بیماری های مشابه

"سالمونلوز"
"سالمونلوز"
بیماری سالمونلوز (Salmonellosis) توسط گروهی از باسیل‌های گرم منفی ایجاد می‌شود و منجر به بیماری اسهالی خفیف تا شدید می‌گردد. سالمونلا (Salmonella) در سراسر جهان یافت می‌شود. سروتایپ‌های سالمونلا تایفی‌موریوم (Salmonella typhimurium) و سالمونلا انتریتیدیس (Salmonella enteritidis) رایج‌ترین سروتایپ‌ها در ایالات متحده هستند و سالانه مسئول یک میلیون بیماری غذایی می‌باشند. این بیماری از طریق مصرف محصولات حیوانی آلوده (عمدتاً بوقلمون، مرغ، اردک و تخم‌مرغ) یا تماس با مدفوع آلوده منتقل می‌شود. طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، پنیر نرم و گوشت گاو به دست آمده در ایالات متحده و مکزیک به یک سویه جدید مقاوم به چند دارو از سالمونلا نیوپورت (Salmonella Newport) مرتبط شده‌اند.

عفونت یرسینیا انتروکولیتیکا
عفونت یرسینیا انتروکولیتیکا
یرسینیوزیس (Yersiniosis) یک بیماری عفونی است که توسط گونه‌های یرسینیا (Yersinia) ایجاد می‌شود. این مرور بر روی یرسینیای انتروپاتوژنیک، یعنی یرسینیا انتروکولیتیکا (Yersinia enterocolitica) و یرسینیا سودوتوبرکولوسیس (Yersinia pseudotuberculosis) تمرکز دارد و یرسینیا پستیس (Yersinia pestis)، عامل ایجادکننده طاعون را شامل نمی‌شود. هر دو گونه یرسینیا انتروکولیتیکا و یرسینیا سودوتوبرکولوسیس می‌توانند انتروکولیت (enterocolitis) و آدنیت مزانتریک (mesenteric adenitis) ایجاد کنند، اگرچه یرسینیا سودوتوبرکولوسیس بیشتر با آدنیت مزانتریک مرتبط است. اکثر موارد گزارش شده یرسینیوزیس به دلیل یرسینیا انتروکولیتیکا است.

عفونت اشریشیا کلی هموراژیک انتروژنز
عفونت اشریشیا کلی هموراژیک انتروژنز
اشریشیا کلی انتروهموراژیک (Enterohemorrhagic Escherichia coli یا EHEC) گونه‌های خاصی از باکتری اشریشیا کلی هستند که مسئول ایجاد اسهال خونی و سندرم همولیتیک اورمیک (Hemolytic Uremic Syndrome یا HUS) می‌باشند.

"ژیاردیا"
"ژیاردیا"
ژیاردیا لامبلیا (Giardia lamblia)، که به عنوان ژیاردیا دئودنالیس (Giardia duodenalis) یا ژیاردیا اینتستینالیس (Giardia intestinalis) نیز شناخته می‌شود، یک پروتوزوآی تاژک‌دار روده‌ای و یکی از علل شایع اسهال (هم بومی و هم همه‌گیر) در سراسر جهان است. در ایالات متحده، ژیاردیا لامبلیا در ۴٪ تا ۷٪ نمونه‌های مدفوع مشاهده شده است و به عنوان شایع‌ترین انگل روده‌ای شناخته می‌شود. توزیع این بیماری به صورت دوگانه است، به طوری که این بیماری بیشتر در کودکان ۱ تا ۹ ساله و بزرگسالان ۳۵ تا ۴۵ ساله گزارش شده است. شیوع بیماری در اواخر تابستان و پاییز بالاترین میزان را دارد.

کریپتوسپوریدیوزیس
کریپتوسپوریدیوزیس
کریپتوسپوریدیوز (Cryptosporidiosis) یک عفونت روده‌ای است که به‌دلیل بلع اووسیست‌های عفونی گونه‌های کریپتوسپوریدیوم (Cryptosporidium) ایجاد می‌شود.

کولیت آمیبی
کولیت آمیبی
انتقال کیست این پروتوزوا از راه مدفوعی-دهانی (fecal-oral route) صورت می‌گیرد، که معمولاً پس از مصرف آب یا غذای آلوده رخ می‌دهد. پس از آزادسازی کیست، این ارگانیسم به روده بزرگ حمله می‌کند.

عفونت نوروویروس
عفونت نوروویروس
ویروس‌های نورویی (Noroviruses) شایع‌ترین علل گاستروانتریت غیر باکتریایی در ایالات متحده هستند. ویروس‌های نورویی که به نام ویروس‌های شبیه نورواک (Norwalk-like viruses) نیز شناخته می‌شوند، عضو خانواده کالیکی‌ویروس‌ها (calicivirus) و ویروس‌های RNA کوچک و بدون پوشش هستند. تخمین زده می‌شود که این ویروس‌ها سالانه باعث ۲۳ میلیون مورد گاستروانتریت حاد در ایالات متحده می‌شوند و مسئول ۸۱٪ تا ۹۰٪ از همه‌گیری‌های گاستروانتریت حاد هستند. این همه‌گیری‌ها در مکان‌های مختلفی مانند خانه‌های سالمندان، مراکز بازنشستگی، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها، مدارس، مراکز مراقبت روزانه و کشتی‌های تفریحی رخ می‌دهند. موارد پراکنده نیز شایع هستند.

عفونت روتاویروسی
عفونت روتاویروسی
عفونت ناشی از روتاویروس‌ها یکی از علل شایع اسهال است.

"بیماری کرون"
"بیماری کرون"
بیماری کرون (Crohn disease) یک بیماری التهابی مزمن در دستگاه گوارش است که می‌تواند از دهان تا مقعد را درگیر کند. این بیماری با التهاب تمام لایه‌ای (transmural inflammation) و اغلب گرانولوم‌های بدون نکروز پنیری (noncaseating granulomas) مشخص می‌شود. علت آن به وضوح مشخص نیست، اما احتمالاً ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باعث تحریک آن می‌شوند، به‌طوری که بخشی از آسیب مخاطی به دلیل فعال‌سازی سیستم ایمنی علیه میکروبیوتای سالم روده‌ای رخ می‌دهد.

کولیت اولسراتیو
کولیت اولسراتیو
کولیت اولسراتیو (Ulcerative colitis یا UC) نوعی بیماری التهابی روده (Inflammatory Bowel Disease یا IBD) است که کولون و رکتوم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. UC شایع‌ترین شکل IBD است و شیوع سالانه آن بین 1.2 تا 20.3 مورد در هر 100,000 نفر است و دارای توزیع سنی دوگانه با اوج در دهه‌های سوم و هفتم زندگی می‌باشد. شیوع UC در مردان، یهودیان اشکنازی و افرادی با تبار اروپای شمالی بیشتر است. در سطح جهانی، شیوع UC در حال افزایش است.

سندرم سوء جذب
سندرم سوء جذب
سندرم سوء جذب به عدم جذب کافی مواد مغذی اشاره دارد. این وضعیت می‌تواند به دلیل نقایص ارثی یا اکتسابی در اپیتلیوم مخاط روده کوچک باشد.

کولیت ایسکمیک
کولیت ایسکمیک
کولیت ایسکمیک (Ischemic colitis) به عنوان کاهش جریان خون به کولون تعریف می‌شود که منجر به آسیب ایسکمیک می‌گردد و می‌تواند به زخم مخاطی، خونریزی و احتمالاً سوراخ شدن کولون منجر شود. هیپوپرفیوژن (Hypoperfusion) شایع‌ترین علت این وضعیت است که به ایسکمی کولون غیرانسدادی منجر می‌شود. این وضعیت به‌طور عمده در نواحی مرزی (watershed regions) که دارای خون‌رسانی جانبی محدود هستند، رخ می‌دهد. کولیت ایسکمیک ممکن است به دلیل انسداد توسط ترومبوس‌ها در شریان‌ها یا وریدهای مزانتریک (mesenteric arteries or veins) نیز باشد، به‌ویژه در افراد مسن با بیماری‌های همزمان مانند بیماری‌های قلبی‌عروقی.

مسمومیت با ریسین، بلعیده شده
مسمومیت با ریسین، بلعیده شده
ریکین از دانه کرچک استخراج می‌شود و می‌تواند از طریق بلع، تزریق یا به صورت آئروسل برای استنشاق وارد بدن شود. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) ریکین را به عنوان یک عامل بیوتروریسم رده B طبقه‌بندی کرده است. ریکین در مقایسه با برخی عوامل زیستی دیگر سمی‌تر نیست اما بسیار پایدار است. عامل مشابه دیگری به نام آبرین که از نخودهای زینتی به دست می‌آید، حدود ۲۵ برابر سمی‌تر است اما کمتر رایج می‌باشد.

خرید اشتراک