بیماری های مشابه

پارونیشیا باکتریایی (عفونت چین ناخن)
پارونیشیا باکتریایی (عفونت چین ناخن)
پارونیشیا (عقربک)، که معمولاً عفونت چین ناخن نامیده می شود، التهاب ناحیه انگشت یا پا در کنار ناخن است، چه در چین نزدیک ناخن (پایه ناخن) یا در چین جانبی ناخن (در دو طرف ناخن). پارونیشیا معمولاً نتیجه یک عفونت باکتریایی است، اما می تواند توسط یک ویروس، به طور معمول ویروس هرپس سیمپلکس، ایجاد شود. همچنین می تواند توسط برخی داروها مانند رتینوئیدها ایجاد شود. التهاب ممکن است در کوتاه‌مدت رخ دهد (پارونیشی حاد)، یا ممکن است یک مشکل طولانی‌مدت (۶ هفته یا بیشتر) یا مشکلی باشد که مدام عود می‌کند (پارونیشی مزمن). راه های مراقبت پارونیشیا باکتریایی، راه های درمان پارونیشیا باکتریایی، راه های تشخیص پارونیشیا باکتریایی

جنایتکار
جنایتکار
عفونت انگشت (Felon) یک عفونت حاد در پالپ (pulp) نوک انگشت است. به همراه پارونیشیا (paronychia)، این دو نوع عفونت یک‌سوم از کل عفونت‌های دست را تشکیل می‌دهند. سلولیت (cellulitis) ممکن است به تشکیل آبسه منجر شود، که این وضعیت در محفظه‌های کوچک و محدود پالپ نوک انگشت که توسط تیغه‌های فیبروزی عمودی شکل گرفته‌اند، رخ می‌دهد. شایع‌ترین عاملی که به عفونت انگشت منجر می‌شود، آسیب‌های نفوذی همراه با ورود باکتری است، اگرچه پارونیشیای درمان‌نشده نیز می‌تواند به عفونت انگشت منجر شود. انگشت شست و انگشت اشاره بیشتر درگیر می‌شوند. استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) شایع‌ترین عامل ایجادکننده عفونت انگشت است.

"بیماری گل سرخ"
"بیماری گل سرخ"
اریسیپلاس (Erysipelas) یک عفونت باکتریایی سطحی پوست است که اغلب توسط استرپتوکوک‌های بتا همولیتیک گروه A (Streptococcus pyogenes) ایجاد می‌شود. این عفونت، سیستم لنفاوی درم سطحی را درگیر می‌کند. اریسیپلاس تمایل به درگیر کردن افراد در دو سر طیف سنی، بیماران ضعیف و افرادی با تخلیه لنفاوی ضعیف دارد. این عارضه می‌تواند در صورت رخ دهد، اما معمولاً در اندام‌های تحتانی بیمارانی با نارسایی وریدی و درماتیت استاز دیده می‌شود.

نقرس
نقرس
نقرس بیماری است که در آن سطح اسید اوریک در خون بالا است و کریستال های اسید اوریک در غضروف و بافت اطراف مفاصل، کلیه ها و پوست رسوب می کند. این رسوبات باعث التهاب می شوند که به صورت رشد ناگهانی یک مفصل متورم، قرمز، داغ و حساس به ویژه در انگشت شست (همچنین به عنوان پوداگرا) و به دنبال آن در مچ پا، مچ دست و زانو ظاهر می شود که می تواند منجر به آسیب دیدن مفصل شود. سایر علائم نقرس مزمن ندول ها (برجستگی های جامد و برجسته) به نام توفی و ​​سنگ کلیه هستند. راه های مراقبت نقرس، راه های درمن نقرس

نیش حشرات (Bug Bite or Sting)
نیش حشرات (Bug Bite or Sting)
گزش یا نیش حشرات (بندپایان) بسیار شایع است. بیشتر واکنش ها خفیف هستند و ناشی از واکنش آلرژیک به حشره یا سموم تزریق شده با گزش یا نیش هستند. برخی از افراد واکنش های شدیدی به نیش های زیر نشان می دهند: زنبورها، هورنت (زنبور سرخ). زنبور های وحشی. این نیش ها ممکن است نیاز به کمک اضطراری داشته باشند. نیش اکثر حشرات مانند مورچه ها، پشه ها، مگس ها، عنکبوت ها، کنه ها چنین واکنش شدیدی ایجاد نمی کند. راه ها درمان نیش حشرات، راه های تشخیص نیش حشرات، راه های خودمراقبتی نیش حشرات

بثورات دارویی ثابت
بثورات دارویی ثابت
بثورات دارویی ثابت (Fixed Drug Eruption - FDE) یک واکنش پوستی نامطلوب به دارو است که هر بار فرد به داروی عامل مجدد در معرض قرار می‌گیرد، در همان نقطه از بدن ظاهر می‌شود. یک یا چند لکه قرمز یا بنفش به‌وضوح مشخص که معمولاً گرد هستند، در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از قرارگیری در معرض داروی محرک بروز می‌کنند. اندازه این لکه‌ها می‌تواند از ۰.۵ تا چند سانتی‌متر متغیر باشد. این لکه‌ها معمولاً بدون علائم هستند، اما ممکن است سوزش، درد یا خارش نیز رخ دهد. در حالی که هر سطح پوستی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، مخاط دهانی و ناحیه مقعدی تناسلی بیشتر درگیر می‌شوند.

"کهیر"
"کهیر"
کهیر یک اختلال پوستی است که با بروز برآمدگی‌های پوستی (کهیر) و یا آنژیوادم، یا هر دو مشخص می‌شود. علت آن آزاد شدن هیستامین و دیگر مواد وازواکتیو از ماست‌سل‌ها (mast cells) است. زمانی که تورم سطحی باشد، کهیر ظاهر می‌شود و زمانی که تورم عمیق‌تر باشد، آنژیوادم رخ می‌دهد.

"آنژیوادم"
"آنژیوادم"
آنژیوادم (Angioedema) که همچنین به نام آنژیونوروتیک ادم (angioneurotic edema) شناخته می‌شود، نوعی از کهیر (urticaria) است. در حالی که بثورات کهیری معمولاً لایه سطحی درم را تحت تأثیر قرار می‌دهند، تورم در آنژیوادم در سطح عمیق‌تری رخ می‌دهد و معمولاً در درم و بافت زیرجلدی یا زیرمخاطی اتفاق می‌افتد. به ندرت، دستگاه گوارش نیز ممکن است درگیر شود. این ادم به دلیل افزایش نفوذپذیری عروقی و نشت مایع به داخل بافت بینابینی ایجاد می‌شود.

اریسیپلوئید
اریسیپلوئید
اریزیپلوئید یک عفونت پوستی است که توسط باسیل گرم مثبت اریزیپلوتریکس روسیوپاتیه (Erysipelothrix rhusiopathiae) ایجاد می‌شود. این باکتری زمانی منتقل می‌شود که پوست آسیب‌دیده انسان با حیوان آلوده یا گوشت حیوان تماس پیدا کند؛ بنابراین، کشاورزان، آشپزها، قصابان و ماهیگیران بیشتر در معرض خطر هستند. اریزیپلوئید توسط چندین حیوان، به‌ویژه خوک‌ها و همچنین گوسفندها، خرگوش‌ها، مرغ‌ها، بوقلمون‌ها، اردک‌ها، شترمرغ‌ها، ماهی‌های عقرب و خرچنگ‌ها منتقل می‌شود. این بیماری در کودکان نادر است.

عفونت مایکوباکتریوم مارینوم
عفونت مایکوباکتریوم مارینوم
مایکوباکتریوم مارینوم (Mycobacterium marinum)، عامل ایجاد کننده گرانولومای آکواریوم یا استخر شنا، یک عفونت پوستی غیرمعمول ناشی از مایکوباکتریوم است که اغلب از آکواریوم‌های آلوده، استخرهای شنا، و آب‌های اقیانوس و دریاچه‌ها منتقل می‌شود. این باکتری در محیط‌های آب شیرین و آب شور یافت می‌شود. آسیب‌های جزئی پوستی یک عامل مستعد کننده برای این عفونت است. علاقه‌مندان به آکواریوم و کارگران بازار ماهی و غذاهای دریایی معمولاً از خطر ابتلا به این عفونت آگاهی ندارند. به دلیل خطرات شغلی (مانند ماهیگیری)، مردان بیشتر از زنان تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

اسپوروتریکوز
اسپوروتریکوز
اسپوروتریکوزیس توسط قارچ دوشکلی اسپوروتریکس شنکی (Sporothrix schenckii) ایجاد می‌شود که در سراسر جهان یافت می‌شود، اما بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شایع است. این ارگانیسم در گیاهان و خاک در حال فساد زندگی می‌کند. عفونت پوستی معمولاً در اثر تلقیح تروماتیک رخ می‌دهد. اسپوروتریکوزیس رایج‌ترین و کم‌خطرترین عفونت‌های عمقی قارچی (mycoses) است.

اورف
اورف
اورف از طریق تماس مستقیم به انسان منتقل می‌شود که معمولاً در دامدارها، کشاورزان، قصاب‌ها و دامپزشکان رخ می‌دهد. اورف با یک یا چند پاپول، پوسچول یا نودول در ناحیه‌ای از بدن که در معرض این حیوانات یا محصولات دامی بوده، ظاهر می‌شود. تب خفیف (معمولاً به مدت 3 تا 4 روز) و حالت ناخوشی با عفونت همراه است. ممکن است لنفانژیت ثانویه و لنفادنوپاتی محدود وجود داشته باشد. خودآلوده شدن (خود تلقیحی) که منجر به زخم‌های بیشتر شود، ممکن است اتفاق بیفتد، اما انتقال از انسان به انسان مستند نشده است.

ندول‌های دوشنده
ندول‌های دوشنده
ندول‌های ملکر (Milker's nodules)، که به نام‌های پاراواکسی‌نیا (paravaccinia) یا سودوکاوپاکس (pseudocowpox) نیز شناخته می‌شوند، یک بیماری پوستی است که از گاوهای شیری به انسان منتقل می‌شود. این عفونت خودمحدودشونده توسط ویروسی از خانواده پاراپاکس (parapox virus) ایجاد می‌شود. در انسان، این ویروس باعث ایجاد ضایعاتی بر روی مناطقی از پوست می‌شود که به طور مستقیم با گاو در تماس هستند، به طور کلاسیک دست‌ها، مچ‌ها و بازوها.

درماتوز نوتروفیلیک تب‌دار حاد
درماتوز نوتروفیلیک تب‌دار حاد
درماتوز نوتروفیلیک تب‌دار حاد که به عنوان سندرم سوییت (Sweet syndrome) نیز شناخته می‌شود، یک اختلال التهابی است که به صورت پلاک‌های متعدد استریل، به طور معمول دردناک، ادماتوز و اریتماتوز ظاهر می‌شود و اغلب با تب و افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون (لوکوسیتوز) همراه است. این بیماری معمولاً به پوست محدود می‌شود، اگرچه هر سیستم ارگانی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد. گزارش‌های مربوط به کودکان و نوزادان نادر است و حدود ۵ درصد از تمامی موارد را تشکیل می‌دهد. در جمعیت کودکان، میانگین سن شروع ۵ سال است و شیوع بیشتری در پسران، به‌ویژه در کودکان زیر ۳ سال، دارد. سندرم سوییت بر اساس علت‌شناسی به دسته‌های زیر طبقه‌بندی می‌شود:

سوزاک منتشر
سوزاک منتشر
گوی‌ککمی (Gonococcemia) به حضور باکتری Neisseria gonorrhoeae در جریان خون اشاره دارد که اغلب به عفونت گنوره‌ای منتشر (Disseminated Gonococcal Infection یا DGI) منجر می‌شود. گنوره، که توسط N. gonorrhoeae، یک دیپلوکوک گرم منفی، ایجاد می‌شود، پس از کلامیدیا، دومین عفونت انتقال‌یافته از راه جنسی (STI) است که در ایالات متحده گزارش می‌شود. (برای بحث بیشتر در مورد عفونت اولیه، به گنوره مراجعه کنید.) گوی‌ککمی در حدود 1% تا 3% از بیماران مبتلا به گنوره رخ می‌دهد.

کریپتوکوکوزیس
کریپتوکوکوزیس
کریپتوکوکوزیس که با نام‌های تورولوزیس (torulosis) یا بلاستومایکوز اروپایی (European blastomycosis) نیز شناخته می‌شود، یک عفونت قارچی مزمن است که توسط گونه‌های کریپتوکوکوس (Cryptococcus) ایجاد می‌شود. این پاتوژن در سراسر جهان در خاک و فضولات پرندگان یافت می‌شود. دو نوع واریانت وجود دارد: کریپتوکوکوس نئوفورمانس واریانت گاتیه (Cryptococcus neoformans var. gattii) که بیشتر در مناطق گرمسیری و در بیماران با سیستم ایمنی سالم مشاهده می‌شود؛ و کریپتوکوکوس نئوفورمانس واریانت نئوفورمانس (Cryptococcus neoformans var. neoformans) که بیشتر در جمعیت‌های با سیستم ایمنی سرکوب شده دیده می‌شود. بیماران مبتلا به HIV، 80%-90% از کل بیماران مبتلا به کریپتوکوکوزیس را تشکیل می‌دهند.

عفونت پاستورلا مولتوسیدا
عفونت پاستورلا مولتوسیدا
پاستورلا مولتوسیدا (Pasteurella multocida) یک باکتری کوکوباسیلوس گرم منفی و بی‌هوازی است که به طور معمول از عفونت‌های زخم ناشی از گاز گرفتن حیوانات جدا می‌شود. شایع‌ترین حیواناتی که باعث این عفونت‌ها می‌شوند سگ‌ها و گربه‌ها هستند، اما پاستورلا می‌تواند از طریق خوک‌ها، موش‌ها، شیرها، صاریغ‌ها و خرگوش‌ها نیز منتقل شود و از بسیاری از حیوانات دیگر نیز جدا شده است. این میکروارگانیسم اغلب باعث عفونت‌های پوستی و بافت نرم مانند سلولیت (cellulitis) و آبسه (abscess) می‌شود، اما ممکن است باعث عفونت‌های استخوان و مفاصل، عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، ذات‌الریه (pneumonia)، مننژیت (meningitis)، اندوکاردیت (endocarditis) و سپسیس (sepsis) نیز شود. افراد دارای نقص ایمنی به ویژه در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های شدید، از جمله باکتریمی (bacteremia)، هستند. تب در ۲۰ درصد از موارد مشاهده می‌شود. عفونت‌های بافت نرم ناشی از پاستورلا مولتوسیدا ممکن است با تنوسینوویت (tenosynovitis)، آرتریت سپتیک (septic arthritis) و استئومیلیت (osteomyelitis) پیچیده شوند.

خرید اشتراک