بیماری های مشابه

پسوریازیس
پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که با تکثیر بیش از حد سلول‌های اپیدرمی و التهاب مشخص می‌شود و منجر به ایجاد پلاک‌های ضخیم، پوسته‌پوسته و اریتماتوز می‌گردد. علت پسوریازیس به طور کامل درک نشده و به نظر می‌رسد که چندعاملی باشد، با اجزای ژنتیکی و محیطی.

درماتیت آتوپیک (اگزما)
درماتیت آتوپیک (اگزما)
اگزما (درماتیت آتوپیک) یک بیماری شایع و مزمن پوستی است که با خشکی پوست همراه است . این بیماری با خارش یا سوزش شروع می شود، با خاراندن تشدید یافته و موجب ظاهر شدن راش های پوسته پوسته شده  قرمز رنگی بر روی پوست می شود. اگزما یک بیماری وراثتی است و غالبا با بیماری های حساسیتی همچون آسم، کهیر، حساسیت غذایی، حساسیت پوستی و تب یونجه (رینیت آلرژیک) عود می کند. شدت اگزما معمولاً در پاسخ به عوامل محیطی مختلف افزایش یا کاهش می یابد. عفونت های پوستی، گرمای بیش از حد، زمستان (یا آب و هوای سرد و خشک)، عطرها، مواد شوینده/صابون، لباس های زبر و ساینده (مانند پشم های خارش آور)، مواد شیمیایی، دود و استرس ممکن است باعث تشدید یا بدتر شدن اگزما شوند. خاراندن ممکن است موجب آسیب دیدن( مانند جوش زدن یا آکنه) پوست شده و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد. در حالی که این محرک های محیطی ممکن است اگزما را بدتر کنند، اما دلیل ابتلا به این بیماری پوستی نیستند. راه های مراقبت درماتیت آتوپیک (اگزما)، راه های درمان درماتیت آتوپیک (اگزما)، راه های درمان درماتیت آتوپیک (اگزما)

کراتوز آکتینیک
کراتوز آکتینیک
کراتوزاکتینیک که به عنوان کراتوز خورشیدی نیز شناخته می‌شود، نواحی کوچک خشن، پوسته‌دار و کمی برآمده از پوست (پاپول‌ها) هستند که معمولاً در نقاطی از بدن که طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند، ایجاد می‌شوند. کراتوزاکتینیک ها از نشانه های پیش سرطانی هستند و هر کدام کمتر از 1 درصد شانس تبدیل شدن به سرطان پوست (سرطان سلول سنگفرشی پوست) را دارند. به دلیل این خطر، انجام منظم معاینات شخصی و درمان زودهنگام آنها توسط یک متخصص بسیار مهم است. راه های درمان کراتوز آکتینیک، راه های تشخیص کراتوز آکتینیک، راه های مراقبت از کراتوز آکتینیک

کارسینوم سلول سنگفرشی درجا
کارسینوم سلول سنگفرشی درجا
سرطان سلول سنگفرشی پوستی درجا (Cutaneous Squamous Cell Carcinoma in situ یا SCCis)، که به عنوان بیماری بوون (Bowen disease) نیز شناخته می‌شود، به‌طور بافت‌شناختی با کراتینوسیت‌های بدخیم تعریف می‌شود که ضخامت کامل اپیدرم را درگیر می‌کنند. این بدخیمی شایع عمدتاً در افراد مسن دیده می‌شود و بیشتر بر روی پوست در معرض آفتاب رخ می‌دهد. توسعه SCCis همچنین با سرکوب سیستم ایمنی، لوسمی لنفوسیتیک مزمن، قرار گرفتن در معرض تشعشع، مصرف آرسنیک و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ارتباط دارد. این بیماری تمایلی به جنسیت خاصی ندارد و اغلب همراه با سایر نشانه‌های آسیب مزمن ناشی از آفتاب، مانند کراتوزهای آکتینیک، لکه‌های خورشیدی (solar lentigines) و سایر کارسینوم‌های کراتینوسیتی مشاهده می‌شود. اگر درمان نشود، SCCis می‌تواند به SCC تهاجمی تبدیل شود.

کراتوز لیکنوئید
کراتوز لیکنوئید
کراتوز لیکنوئید (Lichenoid keratosis)، که به عنوان کراتوز لیکنوئید خوش‌خیم (benign lichenoid keratosis یا BLK)، کراتوز لیکنوئید منفرد (solitary lichenoid keratosis یا SLK)، کراتوز مشابه لیکن پلان (lichen planus-like keratosis یا LPLK)، لیکن پلان منفرد یا پلاک لیکنوئید در حال تحلیل نیز شناخته می‌شود، یک پاپول یا پلاک صورتی رنگ بدون علامت یا با خارش خفیف است که معمولاً در نواحی در معرض آفتاب یافت می‌شود. اگرچه کراتوزهای لیکنوئید می‌توانند در هر نقطه‌ای از پوست ظاهر شوند، اما شایع‌ترین محل آنها تنه است. این ضایعات همچنین به طور مکرر در اندام‌ها دیده می‌شوند.

زخم
زخم
جای زخم‌ها نتیجه فرآیند بهبود پوست هستند که در اثر ترمیم بیش از حد پس از بیماری، آسیب، برش جراحی، یا زخم‌های خودایجاد شده به وجود می‌آیند. تشکیل جای زخم شامل سه مرحله التهاب (inflammation)، تکثیر (proliferation)، و بلوغ (maturation) است.

بیماری پاژه خارج پستانی
بیماری پاژه خارج پستانی
بیماری پاژه خارج‌پستانی (Extramammary Paget disease یا EMPD) یک حالت نئوپلاستیک نادر است که معمولاً در دهه‌های ششم تا هشتم زندگی بروز می‌کند. EMPD ممکن است اولیه باشد و به‌عنوان یک آدنوکارسینومای پوستی ظاهر شود، یا ثانویه باشد و به دلیل گسترش یک آدنوکارسینومای مجاور یا غیرمجاور ایجاد شود. تقریباً ۱۰ تا ۲۵ درصد از بیماران در زمان تشخیص، دچار بدخیمی مجاور هستند. همچنین، ۱۰ درصد دیگر از بیماران با تشخیص جدید EMPD، طی ۱۲ ماه پس از تشخیص با یک بدخیمی غیرمجاور تشخیص داده می‌شوند. شایع‌ترین بدخیمی‌های مرتبط، سرطان‌های روده بزرگ، دستگاه تناسلی ادراری و پستان هستند. کارسینومای مرتبط با گردن رحم، واژن، آندومتر، مثانه و غدد بارتولین نیز توصیف شده‌اند. به دلیل این ارتباطات، بررسی کامل برای شناسایی بدخیمی‌های زیرین باید همراه هر تشخیص باشد.

کارسینوم آدنویید کیستیک گوش
کارسینوم آدنویید کیستیک گوش
کارسینوم آدنویید سیستیک (ACC) گوش یک تومور بدخیم است که از سلول‌های غده‌ای ترشحی منشاء می‌گیرد. این تومور در کانال شنوایی بسیار نادر است و به دلیل نرخ بالای تشخیص اشتباه، پیشرفت کندی دارد. این نوع تومور، شایع‌ترین بدخیمی غدد مومی (ceruminous glands) محسوب می‌شود. میزان مرگ‌ومیر بلندمدت آن بین ۶۰٪ تا ۹۰٪ متغیر است.

سرطان سلول مرکل
سرطان سلول مرکل
کارسینوم سلول مرکل (Merkel cell carcinoma یا MCC) که به عنوان کارسینوم نورواندوکرین پوستی نیز شناخته می‌شود، یک بدخیمی نادر پوستی است که تمایز نورواندوکرین و اپیتلیالی را نشان می‌دهد. علیرغم نام آن، منشأ سلولی MCC به عنوان سلول مرکل ثابت نشده و همچنان در حال بررسی است.

"کارسینوم غده اککرین"
"کارسینوم غده اککرین"
کارسینومای غده عرق (Eccrine gland carcinoma) شامل گروه نادری از نئوپلاسم‌های غده عرق است که بر اساس طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های بافت‌شناسی به انواع مختلفی تقسیم می‌شود.

کارسینوم آدنکسال میکروکیستیک
کارسینوم آدنکسال میکروکیستیک
کارسینوم ادنکسال میکروکیستیک، یا MAC، نوعی نادر از کارسینوم ادنکسال با رفتار محلی تهاجمی است که باور بر این است که از کراتینوسیت‌های ادنکسال چندتوان (pluripotent adnexal keratinocyte) منشا می‌گیرد و می‌تواند تمایز مجرایی و فولیکولی از خود نشان دهد.

خرید اشتراک