بیماری های مشابه
لوپوس اریتماتوز سیستمیک
این خلاصه به بررسی لوپوس اریتماتوز سیستمیک در کودکان میپردازد. لوپوس نوزادی به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته است.
آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی ناشی از واکنش پوست به قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید است. حدود 4 تا 24 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب ظاهر می شود. پوست آسیب دیده قرمز است و ممکن است دردناک یا دارای تاول باشد. زمانی که آفتاب سوختگی فروکش کرد، ممکن است پوست آسیب دیده به صورت لایه لایه از بدن جدا شود. راه های مراقبت آفتاب سوختگی، راه های درمان آفتاب سوختگی، راه های محافظت آفتاب سوختگی
کهیر خورشیدی
کهیر آفتابی یک بیماری نادر و متناوب پوستی است که با بروز کهیر ناشی از نور فرابنفش (UV) و/یا نور مرئی مشخص میشود. طیف عمل قابل تحریک در هر فرد متفاوت است و ممکن است با گذر زمان تغییر کند، اما معمولاً شامل طیف نور فرابنفش A (UVA) و نور مرئی میشود؛ به ندرت، اشعه فرابنفش B (UVB) ممکن است کهیر آفتابی ایجاد کند. اگرچه افراد با نوع پوست روشنتر بیشتر تحت تأثیر قرار میگیرند، اما گزارشهایی از بروز کهیر آفتابی در آمریکاییهای آفریقاییتبار نیز وجود دارد.
اریتم مولتیفورم
اریتم مولتیفرم (Erythema multiforme یا EM) واکنش حساسیت بیشازحد خودمحدودکنندهای در پوست و غشاهای مخاطی است که با شروع حاد ضایعات ثابتی از تغییر رنگهای متحدالمرکز (ضایعات هدفدار) مشخص میشود. این بیماری به دو زیرگروه تقسیم میشود: EM ماژور و EM مینور. تفاوتهای اصلی بین این زیرگروهها شامل درگیری مخاطی و علائم سیستمیک مانند تب، آرترالژیاس (درد مفاصل) و آستنیا (خستگی) است که در زیرگروه ماژور مشاهده میشود. گاهی اوقات علائم پیشدرآمدی نیز ممکن است وجود داشته باشد.
هیدروآ واکسینفورم
هیدروآ واکسینیفورم (Hydroa vacciniforme) یک فتو درماتیت (photodermatitis) نادر در کودکان است که با ضایعات پاپولووزیکولار (papulovesicular) مشخص میشود که با به جا گذاشتن اسکار (scarring) در نواحی در معرض نور خورشید بهبود مییابند.
پورفیری پوستا تاردا
پورفیریاها (Porphyrias) گروهی از بیماریها هستند که از نقص یا اختلال در آنزیمهای درگیر در ساخت هم (heme) ناشی میشوند. چندین نوع پورفیریا دارای ویژگیهای پوستی هستند. پورفیریاهای با ویژگیهای پوستی تاولی شامل پورفیریای پوستی تأخیری (Porphyria Cutanea Tarda - PCT) و پورفیریای هپاتواریتروپوئتیک میشوند. پورفیریاهای با ویژگیهای پوستی غیرتاولی شامل پروتوپورفیریای اریتروپوئتیک و پروتوپورفیریای وابسته به X میباشند. پورفیریاهایی که میتوانند هم ویژگیهای پوستی تاولی و هم حملات حاد نوروویسرال داشته باشند شامل پورفیریای کوپروارثی (Hereditary Coproporphyria) و پورفیریای واریگیت (Variegate Porphyria - VP) هستند. پورفیریاهایی که فقط علائم نوروویسرال بدون یافتههای پوستی دارند شامل پورفیریای حاد متناوب (Acute Intermittent Porphyria) و پورفیریای نقص دلتاآمینولولینیک اسید دهیدراتاز (Delta-Aminolevulinic Acid Dehydratase Deficiency Porphyria) میشوند.
پروتوپرفیریا
پروتوپورفیری اریتروپوئتیک (Erythropoietic protoporphyria یا EPP) یک نقص ژنتیکی در آنزیم فروکلاتاز (ferrochelatase) است که مرحله نهایی مسیر بیوسنتز هم (heme) را کاتالیز میکند؛ جایی که هم از آهن و پروتوپورفیرین IX (protoporphyrin IX) سنتز میشود.
واکنش حساسیتی نوری ناشی از دارو
حساسیتزایی نوری ناشی از دارو میتواند به دو نوع واکنش تقسیم شود: فتوتوکسیک (phototoxic) و فوتوآلرژیک (photoallergic).
واکنش فتوتوکسیک ناشی از دارو
حساسیت نوری القاشده توسط دارو میتواند به دو نوع واکنش تقسیم شود: فوتوتوکسیک و فوتوآلرژیک.
لیکن نیتیدوس
لیکن نیتیدوس (Lichen nitidus) یک بیماری پوستی خوشخیم و مزمن است که با حضور پاپولهای (papules) کوچک، مشخص، همگن و اغلب همرنگ پوست مشخص میشود که به صورت خوشهای یا به شکل خطوط منظم ظاهر میشوند. این بیماری بیشتر در کودکان و جوانان دیده میشود، اگرچه میتواند در بیماران در هر سنی نیز مشاهده شود.
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریککننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیتزا با پوست رخ میدهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ میدهد. شیوع آلرژنهایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک میشوند، اغلب با گذشت زمان تغییر میکنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.
پسودوپورفیریا
پسوپورفیریا (Pseudoporphyria) یک بیماری پوستی تاولی است که به صورت انتشار یافته در نقاطی از پوست که در معرض نور قرار دارند، ظاهر میشود و ویژگیهای بالینی و بافتشناسی مشابه پورفیریا کوتانئا تارد (porphyria cutanea tarda یا PCT) دارد، اما هیچگونه ناهنجاری در پورفیرینهای پلاسما، ادرار یا مدفوع مشاهده نمیشود.
خرید اشتراک