بیماری های مشابه

نفوذ لنفوسیتی خوش‌خیم جسنر
نفوذ لنفوسیتی خوش‌خیم جسنر
نفوذ لنفوسیتی خوش‌خیم جسنر (Jessner benign lymphocytic infiltrate) یا نفوذ لنفوسیتی پوست جسنر (Jessner lymphocytic infiltration of the skin - JLIS)، یک نفوذ درمیک از لنفوسیت‌ها است که توسط جسنر و کانوف در سال ۱۹۵۳ توصیف شد. از نظر بالینی، یک یا چند پاپول یا پلاک اریتماتوز بدون علامت وجود دارد که اغلب به صورت حلقوی بر روی صورت، گردن و گاهی بر روی بالای تنه ظاهر می‌شود. JLIS معمولاً در بزرگسالان در دهه ۳۰ و ۴۰ زندگی رخ می‌دهد و در کودکان بسیار نادر است. شدت بیماری در طول زمان متغیر است و برخی بیماران در زمستان تشدید علائم را تجربه می‌کنند، در حالی که نور خورشید می‌تواند در دیگران باعث تشدید بیماری شود. ضایعات فردی معمولاً در طول هفته‌ها تا ماه‌ها بهبود می‌یابند و تظاهرات پوستی JLIS تمایل دارند که در طول سال‌ها برطرف شوند. این بیماری هیچگونه درگیری سیستمیک ندارد.

موسینوز اریتماتوی توری شکل
موسینوز اریتماتوی توری شکل
موسینوز اریتماتوی شبکه‌ای (REM) یک بیماری نادر است که در آن رسوب تدریجی موسین درم مشاهده می‌شود و معمولاً در ناحیه مرکزی قفسه سینه و پشت رخ می‌دهد. این وضعیت گاهی به ناحیه بالای شکم، گردن و سینه‌ها نیز گسترش می‌یابد. اگرچه این بیماری بیشتر در زنان در دهه‌های سوم و چهارم زندگی مشاهده می‌شود، اما در مردان و کودکان نیز گزارش شده است. هیچ قومیت یا نژاد خاصی به‌طور عمده تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد.

لنفوم سلول T پوستی
لنفوم سلول T پوستی
لنفوم‌های پوستی اولیه ممکن است از منشاء سلول‌های T یا B باشند. لنفوم‌های پوستی سلول T (CTCLs) ۷۵٪ تا ۸۰٪ از این لنفوم‌ها را تشکیل می‌دهند و گروهی ناهمگن از نئوپلاسم‌ها هستند که در ارائه بالینی، بافت‌شناسی، ایمونوفنوتیپ، ژنتیک و پیش‌آگهی تفاوت‌های زیادی دارند. CTCLs بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود، اما می‌تواند در بیماران در هر سنی رخ دهد. تشخیص قطعی CTCL ممکن است نیاز به بیوپسی‌های بزرگ یا متعدد و همچنین آزمایش‌های تخصصی بر روی نمونه‌های بیوپسی داشته باشد. تعیین نوع CTCL و مرحله‌بندی آن برای تعیین گستردگی بیماری و استراتژی درمان اهمیت دارد.

پسودولنفوم
پسودولنفوم
پسودولنفوم (هیپرپلازی لنفوئیدی پوستی) یک واکنش التهابی خوش‌خیم است که از نظر بافت‌شناسی و اغلب بالینی شبیه به لنفوم پوستی است. هر دو نوع سلول T و سلول B از پسودولنفوم ممکن است دیده شوند. پسودولنفوم با نفوذهای متراکم لنفوئیدی در پوست که ممکن است کانونی یا منتشر باشند، مشخص می‌شود.

ظهور چندشکلی نوری
ظهور چندشکلی نوری
بروز چندشکلی نوری (Polymorphous Light Eruption یا PMLE) یک اختلال پوستی شایع اکتسابی است که با واکنش پاتولوژیک به اشعه ماوراء بنفش (UVR) مشخص می‌شود. پاپول‌های اریتماتوز، وزیکول‌ها و پلاک‌ها (به همین دلیل نام "چندشکلی" به آن داده شده است) چند دقیقه تا چند ساعت پس از مواجهه با اشعه ماوراء بنفش، مانند نور خورشید یا تخت‌های برنزه، ظاهر می‌شوند. این بروز اغلب خارش‌دار، بدون ایجاد زخم و در نواحی در معرض نور است. حملات بیشتر در ماه‌های بهار و اوایل تابستان، به ویژه پس از اولین مواجهه با نور خورشید در فصل، رخ می‌دهند و در زمستان ناپدید می‌شوند. علائم سیستمیک (مانند تب، بی‌حالی، سردرد، میالژی‌ها و آرتالژی‌ها) معمولاً غایب هستند. اگرچه بروز ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد، اما اکثر موارد در عرض چند روز برطرف می‌شوند.

اسکلرومیکزدما
اسکلرومیکزدما
اسکلرومیکزدم (Scleromyxedema)، که به عنوان موکینوز پاپولار (papular mucinosis) نیز شناخته می‌شود، یک موکینوز اولیه پوستی است. اگرچه قبلاً این اصطلاح شامل دو زیرمجموعه از بیماری (یک شکل عمومی و یک شکل محلی) بود، اکنون اسکلرومیکزدم از واریانت‌های محلی لیکن میکسدوماتوز (lichen myxedematosus) بر اساس یافته‌های بالینی و پاتولوژیک متفاوت این موجودیت‌ها متمایز می‌شود.

بیماری لایم
بیماری لایم
بیماری لایم با تظاهرات پوستی شامل اریتم میگرانس (erythema migrans)، آکرو درماتیتیس کرونیکا آتروفیکانس (acrodermatitis chronica atrophicans) (در اروپا) و بورلیا لنفوسیتوما (Borrelia lymphocytoma)، یک بیماری التهابی واسطه‌ای سیستم ایمنی است که ناشی از عفونت با اسپیروکت بورلیا بورگدورفری سنسو لاتو (Borrelia burgdorferi sensu lato) می‌باشد. این باکتری شامل چهار گونه مختلف است: بورلیا بورگدورفری سنسو استریکتو (Borrelia burgdorferi sensu stricto)، بورلیا گارینی (Borrelia garinii)، بورلیا افزلی (Borrelia afzelii) و کاندیداتوس بورلیا مایونی (candidatus Borrelia mayonii). بیماری معمولاً با ضایعه پوستی که به آرامی گسترش می‌یابد، یعنی اریتم میگرانس (EM)، در محل نیش کنه آغاز می‌شود (بیماری موضعی اولیه).

واسکولیت کهیرگونه
واسکولیت کهیرگونه
واسکولیت اورتیکاریا یک زیرگروه از واسکولیت عروق کوچک (لکوسیتوکلاستیک) است. این بیماری با تظاهرات پوستی پلاک‌های اورتیکاریا که عمدتاً در نواحی تنه و اندام‌های پروگزیمال ایجاد می‌شود، با یا بدون آنژیوادم، و یافته‌های هیستوپاتولوژیک واسکولیت لکوسیتوکلاستیک در نمونه‌برداری پوست مشخص می‌شود.

واکنش حساسیتی نوری ناشی از دارو
واکنش حساسیتی نوری ناشی از دارو
حساسیت‌زایی نوری ناشی از دارو می‌تواند به دو نوع واکنش تقسیم شود: فتوتوکسیک (phototoxic) و فوتوآلرژیک (photoallergic).

واکنش حساسیت نوری ناشی از دارو
واکنش حساسیت نوری ناشی از دارو
حساسیت نوری ناشی از دارو به دو نوع واکنش تقسیم می‌شود: فتوتوکسیک (Phototoxic) و فتوآلرژیک (Photoallergic).

اریتم آنگولار سانتریفوگم
اریتم آنگولار سانتریفوگم
اریتم آنولار سانتریفوگوم (EAC) با ضایعات دایره‌ای یا چندشکلی مشخص می‌شود که می‌توانند سطحی یا عمقی باشند. ضایعات به‌طور مجزا طی روزها تا ماه‌ها بزرگ می‌شوند و سپس بهبود می‌یابند، اما ممکن است ضایعات جدیدی طی هفته‌ها تا سال‌ها ایجاد شوند. این ضایعات ممکن است در هر نقطه‌ای از بدن ظاهر شوند و معمولاً چندین ضایعه به‌طور همزمان وجود دارد. EAC می‌تواند در هر سنی رخ دهد، اما تمایل دارد که بزرگسالان جوان یا میانسال را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری هیچ تمایلی به جنسیت یا نژاد خاصی ندارد.

گرانولوم آنولر
گرانولوم آنولر
گرانولوما آنولار (Granuloma annulare) یک اختلال التهابی شایع پوستی با علت ناشناخته است که درم (dermis) یا بافت‌های زیرجلدی (subcutaneous tissues) را درگیر می‌کند. این بیماری در کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود و میزان بروز آن در دهه سوم یا چهارم زندگی به اوج می‌رسد. این وضعیت در دختران بیشتر از پسران رخ می‌دهد.

گرانولوم آکتینیک
گرانولوم آکتینیک
گرانولوم آکتینیک (Actinic granuloma) که با نام گرانولوم سلول بزرگ الاستولیتیک حلقوی (annular elastolytic giant cell granuloma یا AEGCG) نیز شناخته می‌شود، یک اختلال پوستی گرانولوماتوز و الاستولیتیک نادر و خوش‌خیم است که عمدتاً در زنان میانسال با تیپ‌های پوستی روشن مشاهده می‌شود.

خرید اشتراک