بیماری های مشابه

پلی داکتیلی (پُرانگشتی)
پلی داکتیلی (پُرانگشتی)
چند انگشتی به وجود (بیش از 10) انگشتان دست، انگشتان پا یا قسمت هایی از آن ها  اشاره دارد. اصطلاح پزشکی این بیماری پلی داکتیلی است. تشخیص آن  را می توان به 3 نوع  تقسیم کرد: انگشت های اضافی که در کنار انگشت شست دست یا پا ایجاد می شوند، انگشت های اضافی که در کنار انگشت کوچک دست یا آخرین انگشت پا (شایع ترین) رخ می دهند و آن هایی که انگشتان های وسط دست یا پا را درگیر می کنند.  راه های درمان پلی داکتیلی (پُرانگشتی)، راه های مراقبتی پلی داکتیلی (پُرانگشتی)، راه های تشخیص پلی داکتیلی (پُرانگشتی)

سندرم اکتروداکتیلی‌-دیسپلازی اکتودرمی‌-شکاف
سندرم اکتروداکتیلی‌-دیسپلازی اکتودرمی‌-شکاف
۶ سندرم دیسپلازی اکتودرمی مرتبط با p63 به صورت اتوزومی غالب وجود دارد:

سندرم اکرو-درماتو-ناخن-اشکی-دندان
سندرم اکرو-درماتو-ناخن-اشکی-دندان
۶ سندرم دیسپلازی اکتودرمال مرتبط با p63 که به صورت اتوزومال غالب به ارث می‌رسند، عبارت‌اند از:

بیماری تجزیه دست و پا ۴
بیماری تجزیه دست و پا ۴
۶ سندرم دیسپلازی اکتودرمی مرتبط با p63 با الگوی وراثتی اتوزومال غالب عبارتند از:

سندرم شکاف اوروفاسیال ۸
سندرم شکاف اوروفاسیال ۸
۶ سندرم مرتبط با دیسپلازی اکتودرمال (ectodermal dysplasia) با وراثت اتوزومال غالب مرتبط با ژن p63 وجود دارد:

هیپوپلازی کانونی درمیس
هیپوپلازی کانونی درمیس
هیپوپلازی کانونی درمال (Focal Dermal Hypoplasia) که به نام سندرم گولتز (Goltz Syndrome) نیز شناخته می‌شود، یک اختلال نادر وابسته به کروموزوم X و غالب است که عمدتاً در زنان دیده می‌شود، هرچند موارد پراکنده‌ای نیز در مردان به دلیل جهش‌های پس از زیگوت (Post-Zygotic Mutations) مشاهده شده است. نوزادان ممکن است با آتروفی پوستی خطی و رگه‌ای و تلانژکتازی‌ها (Telangiectasias) که خطوط بلاشکو (Blaschko Lines) را دنبال می‌کنند، مواجه شوند. همچنین ممکن است زخم‌هایی در نواحی فاقد پوست مادرزادی وجود داشته باشد که با آتروفی بهبود می‌یابند. ندول‌های نرم قرمز-زرد (فت هرنیاسیون‌ها - Fat Herniations) در امتداد خطوط بلاشکو ظاهر می‌شوند. دیگر ناهنجاری‌هایی که ممکن است در زمان تولد وجود داشته باشند شامل موارد زیر هستند: استخوانی – سین‌داکتیلی (Syndactyly)، پلی‌داکتیلی (Polydactyly)، اولیگوداکتیلی (Oligodactyly) با ناهنجاری پنجه‌خرچنگی و عدم تقارن؛ چشمی – میکروفتالمی (Microphthalmia)، آنفتالمی (Anophthalmia)، استرابیسموس (Strabismus)، کلوبوما (Coloboma)، و آنیریدی (Aniridia)؛ و آپلازی پوست مادرزادی (Aplasia Cutis Congenita).

دیسپلازی استخوانی انتهایی با نقص‌های رنگدانه‌ای
دیسپلازی استخوانی انتهایی با نقص‌های رنگدانه‌ای
دیسپلازی استخوانی نهایی با نقص‌های رنگدانه‌ای (Terminal osseous dysplasia with pigmentary defects یا TODPD) یک اختلال نادر و وابسته به کروموزوم X است که در دوران جنینی برای مردان کشنده است. متخصصان پوست اصطلاح "دیسپلازی دیجیتوکوتانئوس" (digitocutaneous dysplasia) را به جای TODPD پیشنهاد کرده‌اند، زیرا به نظر می‌رسد در TODPD نقص‌های واقعی رنگدانه‌ای وجود ندارد. تاکنون حدود ۳۰ مورد از این بیماری در بیش از دوازده خانواده گزارش شده است.

سندرم اودونتوتریکوملیک
سندرم اودونتوتریکوملیک
دیسپلازی‌های اکتودرمی (ectodermal dysplasias) گروهی از اختلالات هستند که با ناهنجاری‌های اپیدرم و ضمائم آن مانند مو، دندان، ناخن و غدد عرق مشخص می‌شوند.

خرید اشتراک