بیماری های مشابه

لوسمی حاد میلوئیدی
لوسمی حاد میلوئیدی
لوسمی حاد میلوئیدی که به نام لوسمی حاد میلوژن نیز شناخته می‌شود، نوعی تکثیر کلونی از سلول‌های پیش‌ساز هماتوپوئتیک (hematopoietic precursor cells) بدخیم است. این سلول‌های میلوئیدی نابالغ (میلوبلاست‌ها - myeloblasts) در خون، مغز استخوان یا سایر بافت‌ها تجمع می‌کنند و باعث کاهش تولید سلول‌های خونی طبیعی می‌شوند. این بیماری شایع‌ترین نوع لوسمی حاد در بزرگسالان است. اگر AML با شیمی‌درمانی شدید و/یا درمان‌های هدفمند مورد درمان قرار نگیرد، به طور معمول به سرعت کشنده می‌شود.

سندرم‌های میلودیسپلاستیک
سندرم‌های میلودیسپلاستیک
سندرم میلودیسپلاستیک (Myelodysplastic Syndrome یا MDS) یک اختلال نادر و کلونال سلول‌های بنیادی خونساز است که با سلول‌های خونی غیرطبیعی (دیسپلاستیک)، عملکرد ناکارآمد مغز استخوان و کاهش شمارش سلول‌های خونی (سایتوپنی‌ها) مشخص می‌شود. انواع مختلفی از MDS وجود دارد که بر اساس ویژگی‌های خون محیطی، مغز استخوان و ویژگی‌های سیتوژنتیکی طبقه‌بندی می‌شوند. خطر ابتلا به MDS با افزایش سن بیشتر می‌شود و میانگین سنی تشخیص آن ۶۵ سال یا بالاتر است و در مردان شیوع بیشتری دارد. برخی از انواع MDS با شیمی‌درمانی قبلی مرتبط هستند.

"لنفوم ناحیه حاشیه‌ای گره‌ای"
"لنفوم ناحیه حاشیه‌ای گره‌ای"
لنفوم ناحیه‌ای حاشیه‌ای ندال (Nodal Marginal Zone Lymphoma - NMZL) نوعی لنفوم سلول B با درجه پایین و بالغ است که پس از مرکز زایگرمینه‌ای به وجود می‌آید و معمولاً در گره‌های لنفاوی محیطی دیده می‌شود. درگیری خون محیطی و مغز استخوان نیز می‌تواند رخ دهد.

"لنفومای سلول منتل"
"لنفومای سلول منتل"
لنفوم سلول مانتل (MCL) یک نوع لنفوم بالغ از سلول‌های B است که می‌تواند با لنفادنوپاتی (lymphadenopathy)، درگیری خون محیطی و/یا درگیری خارج‌گرهی (extranodal involvement) ظاهر شود. MCL می‌تواند هر بخشی از سیستم گوارشی را درگیر کند و ممکن است به صورت پلیپوز لنفوماتوز روده‌ای (lymphomatous intestinal polyposis) بروز کند. این بیماری اغلب بسیار تهاجمی است.

لوسمی مویی‌شکل
لوسمی مویی‌شکل
لوسمی سلول مویی (Hairy cell leukemia - HCL) یک نئوپلاسم نادر از سلول‌های کوچک لنفوئیدی (سلول B) است که با تجمع سلول‌های نئوپلاستیک در طحال (اسپلنومگالی) و سیتوپنی‌ها (کاهش تعداد مونوسیت‌ها معمول است) مشخص می‌شود. لنفادنوپاتی به عنوان ویژگی معمول HCL در نظر گرفته نمی‌شود. سن متوسط تشخیص بین ۵۰ تا ۵۵ سال بوده و این بیماری بیشتر در مردان و در افرادی با تبار اروپای شمالی شایع‌تر است.

"لنفوم هوچکین"
"لنفوم هوچکین"
لنفوم هوچکین یک نئوپلاسم هماتوپوئتیک است که اولین بار در سال ۱۸۳۲ توسط سر توماس هوچکین در بیمارانی با کاهش وزن، لنفادنوپاتی و بزرگی طحال (splenomegaly) که منجر به مرگ می‌شد، توصیف شد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) لنفوم هوچکین را به دو نوع اصلی دسته‌بندی می‌کند: لنفوم هوچکین کلاسیک (که ۹۰٪ موارد را تشکیل می‌دهد) و لنفوم هوچکین با غالبیت لنفوسیت ندولار.

بیماری ویروس نقص ایمنی انسانی
بیماری ویروس نقص ایمنی انسانی
عفونت با ویروس HIV باعث بروز سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) می‌شود و این یک مشکل بزرگ بهداشتی در سطح جهانی است. دو نوع ویروس وجود دارد: HIV-1 و HIV-2. این ویروس عمدتاً از طریق تماس جنسی منتقل می‌شود. همچنین می‌تواند به‌صورت پارنترال (از طریق استفاده از مواد مخدر تزریقی، انتقال خون یا در زمان پیوند عضو) یا پری‌ناتال (درون‌رحمی، حین زایمان یا در دوران شیردهی) منتقل شود. مردانی که با مردان دیگر رابطه جنسی دارند و بیمارانی که به مواد مخدر تزریقی اعتیاد دارند، در معرض خطر بیشتری برای این عفونت قرار دارند. ویروس به لنفوسیت‌های T-CD4 حمله کرده و منجر به اختلال تدریجی سیستم ایمنی می‌شود.

مونو نوکلئوز
مونو نوکلئوز
مونونوکلئوز عفونی توسط ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr virus یا EBV)، یکی از اعضای خانواده ویروس‌های هرپس انسانی، ایجاد می‌شود. دوره پیش‌درآمدی (prodromal) این بیماری شامل علائمی مانند سردرد، احساس ناخوشی عمومی (malaise)، درد عضلانی (myalgia) و خستگی است که به مدت ۳ تا ۵ روز به طول می‌انجامد. در بزرگسالان، تب تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد (۱۰۲.۲ درجه فارنهایت) ممکن است به مدت ۷ تا ۱۰ روز یا در موارد شدیدتر، بیشتر ادامه یابد و ۸۰ تا ۹۵ درصد افراد از وجود تب خبر می‌دهند.

تایموما
تایموما
تومور نادر تیموس از سلول‌های اپی‌تلیال تیموسی و لنفوسیت‌ها در مدیاستن قدامی (anterior mediastinum) منشأ می‌گیرد. این تومور عمدتاً خوش‌خیم است، اما می‌تواند به شکل بدخیم و متاستاتیک (metastatic) نیز بروز کند. ظهور آن معمولاً در دهه پنجم و ششم زندگی اتفاق می‌افتد و به ندرت در کودکان مشاهده می‌شود.

سیاه‌سرفه
سیاه‌سرفه
سیاه‌سرفه، که به نام‌های سرفه‌ خروسکی یا سرفه‌ صدروزه نیز شناخته می‌شود، یک عفونت حاد دستگاه تنفسی است که توسط باکتری بوردتلا پرتوسیس (Bordetella pertussis) ایجاد می‌شود. بوردتلا گونه‌هایی از باسیل‌های گرم منفی، هوازی و پلی‌مورفیک هستند که به آهستگی رشد می‌کنند. بوردتلا پرتوسیس به‌عنوان یک پاتوژن تنفسی با قابلیت انتقال بالا شناخته می‌شود. این باکتری طیف وسیعی از توکسین‌ها تولید می‌کند که مهم‌ترین آن‌ها توکسین پرتوسیس است که به‌عنوان چسبندگی برای اتصال باکتری به سلول‌های مژک‌دار تنفسی عمل کرده و باعث ایجاد لنفوسیتوز می‌شود. این خلاصه بر عفونت در کودکان و بزرگسالان تمرکز دارد. برای اطلاعات بیشتر درباره سیاه‌سرفه در نوزادان به منابع مربوطه مراجعه کنید.

سل (سل ریوی)
سل (سل ریوی)
سل (TB) به عفونت با ارگانیسم‌های کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis complex) اشاره دارد که شامل مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis)، مایکوباکتریوم آفریکانوم (Mycobacterium africanum) و مایکوباکتریوم بویس (Mycobacterium bovis) می‌شود. سل همچنان یک نگرانی عمده در حوزه بهداشت جهانی است و به همراه اچ‌آی‌وی (HIV) یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عفونی است. این خلاصه بیشتر به سل ریوی می‌پردازد. سل گوارشی و سل پوستی به‌طور جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

خرید اشتراک