بیماری های مشابه

کولانژیت حاد
کولانژیت حاد
- کشت‌های میکروبی را انجام داده و آنتی‌بیوتیک‌های وسیع‌الطیف (با پوشش برای ارگانیسم‌های گرم منفی، مطابق با آنتی‌بیوگرام محلی) تجویز کنید.

بیماری زخم معده
بیماری زخم معده
بیماری زخم پپتیک به تشکیل زخم در مخاط معده یا دوازدهه (duodenum) اشاره دارد. این بیماری معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) یا عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) ایجاد می‌شود. شیوع زخم‌های پپتیک که به هلیکوباکتر پیلوری مثبت هستند، در چند دهه اخیر کاهش یافته است.

پانکراتیت حاد
پانکراتیت حاد
پانکراتیت می‌تواند یک پاسخ التهابی سیستمیک شدید را القا کند، بنابراین استفاده زودهنگام و تهاجمی از مایعات وریدی (IV)، کنترل درد (اغلب با داروهای مخدر وریدی)، ضد تهوع‌ها و استراحت اولیه روده‌ای، برای درمان اولیه حیاتی است.

سرطان کیسه صفرا
سرطان کیسه صفرا
سرطان کیسه صفرا در ایالات متحده نادر است و با بروز ۱ تا ۲ مورد در هر ۱۰۰٬۰۰۰ نفر جمعیت مشاهده می‌شود. این بیماری عمدتاً در دهه ششم تا هفتم زندگی بیماران رخ می‌دهد و شیوع آن در زنان بیشتر است. در ایالات متحده، این بیماری بیشتر در افراد با تبار اسپانیایی و بومیان آمریکایی مشاهده می‌شود. عوامل خطر برای توسعه سرطان کیسه صفرا به التهاب مزمن کیسه صفرا مرتبط هستند و شامل بیماری سنگ کیسه صفرا (gallstone disease)، کیسه صفرای چینی (porcelain gallbladder)، پولیپ‌های کیسه صفرا (gallbladder polyps)، ناهنجاری‌های محل اتصال صفرای پانکراس (choledochopancreatic junction) و عفونت‌های مزمن با باکتری‌های سالمونلا تیفی (Salmonella typhi) و هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori) می‌باشند.

پنومونی ناشی از استرپتوکوک پنومونیه
پنومونی ناشی از استرپتوکوک پنومونیه
استرپتوکوکوس پنومونیه (Streptococcus pneumoniae)، یک دیپلوی کوکسی هوازی گرم مثبت و دارای کپسول است که شایع‌ترین عامل پنومونی اکتسابی از جامعه (community-acquired pneumonia) در بزرگسالان می‌باشد. نود سروتیپ مختلف بر اساس تفاوت‌های آنتی‌ژنی در پلی‌ساکاریدهای کپسولی آن‌ها شناسایی شده‌اند.

بیماری ریفلاکس معده به مری
بیماری ریفلاکس معده به مری
بیماری رفلاکس معده به مری (Gastroesophageal Reflux Disease یا GERD) به ارتباط علائم یا عوارض ناشی از بازگشت محتویات معده به داخل مجرای مری اشاره دارد. این وضعیت باید از رفلاکس معده به مری (Gastroesophageal Reflux یا GER) که به بازگشت محتویات غذایی به مری و حلق اشاره دارد، متمایز شود. رفلاکس معده به مری (GER) در نوزادان شایع است و برآورد می‌شود که شیوع آن تقریباً 50 درصد باشد. این وضعیت بیشتر در نوزادان تازه متولد شده دیده می‌شود و با افزایش سن کاهش می‌یابد و اغلب تا 12 ماهگی از بین می‌رود. رفلاکس معده به مری در نوزادان پس از 18 ماهگی نادر است.

سندرم میریزی
سندرم میریزی
سندرم میریزی یک حالت نادر از انسداد مجرای صفراوی است که توسط یک سنگ صفراوی گیر افتاده ایجاد می‌شود و فشار خارجی بر روی مجرای صفراوی وارد می‌کند. این وضعیت بیشتر در آمریکای لاتین و کمتر در آمریکای شمالی و اروپای غربی گزارش شده است و دلایل آن ناشناخته است. بیماران در سنین ۵۰ تا ۷۰ سال با سابقه سنگ‌های صفراوی (که با چاقی و جنس مؤنث مرتبط است) بیشترین خطر برای توسعه سندرم میریزی را دارند. نسبت بروز این بیماری در زنان به مردان حدود ۲ به ۱ است.

سرطان پانکراس
سرطان پانکراس
سرطان پانکراس (pancreatic carcinoma) معمولاً از پانکراس برون‌ریز (exocrine pancreas) منشاء می‌گیرد و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان در مردان و زنان در ایالات متحده است. آدنوکارسینوم مجرایی (ductal adenocarcinoma) و زیرمجموعه‌های آن ۸۵ درصد از تمام سرطان‌های پانکراس را تشکیل می‌دهند و بقیه موارد شامل نئوپلاسم‌های کیستیک موکوزی (mucinous cystic neoplasms)، پانکربلاستوما (pancreatoblastoma)، سیست‌آدنوما سروز (serous cystadenoma)، تومورهای نورواندوکرین (neuroendocrine tumors) و نئوپلاسم‌های پاپیلاری-موکوزی درون‌مجرایی (intraductal papillary-mucinous neoplasms) هستند. سرطان پانکراس در مردان شایع‌تر از زنان است و شیوع آن با افزایش سن بیشتر می‌شود.

سندرم حاد کرونری
سندرم حاد کرونری
سندرم حاد کرونری (ACS) شامل مجموعه‌ای از بیماری‌ها است که به دلیل عدم تعادل حاد بین عرضه و تقاضای اکسیژن در عضله قلب رخ می‌دهد. این وضعیت به ایسکمی یا انفارکتوس میوکارد (MI) منجر می‌شود.

پیلونفریت
پیلونفریت
پیلونفریت (Pyelonephritis) نوعی عفونت کلیه است. بیشتر موارد پیلونفریت به دلیل صعود عوامل باکتریایی (معمولاً باسیل‌های گرم منفی اما گاهی ارگانیسم‌های گرم مثبت مانند گونه‌های انتروکوک Enterococcus species) از مثانه به کلیه ایجاد می‌شوند.

سندرم فیتز-هیو-کورتیس
سندرم فیتز-هیو-کورتیس
سندرم فیتز-هیو-کرتیس (Fitz-Hugh-Curtis syndrome) به وضعیتی اشاره دارد که در حین یا پس از عفونت لگنی (معمولاً ناشی از عفونت‌های منتقل‌شونده از راه جنسی [STI] مانند سوزاک یا کلامیدیا) رخ می‌دهد. در این بیماران، پری‌هپاتیت (peri-hepatitis) ایجاد می‌شود که منجر به بروز علائم می‌گردد.

خرید اشتراک