بیماری های مشابه

مسمومیت با سیانید
مسمومیت با سیانید
سیانور یک سم است که در طول تاریخ استفاده شده و با افراد بدنامی مانند ناپلئون، آدولف هیتلر و جیم جونز مرتبط است. چهار نوع سیانور وجود دارد که ممکن است به عنوان سلاح‌های شیمیایی به کار روند: سیانوژن کلرید (Cyanogen chloride, CNCl)، اسید سیانیدریک (هیدروژن سیانید، Hydrogen cyanide, HCN)، سیانوژن برومید (Cyanogen bromide, CNBr) و سیانوژن یدید (Cyanogen iodide, CNI). علائم و نشانه‌های مسمومیت با سیانور ممکن است به سختی از علائم سایر عوامل جنگ شیمیایی تمایز داده شوند.

آمونیاک و دی‌اکسید گوگرد می‌سوزند
آمونیاک و دی‌اکسید گوگرد می‌سوزند
گازهای آمونیاک بی‌آب (Anhydrous Ammonia)، دی‌اکسید گوگرد (Sulfur Dioxide)، و اسید هیدروکلریک (Hydrochloric Acid) همه زمانی که با پوست و غشاهای مخاطی تماس پیدا می‌کنند، اسیدها یا بازهای بسیار خورنده‌ای تشکیل می‌دهند و سوختگی‌های شدید شیمیایی ایجاد می‌کنند.

مواجهه با عامل تاول‌زا
مواجهه با عامل تاول‌زا
عوامل تاول‌زا (Vesicants) یا همان‌طور که اغلب به آن‌ها گفته می‌شود، عوامل تولید تاول، آسیب‌های پوستی مشابه سوختگی‌های حرارتی یا شیمیایی ایجاد می‌کنند. این عوامل شامل خردل‌ها (خردل گوگردی و خردل نیتروژنی)، آرسنیک‌ها (لوئیسایت) و فوسژن اکسیم هستند. از طریق اثرات خود به عنوان ترکیبات آلکیله کننده سیتوتوکسیک، به بافت‌هایی که با آن‌ها تماس پیدا می‌کنند (غشاهای مخاطی، پوست، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش) آسیب می‌رسانند. برخلاف عوامل بیوتروریسم که ممکن است دوره کمون طولانی (روزها تا هفته‌ها) پس از تماس داشته باشند، بیشتر علائم ناشی از عوامل تاول‌زا در عرض چند دقیقه تا چند ساعت پس از تماس ظاهر می‌شوند؛ بنابراین احتمال شناسایی نشدن انتشار آن‌ها کمتر است. با این حال، خردل‌ها که بیشترین احتمال استفاده را دارند، ممکن است تأخیری چند ساعته از زمان تماس تا بروز علائم داشته باشند.

مسمومیت با عوامل ریوی
مسمومیت با عوامل ریوی
عوامل ریوی شامل کلر (Chlorine)، فسژن (Phosgene)، دی‌فسژن (Diphosgene)، اکسیدهای نیتروژن (Oxides of Nitrogen)، کلروپیکرین (Chloropicrin) و پرفلوئوروایزوبوتیلن (Perfluoroisobutylene یا PFIB) می‌باشند. این مواد می‌توانند به صورت گاز یا آئروسل پراکنده شوند و از طریق آسیب رساندن به غشای آلوئول-مویرگی ریه اثر خود را اعمال می‌کنند. این فرآیند باعث کاهش تبادل اکسیژن و نشت مایع به داخل آلوئول‌ها شده و ادم ریوی (Pulmonary Edema) را ایجاد می‌کند.

هیدروژن فلورید می‌سوزد
هیدروژن فلورید می‌سوزد
هیدروژن فلوراید (HF) ماده‌ای بسیار سمی است که به‌طور گسترده در صنایع مختلفی از جمله نساجی، آفت‌کش‌ها و نیمه‌رساناها استفاده می‌شود. زمانی که با آب ترکیب می‌شود، به‌عنوان اسید هیدروفلوئوریک شناخته می‌شود. برای اهداف عملی، HF و اسید هیدروفلوئوریک به‌عنوان یک ماده شیمیایی یکسان در نظر گرفته می‌شوند. علاوه بر تأثیرات شدید پوستی، HF می‌تواند اثرات سیستمیک ویرانگری داشته باشد. سمیت سیستمیک می‌تواند از طریق استنشاق گاز، بخارات یا آئروسل، یا از طریق جذب از چشم‌ها، غشاهای مخاطی و پوست رخ دهد.

مسمومیت با ریسین، استنشاقی
مسمومیت با ریسین، استنشاقی
گیاه کرچک در سراسر جهان یافت می‌شود و دانه‌های آن برای تولید روغن کرچک که در صنایع مختلف از جمله تولید و صنعت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد، فرآوری می‌شود. اهمیت این گیاه به عنوان ماده‌ای بالقوه برای آسیب رساندن یا کشتن دیگران، به ارتباط آن با *ریسین* (ricin)، یک سم شیمیایی مشتق شده از دانه گیاه کرچک، برمی‌گردد.

مسمومیت با آبرین
مسمومیت با آبرین
مشابه مسمومیت با ریسین (ricin)، مسمومیت با آبرین (abrin) می‌تواند منجر به گاستروانتریت (gastroenteritis) مرگبار، خونریزی دستگاه گوارش (gastrointestinal hemorrhage)، تغییرات وضعیت ذهنی و/یا آسیب عصبی شود. آبرین یک سم طبیعی است که در دانه‌های جی‌کریتی (jequirity beans) یا نخودهای زینتی (rosary peas) یافت می‌شود. دانه‌های جی‌کریتی گاهی در جواهرات مهره‌ای استفاده می‌شوند. بلع تصادفی حتی یک دانه می‌تواند کشنده باشد.

در معرض استافیلوکوکال انتروتوکسین B قرار گرفتن
در معرض استافیلوکوکال انتروتوکسین B قرار گرفتن
انتروتوکسین استافیلوکوک B (SEB) یک توکسین طبیعی است که توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) تولید می‌شود. این توکسین یکی از شایع‌ترین انواع مسمومیت‌های غذایی را که به شکل گاستروانتریت خود محدود شونده است، ایجاد می‌کند و در شرایط طبیعی معمولاً هنگام مصرف غذاهای نگهداری نشده به درستی وارد بدن می‌شود. انتقال SEB از فردی به فرد دیگر رخ نمی‌دهد.

خرید اشتراک