لوسمی حاد میلوئیدی
Acute myeloid leukemia
عکس بیماری

لوسمی حاد میلوئیدی (Acute Myeloid Leukemia - AML)

لوسمی حاد میلوئیدی که به نام لوسمی حاد میلوژن نیز شناخته می‌شود، نوعی تکثیر کلونی از سلول‌های پیش‌ساز هماتوپوئتیک (hematopoietic precursor cells) بدخیم است. این سلول‌های میلوئیدی نابالغ (میلوبلاست‌ها - myeloblasts) در خون، مغز استخوان یا سایر بافت‌ها تجمع می‌کنند و باعث کاهش تولید سلول‌های خونی طبیعی می‌شوند. این بیماری شایع‌ترین نوع لوسمی حاد در بزرگسالان است. اگر AML با شیمی‌درمانی شدید و/یا درمان‌های هدفمند مورد درمان قرار نگیرد، به طور معمول به سرعت کشنده می‌شود.

زیرگروه‌ها و جهش‌های ژنی

AML دارای زیرگروه‌ها و چندین جهش ژنی مختلف است. تشخیص معمولاً نیازمند حضور بیش از 20% میلوبلاست در خون محیطی یا مغز استخوان است؛ با این حال، چندین زیرگروه (با یافته‌های سیتوژنتیکی / مولکولی خاص) ممکن است با کمتر از 20% میلوبلاست تشخیص داده شوند. به ندرت، بیماران AML ممکن است تومورهای سارکوم میلوئیدی (myeloid sarcoma) تک‌کانونی یا چندکانونی را توسعه دهند که می‌تواند بدون وجود بیماری در خون یا مغز استخوان ظاهر شود. سارکوم میلوئیدی می‌تواند ماه‌ها تا سال‌ها پیش از AML، همزمان با آن، یا پس از تشخیص یا بهبودی AML رخ دهد.

آمار و شیوع

سن میانه در زمان تشخیص AML برابر با 65 سال است و بیشتر در مردان شایع است. این بیماری تقریباً 1% از مرگ و میرهای ناشی از سرطان در بزرگسالان در ایالات متحده را شامل می‌شود و شیوع آن در بزرگسالان بالای 65 سال به 20 مورد در هر 100,000 نفر می‌رسد.

موضوعات مرتبط: لوسمی حاد میلومونوسیتیک (acute myelomonocytic leukemia)، لوسمی مزمن میلوژن (chronic myelogenous leukemia)

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک