده
ویروس هرپس سیمپلکس منتشر شده
این موضوع به ویروس هرپس سیمپلکس منتشر شده در بزرگسالان و کودکان می‌پردازد. ویروس هرپس سیمپلکس نوزادی به‌طور جداگانه بررسی می‌شود.

اگزمای هرپسی
اگزمای هرپسی
اگزمای هرپسی (Eczema herpeticum) یا فوران واریسلفورم کاپوزی (Kaposi varicelliform eruption)، یک عفونت سطحی و گسترده پوستی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) نوع ۱ یا ۲ در بیمارانی که دچار اگزمای آتوپیک هستند، ایجاد می‌شود. این عفونت هرپسی ممکن است اولیه باشد و از طریق تماس نزدیک منتقل شود، یا از طریق خود تلقیح (autoinoculation) رخ دهد. وزیکول‌ها، پوسچول‌ها و فرسایش‌های مشخص با پوسته‌های خونریزی‌دهنده به‌صورت هم‌پوشانی بر روی نواحی مبتلا به بیماری پوستی قبلی ظاهر می‌شوند. این بیماری می‌تواند از خفیف و گذرا تا تهدیدکننده زندگی متغیر باشد. بیشتر کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در هر گروه سنی رخ دهد.

واکسینیوم واکسینیا اگزما
واکسینیوم واکسینیا اگزما
افرادی که به درماتیت آتوپیک (atopic dermatitis) یا اگزما (eczema) مبتلا هستند، چه در حالت فعال و چه در حالت بهبود یافته، در معرض خطر بالایی از خودکاشت ویروس واکسینیا (vaccinia virus) از محل واکسن واکسینیا (آبله) به پوست اگزمایی قرار دارند که می‌تواند منجر به بیماری شدید شود. انتقال ویروس واکسینیا همچنین می‌تواند از طریق تماس با فردی که واکسن آبله دریافت کرده و ضایعه واکسیناسیون او در مراحل فعال است، رخ دهد.

سیفلیس ثانویه
سیفلیس ثانویه
سیفلیس یک عفونت مقاربتی (sexually transmitted infection-STI) است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. سیفلیس ثانویه دومین مرحله از 3 مرحله عفونت سیفلیس است و معمولاً 1 تا 3 ماه پس از مرحله اول سیفلیس یعنی سیفلیس اولیه رخ می دهد. تمام افرادی که به سیفلیس مبتلا می شوند، اگر عفونت آنها با آنتی بیوتیک مناسب درمان نشود، به سیفلیس ثانویه مبتلا می شوند. عفونت التیام یافته هیچ ایمنی باقی نمی گذارد، به این معنی که می توانید دوباره آلوده شوید.

ریکتزیال‌پاکس
ریکتزیال‌پاکس
بیماری ریکتزیال‌پاکس (Rickettsialpox) یک بیماری عفونی تب‌دار است که توسط باکتری ریکتزیا آکاری (Rickettsia akari) ایجاد می‌شود و از طریق نیش بدون درد کنه‌های موش خانگی (Liponyssoides sanguineus) به انسان منتقل می‌شود. این بیماری برای اولین بار پس از یک شیوع در سال ۱۹۴۶ در شهر نیویورک توصیف شد و به دلیل شباهتش به آبله‌مرغان، ریکتزیال‌پاکس نام‌گذاری شد. شیوع این بیماری در مناطق شهری بیشتر است و موارد مستندی از آن در ایالات متحده، کرواسی، مکزیک، کره جنوبی، آفریقای جنوبی، کانادا و بخش‌هایی از روسیه تأیید شده است.

تناپاکس
تناپاکس
بیماری ویروس تاناپاکس، که به عنوان آبله کوچک رودخانه‌ای یا "بوتونز دو بوما" نیز شناخته می‌شود، یک بیماری زئونوز (zoonosis) است که در مناطق استوایی آفریقا بومی می‌باشد. این بیماری از طریق مکانیسمی ناشناخته از میمون‌ها به انسان منتقل می‌شود، هرچند پشه‌های کولیسین (culicine mosquitoes) به عنوان ناقلان مشکوک در نظر گرفته می‌شوند. گاهی انتقال از طریق تماس مستقیم با میمون‌های آلوده رخ می‌دهد.

آبله گاوی
آبله گاوی
آبله گاوی توسط ویروس آبله گاوی (cowpox virus) که عضوی از جنس اورتوپاکس‌ویروس (Orthopoxvirus) در خانواده پاکس‌ویریده (Poxviridae) است، ایجاد می‌شود. این ویروس اگرچه ابتدا از گاوها جدا شد، اما اکنون بیشتر در انسان‌ها از طریق گربه‌های خانگی و گاهی جوندگان منتقل می‌شود. جوندگان مخازن طبیعی این ویروس هستند و گربه‌های خانگی در حین شکار حیواناتی مانند ول‌ها، موش‌های جنگلی و موش‌ها به این ویروس آلوده می‌شوند. در حالی که بزرگترین عوامل خطر، تماس و آسیب از گربه‌های خانگی است (این ویروس همچنین به عنوان اورتوپاکس‌ویروس گربه‌سانان شناخته می‌شود)، گونه‌های مختلف حیوانی دیگری نیز در متون علمی ذکر شده‌اند.

اورف
اورف
اورف از طریق تماس مستقیم به انسان منتقل می‌شود که معمولاً در دامدارها، کشاورزان، قصاب‌ها و دامپزشکان رخ می‌دهد. اورف با یک یا چند پاپول، پوسچول یا نودول در ناحیه‌ای از بدن که در معرض این حیوانات یا محصولات دامی بوده، ظاهر می‌شود. تب خفیف (معمولاً به مدت 3 تا 4 روز) و حالت ناخوشی با عفونت همراه است. ممکن است لنفانژیت ثانویه و لنفادنوپاتی محدود وجود داشته باشد. خودآلوده شدن (خود تلقیحی) که منجر به زخم‌های بیشتر شود، ممکن است اتفاق بیفتد، اما انتقال از انسان به انسان مستند نشده است.

ندول‌های دوشنده
ندول‌های دوشنده
ندول‌های ملکر (Milker's nodules)، که به نام‌های پاراواکسی‌نیا (paravaccinia) یا سودوکاوپاکس (pseudocowpox) نیز شناخته می‌شوند، یک بیماری پوستی است که از گاوهای شیری به انسان منتقل می‌شود. این عفونت خودمحدودشونده توسط ویروسی از خانواده پاراپاکس (parapox virus) ایجاد می‌شود. در انسان، این ویروس باعث ایجاد ضایعاتی بر روی مناطقی از پوست می‌شود که به طور مستقیم با گاو در تماس هستند، به طور کلاسیک دست‌ها، مچ‌ها و بازوها.

آبله
آبله
آبله یک عفونت مسری و اغلب کشنده است که توسط ویروس واریولا (variola virus) ایجاد می‌شود. این بیماری در دو شکل بالینی ظاهر می‌شود: آبله بزرگ (variola major) که میزان مرگ و میر تاریخی آن ۳۰ درصد است و آبله کوچک (variola minor) که بیماری خفیف‌تری شبیه به آبله ایجاد می‌کند و میزان مرگ و میر تاریخی آن کمتر از ۱ درصد است.

عفونت ویروسی کوکساکی
عفونت ویروسی کوکساکی
ویروس‌های کوکساکی (Coxsackieviruses) اعضای جنس انتروویروس‌ها (Enterovirus) هستند و باعث بروز انواع بیماری‌های بالینی در انسان می‌شوند. شایع‌ترین تظاهر بالینی این ویروس‌ها یک بیماری تب‌دار غیرمتمایز است.

بیماری دست، پا و دهان
بیماری دست، پا و دهان
بیماری دست، پا و دهان (Hand, Foot, and Mouth Disease) یک بیماری شایع است که توسط ویروس‌های گروه انتروویروس، به‌ویژه ویروس‌های کوکساکی ایجاد می‌شود. این بیماری بسیار مسری است و اغلب از کودک به کودک دیگر یا به بزرگسال دیگر سرایت می کند. گسترش بیماری از طریق تماس مستقیم با ترشحات بینی و/یا دهان و تماس با مدفوع اتفاق می افتد. دوره کمون از عفونت تا علائم حدود 3 تا 6 روز است. شیوع بیماری دست، پا و دهان معمولاً از اواسط خرداد تا اواسط آبان رخ می دهد. راه های تشخیص بیماری دست، پا و دهان، راه های مراقبت از بیماری دست، پا و دهان، راه های درمان بیماری دست، پا و دهان

خرید اشتراک