بیماری های مشابه

آتاکسی حاد مخچه‌ای
آتاکسی حاد مخچه‌ای
آتاکسی حاد مخچه‌ای (Acute cerebellar ataxia) یک وضعیت پزشکی است که در کودکان پیش از این سالم، معمولاً پس از یک فرآیند عفونی رخ می‌دهد. این بیماری بیشتر در کودکانی که کمتر از ۶ سال سن دارند شایع است، اما در نوجوانان نیز گزارش شده است. اگرچه علت دقیق آن ناشناخته است، اما تصور می‌شود که یک فرآیند خودایمنی پس از عفونت باشد، به‌طوری که ویروس واریسلا (varicella) در ۲۵ درصد موارد نقش دارد. سایر عفونت‌ها شامل ویروس هرپس انسانی نوع ۶ (human herpesvirus 6)، سرخک (measles)، کوکساکی‌ویروس (coxsackievirus)، ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr virus یا EBV)، انتروویروس‌ها (enteroviruses)، اوریون (mumps)، پاروویروس B19 (parvovirus B19)، بیماری لایم (Lyme disease)، مایکوپلاسما پنومونیه (Mycoplasma pneumoniae) و مالاریا (malaria) هستند. آتاکسی حاد مخچه‌ای ممکن است پس از واکسیناسیون نیز رخ دهد، اما این حالت نسبت به عفونت فعال نادرتر است.

لابیرنتیتیس
لابیرنتیتیس
لابیرنتیت (Labyrinthitis) یک اختلال است که با تورم یا التهاب گوش داخلی یا لابیرنت مشخص می‌شود و منجر به اختلالات قابل توجهی در تعادل و شنوایی می‌گردد. این شامل سرگیجه (Vertigo)، عدم تعادل (Disequilibrium) و تهوع (Nausea) است. معمولاً این وضعیت به‌دلیل عفونت اخیر، که معمولاً ویروسی است و به‌ندرت باکتریایی، رخ می‌دهد. عوامل تحریک‌کننده دیگر می‌توانند شامل آلرژی، سوءمصرف الکل، استرس، سیگار کشیدن و برخی داروها باشند.

کمبود ویتامین E
کمبود ویتامین E
کمبود ویتامین E یک علت نادر برای آتاکسی، نوروپاتی و رتینوپاتی است. ویتامین E در بسیاری از روغن‌ها، گوشت‌ها، تخم‌مرغ، سبزیجات برگ‌دار و غلات وجود دارد؛ بنابراین سوءتغذیه معمولاً علت کمبود ویتامین E در کشورهای توسعه‌یافته نیست.

نوروبلاستوم
نوروبلاستوم
نوروبلاستوما (Neuroblastoma) یک تومور نورواندوکرین (neuroendocrine tumor) است که از سلول‌های کرست عصبی (neural crest cells) منشأ می‌گیرد. این تومور شایع‌ترین تومور جامد دوران نوزادی و کودکی محسوب می‌شود؛ سن معمول آغاز بیماری کمتر از ۳ سال است. غدد فوق کلیوی (adrenal glands) شایع‌ترین محل شروع این تومور هستند، اما این تومور می‌تواند در هر نقطه‌ای از زنجیره سیستم عصبی سمپاتیک (sympathetic nervous system) از جمله گردن، قفسه سینه، شکم یا لگن نیز یافت شود. علائم بالینی بسته به محل شروع و نواحی متاستاز (metastasis) در صورت وجود، متفاوت است، اما ممکن است غیر اختصاصی باشند و شامل خستگی، تب، بی‌اشتهایی، درد شکم یا درد مفاصل و استخوان‌ها باشد. علائم کمتر شایع شامل ضعف، آتاکسی (ataxia)، اسهال مزمن، فشار خون بالا یا تنگی نفس است. حضور سندرم هورنر (Horner syndrome) یا سندرم اوپسوکلونوس-مایوکلونوس (opsoclonus-myoclonus syndrome) در کودکان باید به بررسی برای این نوع تومور منجر شود. به ندرت، نوروبلاستوما ممکن است به‌صورت تصادفی در تصویربرداری شناسایی شود.

"سرطان ریه"
"سرطان ریه"
سرطان ریه، به‌عنوان اصلی‌ترین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در مردان و زنان در سراسر جهان شناخته می‌شود، اگرچه نرخ مرگ‌ومیر آن شروع به کاهش کرده است که احتمالاً بازتابی از کاهش مصرف سیگار است. در ایالات متحده، بروز سرطان ریه در مردان بیشتر از زنان و در جمعیت‌های سفیدپوست غیرهیسپانیک بیشتر از جمعیت‌های هیسپانیک است.

مولتیپل اسکلروزیس
مولتیپل اسکلروزیس
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک اختلال خودایمنی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری نوعی بیماری میلین‌زدا (demyelinating disease) است که به پوشش میلین اعصاب در مغز و نخاع آسیب می‌رساند. به‌طور کلی، سن شروع بیماری بین ۲۰ تا ۵۰ سال است، اگرچه ممکن است در کودکی نیز آغاز شود؛ زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
پلی نوروپاتی دمیلین کننده التهابی حاد
سندرم گیلن باره (Guillain-Barré syndrome یا GBS) مجموعه‌ای از پلی‌نوروپاتی‌های نادر، حاد و مرتبط با سیستم ایمنی است که ویژگی‌ها و تظاهرات مختلفی دارد. این سندرم به دو زیرگروه اصلی تقسیم می‌شود: دمیلینه‌کننده و آکسونال. انواع دمیلینه‌کننده شامل پلی‌نوروپاتی دمیلینه‌کننده التهابی حاد (acute inflammatory demyelinating polyneuropathy یا AIDP) و نوع بالینی سندرم میلر فیشر (Miller Fisher syndrome یا MFS) می‌باشند. انواع آکسونال شامل نوروپاتی آکسونال حرکتی حاد (acute motor axonal neuropathy یا AMAN) و نوروپاتی آکسونال حرکتی-حسی حاد (acute motor-sensory axonal neuropathy یا AMSAN) هستند.

سندرم پس از ضربه مغزی
سندرم پس از ضربه مغزی
سندرم پس از ضربه مغزی (Postconcussion Syndrome)، که به عنوان سندرم پس از آسیب مغزی نیز شناخته می‌شود، با اختلالات جسمی و عاطفی که پس از آسیب خفیف به مغز رخ می‌دهند، مشخص می‌شود. این وضعیت ممکن است با یا بدون از دست دادن هوشیاری همراه باشد. برخی از علائم بلافاصله پس از آسیب به سر آغاز می‌شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است روزها یا هفته‌ها بعد شروع شوند.

آتاكسی اپیزودیک نوع ۱
آتاكسی اپیزودیک نوع ۱
آتاکسی اپیزودیک نوع ۱ (Episodic Ataxia Type 1) یک سندرم نادر اتوزومال غالب (autosomal dominant) از نوع آتاکسی پاروکسیسمال است که به دلیل یک جهش نقطه‌ای در ژن KCNA1، ژن کانال پتاسیم وابسته به ولتاژ، ایجاد می‌شود. این بیماری با اپیزودهای آتاکسی (اختلال در هماهنگی و تعادل)، دیزآرتری (dysarthria)، نیستاگموس (nystagmus)، لرزش و/یا تیک‌های صورت مشخص می‌شود. برخی افراد همچنین دچار سرگیجه، دو بینی (diplopia)، حالت تهوع، تنگی نفس، تعریق (diaphoresis)، اسپاسم کارپال (carpal spasm) یا سردرد می‌شوند.

آتاژی اپیزودیک نوع ۲
آتاژی اپیزودیک نوع ۲
آتاژی دوره‌ای نوع ۲ یک سندرم نادر و اتوزومال غالب از نوع آتاژی پاروکسیسمال است که به‌دلیل جهش‌های ژنتیکی در ژن CACNA1A، مربوط به کانال کلسیم، به‌وجود می‌آید. این بیماری با دوره‌های آتاژی (ناهماهنگی و عدم تعادل)، سرگیجه (vertigo)، تهوع، استفراغ، نیستاگموس (حرکات غیرارادی چشم) و دیس‌آرتری (اختلال در تکلم) شناخته می‌شود. برخی از افراد همچنین دوبینی (diplopia)، وزوز گوش (tinnitus)، سردرد، ضعف و یا دیستونی (اختلالات حرکتی) را تجربه می‌کنند.

آتاکسی‌های نخاعی-مخچه‌ای
آتاکسی‌های نخاعی-مخچه‌ای
آتاکسی‌های نخاعی-مخچه‌ای (Spinocerebellar ataxias یا SCAs) اختلالات وراثتی نورودژنراتیو پیشرونده‌ای هستند که منجر به تحلیل مخچه و گاهی ساقه مغز یا نخاع می‌شوند. اکثر آتاکسی‌های نخاعی-مخچه‌ای به صورت اتوزومال غالب (autosomal dominant) به ارث می‌رسند و بسیاری از آن‌ها ناشی از تکرارهای سه‌تایی CAG گسترش‌یافته هستند. بیش از ۳۰ نوع آتاکسی مخچه‌ای اتوزومال غالب که از نظر بالینی و ژنتیکی متمایز هستند، وجود دارد.

سندرم لرزش-آتاکسی مرتبط با X شکننده
سندرم لرزش-آتاکسی مرتبط با X شکننده
سندرم لرزش و آتاکسی مرتبط با X شکننده (FXTAS) یک اختلال عصبی‌تخریبی ارثی (وابسته به کروموزوم X غالب) است. این اختلال باعث لرزش ارادی و آتاکسی می‌شود. لرزش معمولاً چند سال پیش از آتاکسی ظاهر می‌شود. دیگر علائم مرتبط شامل اختلال شناختی خفیف، اختلال خودکار (دیس‌اوتونومیا)، پارکینسونیسم، بی‌ثباتی خلقی، و/یا نوروپاتی محیطی است.

سندرم ایکس شکننده
سندرم ایکس شکننده
سندرم ایکس شکننده (Fragile X syndrome یا FXS) شایع‌ترین علت ارثی شناخته‌شده برای ناتوانی ذهنی و اختلال طیف اوتیسم است. این یک اختلال ژنتیکی است که به دلیل گسترش تکرار سه‌گانه CGG در ژن FMR1 واقع بر روی کروموزوم X ایجاد می‌شود. به طور معمول، بیش از ۲۰۰ تکرار CGG برای بروز بیماری لازم است. معمولاً مردان به طور شدیدتری نسبت به زنان تحت تأثیر قرار می‌گیرند. بیماران با تأخیر در رشد زبان و شناختی مواجه هستند و معمولاً دچار ناتوانی ذهنی خفیف تا متوسط می‌شوند. برخی بیماران معیارهای ابتلا به اوتیسم و/یا اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD) را دارند.

آتاکسی فردریش
آتاکسی فردریش
آتاکسی فردریش (Friedreich ataxia) یک اختلال اتوزومال مغلوب است که ناشی از گسترش تکرار سه‌تایی GAA در ژن FXN، ژن فراتاکسین (frataxin) می‌باشد. این بیماری یک بیماری تحلیل‌برنده عصبی پیشرونده است که باعث تخریب نخاع و اعصاب محیطی می‌شود. علائم و نشانه‌های بیماری معمولاً از دوران کودکی تا نوجوانی شروع می‌شوند، اگرچه تا یک‌چهارم بیماران ممکن است پس از سن ۲۵ سالگی به بیماری مبتلا شوند. علائم شامل آتاکسی و دشواری در راه رفتن، دیس‌آرتری (dysarthria)، از دست دادن حس (به ویژه حس موقعیت و ارتعاش)، ضعف، نبود رفلکس‌ها، قوس بالای پا، و مشکلات شنوایی یا بینایی می‌باشند. این بیماری با مشکلات قلبی از جمله کاردیومیوپاتی (cardiomyopathy) یا آریتمی (arrhythmias)، دیابت و اسکولیوز (scoliosis) که ممکن است به مشکلات تنفسی منجر شود، مرتبط است. این بیماری بر عملکرد شناختی تأثیر نمی‌گذارد. امید به زندگی ممکن است کاهش یابد، به ویژه در مواردی که بیماری قلبی همزمان وجود دارد. شیوع این بیماری در ایالات متحده و اروپا حدود ۱ در ۴۰,۰۰۰ است.

خرید اشتراک