بیماری های مشابه

ریتینواسکلروما
ریتینواسکلروما
اسکلروما بینی (Rhinoscleroma) یا جذام اسلاوی، یک عفونت مزمن گرانولوماتوز مخاط بینی، اوروفارنکس و مجاری هوایی فوقانی است که توسط باکتری کلبسیلا پنومونیه زیرگونه رینواسکلروماتیس (Klebsiella pneumoniae ssp. rhinoscleromatis) ایجاد می‌شود. کانون‌های بومی این بیماری در مناطق مرکزی اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی و مرکزی وجود دارد و به‌طور معمول در بیماران مناطق کم‌درآمد و روستایی مشاهده می‌شود.

پارا کوکسیدیودومایکوزیس
پارا کوکسیدیودومایکوزیس
پارا کوکسیدیوئیدومایکوزیس (Paracoccidioidomycosis)، که با نام‌های بلاستومایکوزیس آمریکای جنوبی (South American blastomycosis)، میکوزیس لوتز (Lutz mycosis)، بلاستومایکوزیس برزیلی (Brazilian blastomycosis) و گرانولومای پارا کوکسیدیوئیدال (paracoccidioidal granuloma) نیز شناخته می‌شود، یک عفونت قارچی عمقی است که توسط قارچ دوشکلی پارا کوکسیدیوئیدس برازیلینسیس (Paracoccidioides brasiliensis) ایجاد می‌شود. این بیماری بیشتر در مردان ساکن مناطق روستایی و کشاورزی مکزیک، آمریکای مرکزی و جنوبی، به‌ویژه برزیل مشاهده می‌شود.

لیشمانیوز مخاطی-پوستی
لیشمانیوز مخاطی-پوستی
لیشمانیوز بیماری‌ای است که توسط انگل پروتوزوآیی (protozoal parasite) از بیش از ۲۰ گونه مختلف لیشمانیا (Leishmania) ایجاد می‌شود و در مناطق مختلف جهان توزیع شده است. بیش از ۹۰ گونه از پشه خاکی‌های فلبوتومین (phlebotomine sandflies) به‌عنوان ناقل این انگل شناخته شده‌اند. انگل‌ها از طریق نیش پشه‌های خاکی ماده آلوده که برای تولید تخم تغذیه خونی دارند، منتقل می‌شوند. حدود ۷۰ گونه جانوری، از جمله انسان، می‌توانند منبع انگل لیشمانیا باشند. مخازن پستانداران شامل سگ‌ها، جوندگان، اوپوسوم‌ها، خفاش‌ها، آرمادیلوها، هایراکس‌ها و دیگر گونه‌ها هستند.

لیشمانیوز جلدی
لیشمانیوز جلدی
لیشمانیوز جلدی (Cutaneous Leishmaniasis یا CL) شایع‌ترین نوع لیشمانیوز است که توسط انگل‌های تک‌سلولی لیشمانیا (بیش از ۲۰ گونه مختلف) منتقل می‌شود. ناقل اصلی این انگل‌ها ۹۰ گونه پشه خاکی (Phlebotomine sandfly) است. این بیماری در مناطقی که ناقل و مخازن حیوانی مناسب وجود دارند، شیوع دارد و سالانه حدود ۱ میلیون مورد جدید گزارش می‌شود.

هیستوپلاسموزیس
هیستوپلاسموزیس
هیستوپلاسموزیس کلاسیک، که به نام‌های بیماری دارلینگ، هیستوپلاسموزیس فرم کوچک، هیستوپلاسموزیس آمریکایی، بیماری غار، بیماری دره اوهایو، یا رتیکولوآندوتلیوز نیز شناخته می‌شود، یک عفونت سیستمیک است که توسط قارچ دوفازیک حرارتی هیستوپلاسما کپسولاتوم وار. کپسولاتوم (Histoplasma capsulatum var. capsulatum) ایجاد می‌شود.

باسیدیوبولومیکوزیس منتشر
باسیدیوبولومیکوزیس منتشر
آنتوموفترومیکوزیس (Entomophthoramycosis) که به عنوان انتوموفترومیکوزیس نیز شناخته می‌شود، بیماری‌ای است که توسط قارچ‌هایی از رده انتوموفترال‌ها (Entomophthorales) ایجاد می‌شود. به دلیل تغییر در طبقه‌بندی قارچ‌ها در سطح بالا، رده زیگومایست‌ها (Zygomycetes) به گلومرومایست‌ها (Glomeromycetes) تغییر نام داده شد. گلومرومایست‌ها شامل دو رده قارچی، یعنی موکورال‌ها (Mucorales) و انتوموفترال‌ها (Entomophthorales) هستند.

کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) دومین شکل شایع سرطان پوست پس از کارسینوم سلول بازال است. SCC معمولاً در پوستی که توسط نور خورشید در نواحی ای مانند سر، گردن، بازوها و پشت دست ها آسیب دیده است، ایجاد می شود. SCC در افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند و سابقه طولانی قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و طولانی مدت را دارند، بیشتر دیده می‌شود. راه های مراقبت کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های درمان کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های پیشگیری کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی

سل پوستی
سل پوستی
سل (Tuberculosis یا TB) یک عفونت میکوباکتریایی است که عمدتاً توسط مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis) ایجاد می‌شود، اما می‌تواند توسط مایکوباکتریوم بویس (Mycobacterium bovis) و واکسن ب‌ث‌ژ (BCG) نیز که یک سویه تضعیف‌شده از مایکوباکتریوم بویس است، ایجاد شود. سل در سراسر جهان پراکنده است و برآورد می‌شود که یک‌سوم تا یک‌چهارم جمعیت جهان به این بیماری آلوده هستند (بیشتر بدون علائم ظاهری). بیشترین موارد گزارش‌شده از جنوب شرقی آسیا (۴۳٪)، آفریقا (۲۵٪) و اقیانوس آرام غربی (۱۸٪) است، به طوری که بیش از ۵۰٪ موارد در هند، چین، اندونزی، فیلیپین و پاکستان یافت می‌شود. با وجود کاهش نرخ جهانی ابتلا از سال ۲۰۱۴، در سال ۲۰۲۰ هنوز هم حدود ۱۰ میلیون عفونت جدید تخمین زده شده است. سل همچنان یکی از ده علت اصلی مرگ و میر در جهان است و در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۴ میلیون مرگ به آن نسبت داده می‌شود.

تراخم
تراخم
تراخم، که به عنوان التهاب ملتحمه دانه‌ای یا چشم‌درد مصری نیز شناخته می‌شود، یک عفونت باکتریایی چشم است که توسط سرووارهای A، B، Ba و C از باکتری کلامیدیا تراکوماتیس (Chlamydia trachomatis) ایجاد می‌شود. این ارگانیسم در ترشحات چشمی یافت می‌شود و از طریق تماس مستقیم، تماس با اشیاء آلوده (مانند لباس) و همچنین از طریق مگس‌ها منتقل می‌شود. تراخم عمدتاً در کشورهای در حال توسعه، به ویژه در آفریقای زیر صحرایی و آسیا یافت می‌شود. عفونت اولیه اغلب قبل از سن دو سالگی رخ می‌دهد و عفونت‌های مکرر باعث التهاب مزمن با زخم شدن قرنیه می‌شود که در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به نابینایی شود. در سطح جهانی، تراخم قابل پیشگیری‌ترین علت نابینایی عفونی است.

خرید اشتراک