بیماری های مشابه

تمارض
تمارض
تمارض به معنای شبیه‌سازی بیماری‌های پزشکی به منظور دستیابی به منافع ثانویه است. این وضعیت دیگر به عنوان یک بیماری روان‌پزشکی در نظر گرفته نمی‌شود. انگیزه‌های شایع شامل کسب منافع مالی، دریافت نسخه برای مواد اعتیادآور، حضانت فرزند و فرار یا تأخیر در پیگیری قانونی است.

اختلالات ساختگی
اختلالات ساختگی
اختلالات ساختگی، که قبلاً به عنوان سندرم مونشهاوزن شناخته می‌شدند، شرایط روانپزشکی هستند که با ایجاد یا نمایاندن نادرست علائم توسط خود فرد بدون وجود انگیزه یا سود مشخص برای او، مشخص می‌شوند. نمود بالینی این اختلالات می‌تواند بسیار متنوع باشد، به طوری که بیماران ممکن است به عنوان آسیب‌دیده یا بیمار از هر تعداد بیماری ظاهر شوند، اما معمولاً این بیماران استفاده‌کنندگان پرکار از سیستم مراقبت‌های بهداشتی هستند که علائم آن‌ها به‌خوبی توسط یک وضعیت پزشکی شناخته‌شده توضیح داده نمی‌شود.

مسمومیت با سرب
مسمومیت با سرب
مسمومیت با سرب نوعی مسمومیت با فلز سنگین است که به‌دلیل استنشاق، بلع یا جذب از طریق پوست و تجمع سرب در بدن رخ می‌دهد. مسمومیت با سرب نیاز به مواجهه مزمن با سطوح بالای سرب دارد و از یک مواجهه منفرد ناشی نمی‌شود. این مسمومیت می‌تواند جدی و گاهی کشنده باشد.

مسمومیت با جیوه
مسمومیت با جیوه
مسمومیت با جیوه زمانی رخ می‌دهد که جیوه یا ترکیبات جیوه از طریق استنشاق، بلع، تزریق یا جذب پوستی وارد بدن شود. جیوه به سه شکل مختلف وجود دارد: جیوه عنصری (Elemental mercury)، نمک‌های غیرآلی (Inorganic salts)، و ترکیبات آلی (Organic compounds). با توجه به افزایش آگاهی از خطرات این ترکیب، میزان مواجهه‌های سمی با جیوه در حال کاهش است. عوارض سمی بسته به نوع جیوه، دوز و میزان مواجهه متفاوت است. نشانه‌های بالینی ممکن است شامل آسیب به اندام‌ها یا توسعه بیماری‌های دیگر مانند آکرودینیا (Acrodynia)، سندرم هانتر-راسل (Hunter-Russell syndrome)، و بیماری میناماتا (Minamata disease) باشد.

بیماری ویلسون
بیماری ویلسون
بیماری ویلسون، که با نام دژنراسیون هپاتولنتیکولار (hepatolenticular degeneration) نیز شناخته می‌شود، یک اختلال نادر ارثی با الگوی اتوزومال مغلوب است که ناشی از جهش در ژن ATP7B می‌باشد. این بیماری با تجمع مس در بافت‌ها، به ویژه در مغز، کبد، کلیه‌ها و قرنیه‌ها مشخص می‌شود. بیماران معمولاً در دهه اول یا دوم زندگی علائم را نشان می‌دهند. در صورت عدم درمان، بیماری ویلسون منجر به نارسایی کبد، اختلالات سیستم عصبی مرکزی (CNS) شامل مشکلات نورولوژیک و روانی، و در نهایت مرگ خواهد شد. بیشتر بیماران با اختلالات سیستم عصبی مرکزی (مانند مشکلات حرکتی یا گفتاری) یا نارسایی کبدی (مانند آسیت، کم‌خونی و غیره) به پزشک مراجعه می‌کنند. رسوبات قرنیه‌ای به عنوان حلقه‌های کیسر-فلایشر (Kayser-Fleischer rings) شناخته می‌شوند. این حلقه‌ها تمایل دارند ابتدا در قسمت بالای قرنیه شکل گرفته و به تدریج به سمت پایین گسترش یابند. رنگ این حلقه‌ها می‌تواند از سبز تا قهوه‌ای طلایی متغیر باشد. با درمان و مدیریت صحیح، این حلقه‌ها به تدریج حل خواهند شد.

هموکروماتوزیس
هموکروماتوزیس
هموکروماتوز ارثی (HH) یک اختلال ژنتیکی ناشی از تجمع بیش از حد آهن است. در شکل کلاسیک این بیماری، جهش C282Y در ژن HFE باعث افزایش نامناسب جذب آهن از دوازدهه (duodenum) می‌شود. دیگر اشکال HH شامل جهش‌هایی در مولکول‌های مختلفی است که هموستاز آهن را تنظیم می‌کنند. اگرچه معمولاً این بیماری به صورت اتوزومال مغلوب (autosomal recessive) است، اما یک شکل اتوزومال غالب (autosomal dominant) آن به دلیل جهش در ژن فروپورتین (ferroportin) ایجاد می‌شود.

تب مدیترانه‌ای خانوادگی
تب مدیترانه‌ای خانوادگی
تب‌ مدیترانه‌ای خانوادگی، که با نام پلی‌سروزیت راجعه (recurrent polyserositis) نیز شناخته می‌شود، شایع‌ترین اختلال در گروهی از سندرم‌های خودالتهابی به نام سندرم تب دوره‌ای (periodic fever syndrome) است. این بیماری‌ها به دلیل خطاهای مادرزادی در سیستم ایمنی رخ می‌دهند که منجر به اپیزودهای تب‌دار مکرر و بدون تحریک می‌شوند. FMF یک اختلال اتوزومال مغلوب است. ژن معیوب، که MEFV نامیده می‌شود، پیرین (pyrin) را رمزگذاری می‌کند؛ پروتئینی که جزء کمپلکس اینفلامازوم (inflammasome) است و برای تولید اینترلوکین-۱ بتا (interleukin (IL)-1 beta) ضروری می‌باشد. پیرین نقش مهمی در تنظیم التهاب و آپوپتوز دارد و اشکال جهش‌یافته آن تصور می‌شود که باعث افزایش بیش از حد بیان سایتوکاین‌های التهابی می‌شود.

"هموفیلی نوع A"
"هموفیلی نوع A"
هموفیلی A یک اختلال خونریزی‌دهنده است که به دلیل کمبود فاکتور VIII ایجاد می‌شود. این اختلال به صورت وابسته به کروموزوم X و به صورت مغلوب به ارث می‌رسد و بیشتر در مردان رخ می‌دهد. بیماران با خونریزی‌های طولانی‌مدت پس از آسیب‌ها، جراحی‌ها و کشیدن دندان مواجه می‌شوند. سن شروع بیماری بسته به شدت فنوتیپ متفاوت است، اما بیشتر بیماران در اوایل کودکی یا نوجوانی تشخیص داده می‌شوند.

بیموفیلی هموفیلی ب
بیموفیلی هموفیلی ب
هموفیلی B، که به عنوان بیماری کریسمس نیز شناخته می‌شود، یک اختلال خونریزی‌دهنده به علت کمبود فاکتور IX (Factor IX deficiency) است. این نوع هموفیلی کمتر از هموفیلی A شایع بوده و به صورت یک اختلال وابسته به کروموزوم X و اتوزوم مغلوب (X-linked autosomal recessive) است که بیشتر در مردان رخ می‌دهد.

اسپاسم‌های نوزادی
اسپاسم‌های نوزادی
اسپاسم‌های نوزادی (Infantile Spasms) یا سندرم وست (West Syndrome) نوعی سندرم صرعی است که در دوران نوزادی شروع می‌شود. این اختلال با اسپاسم‌های صرعی، هیپس‌آریتمی (Hypsarrhythmia) در الکتروانسفالوگرام (EEG)، و پسرفت تکاملی (Developmental Regression) مشخص می‌شود. شروع بیماری معمولاً بین ۳ تا ۱۲ ماهگی است.

صرع میوکلونیک نوجوانان
صرع میوکلونیک نوجوانان
صرع میوکلونیک نوجوانان (Juvenile Myoclonic Epilepsy - JME) یک سندرم صرع عمومی ایدیوپاتیک است که معمولاً در دوران بلوغ آغاز می‌شود. حملات صرعی با لرزش‌های میوکلونیک نامنظم دوطرفه بدون از دست دادن هوشیاری مشخص می‌شوند که معمولاً بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب رخ می‌دهند و ممکن است با کم‌خوابی (Sleep Deprivation) تشدید شوند.

سندرم نقص ایمنی اکتسابی
سندرم نقص ایمنی اکتسابی
سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) یک وضعیت بالقوه خطرناک برای زندگی است که از پیشرفت عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) ناشی می‌شود. این سندرم با تخریب پیشرفته سیستم ایمنی سلولی مشخص می‌شود که به عفونت‌های ثانویه یا بدخیمی‌ها منجر می‌گردد. معمولاً ۸ تا ۱۰ سال پس از عفونت اولیه با HIV، که از طریق تماس جنسی، انتقال عمودی، استفاده مشترک از سوزن، یا انتقال خون به دست می‌آید، ایدز توسعه می‌یابد. یافته‌های بالینی غیر اختصاصی شامل تب، لنفادنوپاتی عمومی، کاهش وزن، بی‌اشتهایی و اسهال مزمن هستند. بیماران ممکن است دچار کم‌خونی شوند.

اختلالات اعتیاد
اختلالات اعتیاد
اختلالات اعتیاد و مصرف مواد به عنوان کاهش کنترل بر جستجوی محرک‌های پاداش‌دهنده، علیرغم عواقب منفی شخصی و بین‌فردی، شناخته می‌شوند. در نهایت، ممکن است پاداش اولیه دیگر به عنوان لذت‌بخش تجربه نشود. این امر معمولاً با ولع برای محرک، نیاز به دوز بالاتر برای حفظ اثرات (یعنی تحمل)، و علائم ترک در صورت قطع مصرف همراه است.

خرید اشتراک