بیماری های مشابه

عفونت ویروسی کوکساکی
عفونت ویروسی کوکساکی
ویروس‌های کوکساکی (Coxsackieviruses) اعضای جنس انتروویروس‌ها (Enterovirus) هستند و باعث بروز انواع بیماری‌های بالینی در انسان می‌شوند. شایع‌ترین تظاهر بالینی این ویروس‌ها یک بیماری تب‌دار غیرمتمایز است.

عفونت اکوویروس
عفونت اکوویروس
ویروس‌های اکو (Echoviruses) از اعضای جنس انتروویروس (Enterovirus) هستند و مسئول بسیاری از سندرم‌های بالینی متنوع در انسان می‌باشند. شایع‌ترین تظاهر بالینی این ویروس‌ها، بیماری تب‌دار نامشخص است.

پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
سندرم گیلن باره (Guillain-Barré syndrome یا GBS) مجموعه‌ای از پلی‌نوروپاتی‌های نادر، حاد و مرتبط با سیستم ایمنی است که ویژگی‌ها و تظاهرات مختلفی دارد. این سندرم به دو زیرگروه اصلی تقسیم می‌شود: دمیلینه‌کننده و آکسونال. انواع دمیلینه‌کننده شامل پلی‌نوروپاتی دمیلینه‌کننده التهابی حاد (acute inflammatory demyelinating polyneuropathy یا AIDP) و نوع بالینی سندرم میلر فیشر (Miller Fisher syndrome یا MFS) می‌باشند. انواع آکسونال شامل نوروپاتی آکسونال حرکتی حاد (acute motor axonal neuropathy یا AMAN) و نوروپاتی آکسونال حرکتی-حسی حاد (acute motor-sensory axonal neuropathy یا AMSAN) هستند.

ویروس نیل غربی
ویروس نیل غربی
ویروس نیل غربی (West Nile virus یا WNV) ناشی از عفونت با یک فلاوی‌ویروس (flavivirus) است. ناقل انتقال این ویروس، پشه‌های کولکس (Culex)، آئدس (Aedes) و منسونیا (Mansonia) به‌همراه برخی از کنه‌ها هستند که پرندگان به عنوان میزبان واسطه عمل می‌کنند.

دیفتری تنفسی
دیفتری تنفسی
دیفتری یک بیماری است که توسط باکتری کورینه‌باکتریوم دیفتریا (Corynebacterium diphtheriae)، یک باسیل گرم مثبت و چندشکلی، ایجاد می‌شود که میزان بیماری‌زایی آن عمدتاً به دلیل اگزوتوکسین (exotoxin) قوی آن است.

میلیت عرضی
میلیت عرضی
میلیت عرضی (Transverse myelitis) یک وضعیت نادر است که شامل التهاب نخاع می‌شود و می‌تواند ناشی از فرآیندهای عفونی، اختلالات خودایمنی یا عوامل سمی باشد. عوامل عفونی شامل سل، بیماری لایم، و سیفلیس و همچنین ویروس‌هایی مانند واریسلا زوستر و هرپس سیمپلکس می‌باشند، به‌ویژه در بیماران با نقص ایمنی. سفر به مناطق بومی از نظر جغرافیایی ممکن است منجر به مواجهه با عوامل عفونی مسبب بالقوه مانند ویروس نیل غربی، ویروس زیکا و ویروس لنفوتروپیک سلول T انسانی نوع ۱ (HTLV-1) (پاراپارزی اسپاستیک استوایی / میلوپاتی مرتبط با HTLV1 [TSP/HAM]) و انگل‌هایی مانند آنگیوسترونژیلیازیس، شیستوزومیازیس و سیستیسرکوزیس شود.

پورفیری حاد متناوب
پورفیری حاد متناوب
پرفیریای متناوب حاد (Acute intermittent porphyria - AIP) شایع‌ترین نوع از پرفیریای حاد است و بیشتر در زنان دیده می‌شود. این بیماری یک اختلال ژنتیکی اتوزومال غالب است که با کمبود سطح آنزیم پورفوبیلینوژن دآمیناز (porphobilinogen deaminase) مشخص می‌شود. AIP ناشی از یک جهش در ژن HMBS است که می‌تواند منجر به تجمع پورفیرین شود.

مونونوریتیس مولتی‌پلکس
مونونوریتیس مولتی‌پلکس
مولتیپل مونونوریتیس (Mononeuritis Multiplex) یک نوروپاتی محیطی حسی و حرکتی است که دو یا چند ناحیه عصبی غیرمجاور را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این نوروپاتی در ابتدا به‌صورت نامتقارن بروز می‌کند، اما ممکن است با پیشرفت بیماری به تقارن برسد. علائم شامل درد سوزشی یا درد مبهم، بی‌حسی، سوزن‌سوزن شدن و/یا ضعف می‌باشد.

میاستنی گراویس
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس (MG) یک بیماری خودایمنی عصبی-عضلانی است که با ضعف متغیر و بدون درد در عضلات ارادی مشخص می‌شود. میاستنی گراویس خودایمنی می‌تواند به صورت چشمی یا عمومی ظاهر شود.

سندرم میاستنی لامبرت-ایتون
سندرم میاستنی لامبرت-ایتون
سندرم میاستنیک لامبرت-ایتون (Lambert-Eaton myasthenic syndrome یا LEMS) یک بیماری خودایمنی با پیشرفت آهسته است که با ضعف عضلانی، خستگی عضلانی، و علائم خودمختار مشخص می‌شود. عضلات ناحیه شانه و لگن، تنه، و اندام‌های تحتانی ممکن است ابتدا تحت تأثیر قرار گیرند. دشواری در برخاستن از حالت نشسته شایع است و عضلات خارج‌چشمی معمولاً در امان می‌مانند. LEMS ممکن است با علائم خودمختار مانند یبوست، خشکی دهان، دشواری در ادرار کردن، و ناتوانی جنسی همراه باشد. این بیماری در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود (نسبت ۵ به ۱) و اغلب در میانسالی بروز می‌کند.

رابدومیولیز
رابدومیولیز
رابدومیولیز (Rhabdomyolysis) اختلالی است که به دلیل آسیب به عضله یا تخریب غشای میوسیت‌ها (myocyte membrane damage) رخ می‌دهد و منجر به آزادسازی محتوای میوسیت‌ها به داخل جریان خون می‌شود. عوارض این اختلال می‌تواند شامل هیپرکالمی (hyperkalemia)، میوگلوبینوری (myoglobinuria) و نارسایی کلیه (renal failure) باشد.

عفونت انتروویروسی
عفونت انتروویروسی
ویروس‌های انترو (Enteroviruses) شامل ویروس‌های پولیو (که در این بخش پوشش داده نمی‌شوند)، کوکساکی ویروس‌ها (Coxsackieviruses)، اکوویروس‌ها (Echoviruses) و انتروویروس‌های شماره‌گذاری شده (مانند EV-A71، EV-D68) هستند.

خرید اشتراک