بیماری های مشابه

لوکونيشيا
لوکونيشيا
لوکونیشیا (Leukonychia) یا ناخن‌های سفید در چندین شکل مختلف رخ می‌دهد:

ناخن‌های تری
ناخن‌های تری
ناخن‌های تری (Terry nails) دارای ظاهری مات و شیشه‌ای بوده و تقریباً تمام بستر ناخن به رنگ سفید یا بی‌رنگ دیده می‌شود، به جز یک نوار نازک ۱ تا ۲ میلی‌متری در قسمت انتهایی که به رنگ صورتی یا قهوه‌ای طبیعی است. در تعریف جدیدی از ناخن‌های تری، نوار قهوه‌ای انتهایی چهار برابر بیشتر از نوار صورتی دیده می‌شود.

لوکونيشيا
لوکونيشيا
لوکونیشیا (Leukonychia) یا ناخن‌های سفید در چندین شکل مختلف رخ می‌دهد:

سندرم ناخن زرد
سندرم ناخن زرد
سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome - YNS) یک اختلال نادر و بدون علت مشخص است که با سه‌گانه‌ای از زردی ناخن‌ها (xanthonychia)، لنف ادم (lymphedema) و درگیری دستگاه تنفسی مشخص می‌شود. درگیری دستگاه تنفسی معمولاً به صورت افیوژن پلور (pleural effusion) است، اما ممکن است شرایط دیگری از دستگاه تنفسی فوقانی یا تحتانی مانند سینوزیت (sinusitis) و برونشیت (bronchitis) نیز مشاهده شود.

خطوط بیو
خطوط بیو
خطوط بیو (Beau Lines) فرورفتگی ها یا شیارهای افقی در صفحه ناخن هستند که ممکن است به موازات قسمت سفید و ماه شکل بستر ناخن (lunula) که در پایه ناخن دیده می شود، قرار گیرند. خطوط بیو از وقفه ناگهانی در رشد ناخن ایجاد می شود. آنها بیشتر به دلیل آسیب به ناخن، بیماری، استرس شدید، یا برخی داروها (مانند شیمی درمانی) که رشد ناخن را مختل می کنند، ایجاد می شوند. وقتی خطوط بیو در همه ناخن ها در یک مکان مشابه روی صفحه ناخن ایجاد می شود، احتمالاً به دلیل یک بیماری یا یک دارو است. تشخیص خطوط بیو، راه های درمان خطوط بیو، راه های خودمراقبتی خطوط بیو

عفونت قارچی ناخن (انیکومیکوزیس)
عفونت قارچی ناخن (انیکومیکوزیس)
اونیکومایکوزیس که معمولا به عنوان عفونت قارچی ناخن شناخته می شود، عفونت ناخن های دست و پا توسط انواع قارچ، کپک و مخمر است. عفونت های قارچی ناخن بسیار شایع هستند و تقریباً نیمی از اختلالات ناخن را تشکیل می دهند. در رایج‌ترین شکل عفونت‌های قارچی ناخن، قارچ در زیر ناخن رشد می‌کند و در امتداد بستر ناخن و شیارهای کناره‌های ناخن پخش می‌شود. راه های درمان عفونت قارچی ناخن، راه های مراقبت از عفونت قارچی ناخن، راه های تشخیص عفونت قارچی ناخن

سندرم ناخن نیمه و نیمه
سندرم ناخن نیمه و نیمه
ناخن‌های نیمه‌نیمه، که با نام ناخن‌های لینزی (Lindsay's nails) نیز شناخته می‌شوند، برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ توصیف شدند و یکی از ویژگی‌های بارز (اما نه به صورت مشخص) در اختلالات ناخن (onychopathies) در نارسایی مزمن کلیه هستند. اگرچه پاتوفیزیولوژی دقیق این حالت مشخص نیست، گمان می‌رود که اسیدوز و افزایش مواد سمی اورمیک که به دنبال افت ناگهانی عملکرد کلیه رخ می‌دهد، ممکن است تولید ملانین توسط ملانوسیت‌های ماتریکس ناخن را تحریک کند.

پلاگره
پلاگره
بلاگر (Pellagra) که به معنی "پوست خشن" از زبان ایتالیایی (pelle agra) است، به دلیل کمبود نیاسین (niacin) یا پیش‌ساز نیاسین، تریپتوفان (tryptophan) ایجاد می‌شود. این بیماری همچنین به عنوان "مال دل سول" (mal del sole) شناخته می‌شود. بلاگر با مجموعه علائمی که به "۴ دال" معروف است مشخص می‌شود: درماتیت (dermatitis) (راش حساس به نور)، دمانس (dementia)، اسهال (diarrhea)، و مرگ (death). این بیماری ممکن است مزمن بوده و با دوره‌های عود و بهبودی همراه باشد.

بیماری کاوازاکی
بیماری کاوازاکی
بیماری کاوازاکی، یا سندرم مخاطی-پوستی-غدد لنفاوی، نوعی واسکولیت چند سیستمی است که عمدتاً نوزادان و کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. علت دقیق این بیماری ناشناخته است، اگرچه ویژگی‌های بالینی و اپیدمیولوژیک بیماری نشان می‌دهد که ممکن است عامل عفونی، احتمالاً ویروسی، موجب ایجاد پاسخ ایمنی غیرطبیعی در افراد با زمینه ژنتیکی مستعد شود. این بیماری عمدتاً در کودکان زیر ۶ سال رخ می‌دهد و بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که در شرق آسیا زندگی می‌کنند یا دارای نژاد آسیایی هستند. این بیماری به طور کلاسیک با تب حداقل ۵ روزه (معمولاً طولانی‌تر) همراه با ۴ مورد از ۵ معیار زیر شناخته می‌شود:

سیروز کبدی
سیروز کبدی
سیروز (Cirrhosis) یک بیماری مزمن است که با فیبروز کبد همراه است. اگرچه سیروز بدون عارضه نیازی به مدیریت اضطراری ندارد، افراد مبتلا به سیروز در معرض خطر بیماری کبدی دکومپانسه (decompensated liver disease) قرار دارند که ممکن است با آسیت (ascites)، انسفالوپاتی کبدی (hepatic encephalopathy) و/یا خونریزی واریسی (variceal bleeding) مشخص شود. بیماران با سیروز دکومپانسه که به بخش اورژانس مراجعه می‌کنند ممکن است دچار افت فشار خون (hypotension)، تغییر وضعیت ذهنی و خطر بالاتر عفونت باشند. محققان تفاوتی بین سیروز دکومپانسه و نارسایی حاد یا مزمن کبدی قائل شده‌اند که در دومی، نارسایی ارگان‌های خارج کبدی (extrahepatic organ failure) مشخصه است.

"بیماری کرون"
"بیماری کرون"
بیماری کرون (Crohn disease) یک بیماری التهابی مزمن در دستگاه گوارش است که می‌تواند از دهان تا مقعد را درگیر کند. این بیماری با التهاب تمام لایه‌ای (transmural inflammation) و اغلب گرانولوم‌های بدون نکروز پنیری (noncaseating granulomas) مشخص می‌شود. علت آن به وضوح مشخص نیست، اما احتمالاً ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باعث تحریک آن می‌شوند، به‌طوری که بخشی از آسیب مخاطی به دلیل فعال‌سازی سیستم ایمنی علیه میکروبیوتای سالم روده‌ای رخ می‌دهد.

درماتیت آکرودرماتیت اکتسابی مرتبط با انتروپاتی
درماتیت آکرودرماتیت اکتسابی مرتبط با انتروپاتی
آکرودرماتیت انتروپاتیک اکتسابی (Acquired Acrodermatitis Enteropathica - AAE) یک وضعیت اکتسابی است که به دلیل کمبود روی (Zinc) ایجاد می‌شود. در AAE، علائم پوستی ممکن است با ریزش مو (Alopecia) و اسهال همراه باشد، اما این تریاد کلاسیک تنها در ۲۰٪ از موارد مشاهده می‌شود. در کمبود خفیف تا متوسط، علائم بالینی شامل پلاک‌های نازک و پوسته‌پوسته‌ای است که ممکن است شبیه پسوریازیس باشد. با شدت بیشتر کمبود، علائم به صورت درماتیت پری‌اوریفیسیال، اکرال و اینترتریجینوس با ویژگی‌های اگزمایی بروز می‌کند، اما ممکن است وزیکوبولوز یا حتی پوستیولار نیز باشد. این جوش‌ها تمایل به تقارن دارند.

خرید اشتراک