بیماری های مشابه

شکستگی استخوان ناوی
شکستگی استخوان ناوی
دلایل و مکانیزم‌های معمول آسیب: استخوان اسکافوئید (scaphoid) شایع‌ترین استخوان مچ دست است که دچار شکستگی می‌شود و دو سوم از کل شکستگی‌های مچ دست را شامل می‌شود. این آسیب به طور معمول در نتیجه ضربه، اغلب سقوط روی دست باز، رخ می‌دهد که بیشتر با مچ دست در حالت پرونیشن (pronation)، انحراف به سمت اولنار (ulnar deviation) و دورسی‌فلکشن (dorsiflexion) است. شکستگی همچنین می‌تواند در اثر بارگذاری محوری یا ضربه مستقیم ایجاد شود.

شکستگی انتهای دیستال رادیوس
شکستگی انتهای دیستال رادیوس
شکستگی‌های انتهایی استخوان رادیوس (distal radius fractures) حدود ۴۰٪ از کل شکستگی‌ها در بیماران کودکان را تشکیل می‌دهند. شایع‌ترین علت این شکستگی، آسیب‌های ورزشی است که اغلب به دلیل افتادن روی دست کشیده‌شده (FOOSH) رخ می‌دهد. دومین علت شایع، تصادفات رانندگی است. شدت شکستگی‌های انتهایی رادیوس متفاوت است و می‌توان آن‌ها را بر اساس محل شکستگی طبقه‌بندی کرد؛ شایع‌ترین محل، متافیز (metaphysis) و پس از آن فیزیس (physis) است. فیزیس یا صفحه رشد به دلیل فرآیند بلوغ سلولی در حال انجام، ضعیف‌تر از سایر نواحی استخوان است. در دوران بلوغ، شکستگی‌های فیزیس به دلیل رشد سریع استخوان بدون تسریع همزمان در معدنی‌شدن، شایع هستند.

شکستگی استخوان متاکارپال
شکستگی استخوان متاکارپال
*علل / مکانیسم معمول آسیب:* شکستگی‌های متاکارپال (MC) معمولاً ناشی از ضربه مستقیم به دست (مانند مشت زدن به دیوار) یا آسیب چرخشی با بار محوری است. همچنین می‌توانند در تروماهای با انرژی بالا مانند تصادفات اتومبیل رخ دهند.

آسیب تاندون خم کننده دست
آسیب تاندون خم کننده دست
• بریدگی‌های ولار (volar lacerations) در ناحیه مچ، کف دست و انگشتان. تروماهای نفوذی دست ۱۰٪ از تمام مراجعه‌های بخش اورژانس (ED) را تشکیل می‌دهند و بیش از ۸۰٪ از آسیب‌های دست که به اورژانس مراجعه می‌کنند، شامل نقص‌های بافت نرم هستند.

آسیب تاندون اکستانسور دست
آسیب تاندون اکستانسور دست
بیمار معمولی که دچار آسیب تاندون اکستانسور (extensor tendon) شده است، معمولاً مردی است که به‌دنبال ترومای نافذ در اندام فوقانی، به‌ویژه در دست غالب خود، دچار نقص در اکستانسیون شده است. بریدگی‌های تاندون اکستانسور عمدتاً توسط اشیاء تیز ایجاد می‌شود و به‌دنبال آن حوادث ناشی از اره قرار می‌گیرد. صدمات ناشی از اره و خردشدگی بیشتر با شکستگی‌ها همراه هستند که در حدود ۵۵٪ موارد مشاهده می‌شوند.

سندرم تونل کارپ
سندرم تونل کارپ
سندرم تونل کارپ (Carpal tunnel syndrome) با بی‌حسی، گزگز و اغلب درد هنگام حرکت مچ و دست مبتلا مشخص می‌شود. علت آن تحریک و گیر افتادن عصب مدین (median nerve) در مچ دست است. این اختلال شایع می‌تواند در یک یا هر دو دست به‌طور هم‌زمان رخ دهد و بالغین در هر سنی و هر دو جنس را تحت تأثیر قرار دهد. به‌ندرت ممکن است در کودکان نیز مشاهده شود.

نکروز آواسکولار پیشرونده لونات
نکروز آواسکولار پیشرونده لونات
علل / مکانیزم معمول آسیب: نکروز آواسکولار (Avascular necrosis) استخوان لونیت که به نام بیماری کین‌بک (Kienböck disease) نیز شناخته می‌شود، منجر به فروپاشی و از دست دادن ساختار استخوان‌های کارپال (carpal bones) شده و در نهایت به آرتریت پیشرفته مچ دست منتهی می‌شود.

فروپاشی پیشرفته اسکافولونیت
فروپاشی پیشرفته اسکافولونیت
علل / مکانیسم آسیب معمول: آسیب مزمن و درمان‌نشده رباط بین‌استخوانی اسکافولونات (scapholunate interosseous ligament)

فروری نوین اسکافوئید پیشرفته
فروری نوین اسکافوئید پیشرفته
فروریختگی پیشرفته ناشی از عدم جوش‌خوردگی استخوان اسکافوئید (Scaphoid Nonunion Advanced Collapse یا SNAC) یک الگوی خاص و قابل پیش‌بینی از آرتریت در مچ دست است که به دنبال عدم جوش‌خوردگی استخوان اسکافوئید رخ می‌دهد. مکانیسم شکستگی اسکافوئید و عدم جوش‌خوردگی پس از آن بسیار متنوع است، اما به طور معمول نتیجه‌ی یک تروما با بار محوری بر روی مچ دست که بیش از حد به سمت پشت خم شده، در حالت چرخش به داخل و انحراف به سمت استخوان زند زیرین (اولنار) قرار دارد، می‌باشد. تغییرات آرتریتی از سمت شعاعی (رادیال) اسکافوئید و زائده‌ی استایلوئید شعاعی شروع شده و در نهایت به آرتریت عمومی در مچ دست (پانکارپال) و میانی (میدکارپال) پیشرفت می‌کند.

خرید اشتراک