بیماری های مشابه
گرانولوم آنولر
گرانولوما آنولار (Granuloma annulare) یک اختلال التهابی شایع پوستی با علت ناشناخته است که درم (dermis) یا بافتهای زیرجلدی (subcutaneous tissues) را درگیر میکند. این بیماری در کودکان و بزرگسالان مشاهده میشود و میزان بروز آن در دهه سوم یا چهارم زندگی به اوج میرسد. این وضعیت در دختران بیشتر از پسران رخ میدهد.
تینه کورپوریس
تینهآ کورپوریس (Tinea corporis) یک وضعیت التهابی موضعی پوست است که به دلیل کلونیزاسیون قارچی در لایه سطحی اپیدرم ایجاد میشود. با اینکه این بیماری در بزرگسالان شایع است، اما در نوزادان نادر میباشد. گونهای که بیشترین نقش را در این بیماری دارد، تریکوفایتون (Trichophyton) است. ارگانیسمهای قارچی از طریق تماس مستقیم با افراد آلوده یا از طریق فومیتها به کودکان منتقل میشوند. گرانولوم ماجوچی (Majocchi granuloma) ناشی از تهاجم ارگانیسمها به فولیکول مو یا ساقه مو بر روی پوست غیر از پوست سر است. بیماران با نقص ایمنی در معرض خطر عفونت تینهآ منتشر هستند.
"اریتم حاشیهدار"
اریتم مارژیناتوم (Erythema marginatum) یک اریتم حلقوی واکنشی متمایز است که عمدتاً با تب روماتیسمی حاد در ارتباط بوده و ناشی از عفونت استرپتوکوکی است. این عارضه به طور معمول در ناحیه تنه و بخشهای پروگزیمال اندامها دیده میشود. اریتم مارژیناتوم معمولاً پس از شروع آرتریت مهاجر بروز میکند، اما ممکن است ماهها پس از کاردیت (التهاب قلب) نیز ظاهر شود. این ضایعه معمولاً خارشدار نبوده و به طور کلی بدون علائم است. تقریباً ۱۰ درصد از بیماران مبتلا به تب روماتیسمی حاد، دچار بثورات مرتبط با اریتم مارژیناتوم میشوند. این عارضه در کودکان بیشتر از بزرگسالان مشاهده میشود. اریتم مارژیناتوم یکی از معیارهای اصلی جونز (Jones criteria) است که برای تشخیص تب روماتیسمی حاد استفاده میشود.
اریتم مولتیفورم
اریتم مولتیفرم (Erythema multiforme یا EM) واکنش حساسیت بیشازحد خودمحدودکنندهای در پوست و غشاهای مخاطی است که با شروع حاد ضایعات ثابتی از تغییر رنگهای متحدالمرکز (ضایعات هدفدار) مشخص میشود. این بیماری به دو زیرگروه تقسیم میشود: EM ماژور و EM مینور. تفاوتهای اصلی بین این زیرگروهها شامل درگیری مخاطی و علائم سیستمیک مانند تب، آرترالژیاس (درد مفاصل) و آستنیا (خستگی) است که در زیرگروه ماژور مشاهده میشود. گاهی اوقات علائم پیشدرآمدی نیز ممکن است وجود داشته باشد.
پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که با تکثیر بیش از حد سلولهای اپیدرمی و التهاب مشخص میشود و منجر به ایجاد پلاکهای ضخیم، پوستهپوسته و اریتماتوز میگردد. علت پسوریازیس به طور کامل درک نشده و به نظر میرسد که چندعاملی باشد، با اجزای ژنتیکی و محیطی.
"کهیر"
کهیر یک اختلال پوستی است که با بروز برآمدگیهای پوستی (کهیر) و یا آنژیوادم، یا هر دو مشخص میشود. علت آن آزاد شدن هیستامین و دیگر مواد وازواکتیو از ماستسلها (mast cells) است. زمانی که تورم سطحی باشد، کهیر ظاهر میشود و زمانی که تورم عمیقتر باشد، آنژیوادم رخ میدهد.
اریتم آنگولار سانتریفوگم
اریتم آنولار سانتریفوگوم (EAC) با ضایعات دایرهای یا چندشکلی مشخص میشود که میتوانند سطحی یا عمقی باشند. ضایعات بهطور مجزا طی روزها تا ماهها بزرگ میشوند و سپس بهبود مییابند، اما ممکن است ضایعات جدیدی طی هفتهها تا سالها ایجاد شوند. این ضایعات ممکن است در هر نقطهای از بدن ظاهر شوند و معمولاً چندین ضایعه بهطور همزمان وجود دارد. EAC میتواند در هر سنی رخ دهد، اما تمایل دارد که بزرگسالان جوان یا میانسال را تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری هیچ تمایلی به جنسیت یا نژاد خاصی ندارد.
ظهور چندشکلی نوری
بروز چندشکلی نوری (Polymorphous Light Eruption یا PMLE) یک اختلال پوستی شایع اکتسابی است که با واکنش پاتولوژیک به اشعه ماوراء بنفش (UVR) مشخص میشود. پاپولهای اریتماتوز، وزیکولها و پلاکها (به همین دلیل نام "چندشکلی" به آن داده شده است) چند دقیقه تا چند ساعت پس از مواجهه با اشعه ماوراء بنفش، مانند نور خورشید یا تختهای برنزه، ظاهر میشوند. این بروز اغلب خارشدار، بدون ایجاد زخم و در نواحی در معرض نور است. حملات بیشتر در ماههای بهار و اوایل تابستان، به ویژه پس از اولین مواجهه با نور خورشید در فصل، رخ میدهند و در زمستان ناپدید میشوند. علائم سیستمیک (مانند تب، بیحالی، سردرد، میالژیها و آرتالژیها) معمولاً غایب هستند. اگرچه بروز ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد، اما اکثر موارد در عرض چند روز برطرف میشوند.
سارکوئیدوز
سارکوئیدوز یک اختلال سیستمیک است که بهوسیلۀ سیستم ایمنی واسطهگری شده و با تشکیل گرانولوم در اندامهای درگیر، بهویژه پارانشیم ریه و پوست مشخص میشود. عامل محرک سیستم ایمنی ناشناخته باقی مانده است و فرضیات مختلفی از جمله عوامل خودایمنی، عفونی و محیطی را شامل میشود. استعدادهای ژنتیکی مرتبط با اجزای پاسخ التهابی وجود دارد و سابقه خانوادگی این بیماری خطر ابتلا را افزایش میدهد. این بیماری در تمامی سنین، نژادها و قومیتها مشاهده میشود، اما بیشترین شیوع آن در مردان بین 30 تا 50 سال و در زنان بین 50 تا 60 سال است و در زنان اندکی شایعتر است. بیماری پوستی اغلب اولین علامت سارکوئیدوز سیستمیک است.
پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که با تکثیر بیش از حد سلولهای اپیدرمی و التهاب مشخص میشود و منجر به ایجاد پلاکهای ضخیم، پوستهپوسته و اریتماتوز میگردد. علت پسوریازیس به طور کامل درک نشده و به نظر میرسد که چندعاملی باشد، با اجزای ژنتیکی و محیطی.
لیکن پلانوس
لیکن پلان (LP) یک بیماری پوستی پاپولواسکواموس همراه با خارش است که در آن لنفوسیتهای T خود واکنشگر به کراتینوسیتهای قاعدهای در پوست، غشاهای مخاطی، فولیکولهای مو و یا واحدهای ناخن حمله میکنند. علت این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، اما ویروسها، داروها و آلرژنهای تماسی به عنوان عوامل احتمالی مطرح شدهاند.
سیفلیس ثانویه
سیفلیس یک عفونت مقاربتی (sexually transmitted infection-STI) است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. سیفلیس ثانویه دومین مرحله از 3 مرحله عفونت سیفلیس است و معمولاً 1 تا 3 ماه پس از مرحله اول سیفلیس یعنی سیفلیس اولیه رخ می دهد. تمام افرادی که به سیفلیس مبتلا می شوند، اگر عفونت آنها با آنتی بیوتیک مناسب درمان نشود، به سیفلیس ثانویه مبتلا می شوند. عفونت التیام یافته هیچ ایمنی باقی نمی گذارد، به این معنی که می توانید دوباره آلوده شوید.
واکنش حساسیت نوری ناشی از دارو
حساسیت نوری ناشی از دارو به دو نوع واکنش تقسیم میشود: فتوتوکسیک (Phototoxic) و فتوآلرژیک (Photoallergic).
واکنش حساسیتی نوری ناشی از دارو
حساسیتزایی نوری ناشی از دارو میتواند به دو نوع واکنش تقسیم شود: فتوتوکسیک (phototoxic) و فوتوآلرژیک (photoallergic).
خرید اشتراک