بیماری های مشابه

مورفیا
مورفیا
مورفیا یک وضعیت اسکلروز کننده موضعی در درم (dermis) و گاهی اوقات در زیرپوست (subcutis) است. در گذشته به عنوان اسکلرودرمی موضعی شناخته می‌شد، اما اصطلاح مورفیا ترجیح داده می‌شود زیرا مورفیا از اسکلرودرمی منتشر (diffuse scleroderma) متمایز است.

هایپرملانوزیس خال‌مانند خطی و چرخشی
هایپرملانوزیس خال‌مانند خطی و چرخشی
هایپرملانوز خطی و چرخشی (Linear and whorled nevoid hypermelanosis) یک اختلال پراکنده از هایپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation) نامتقارن است که به صورت الگوهای خطی یا چرخشی ظاهر می‌شود. این حالت همچنین به عنوان موزائیسیسم رنگدانه‌ای (pigmentary mosaicism) شناخته می‌شود. هایپرپیگمانتاسیون در زمان تولد یا در چند هفته اول زندگی مشاهده می‌شود و قبل از آن هیچ گونه ضایعه دیگری در پوست وجود ندارد. این رنگدانه‌دار شدن ممکن است در سال‌های اولیه زندگی بیشتر آشکار شود، سپس ثابت شده و به ندرت کاهش می‌یابد.

بی‌اختیاری رنگدانه‌ای
بی‌اختیاری رنگدانه‌ای
بیماری اینکونتیننتیا پیگمنتی (Incontinentia pigmenti) یا سندرم بلاخ-سولزبرگر (Bloch-Sulzberger syndrome)، یک بیماری وابسته به کروموزوم X و غالب است که عمدتاً در زنان دیده می‌شود و در مردان کشنده است. این بیماری ناشی از جهش در ژن IKBKG است. علائم بیماری در هنگام تولد یا در چند هفته اول زندگی آشکار می‌شوند. بیماری معمولاً در چهار مرحله پیشرفت می‌کند: وزیکولی (vesicular)، وریکوسی (verrucous)، هیپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation)، و هیپوپیگمانتاسیون / آتروفی (hypopigmentation/atrophy). اکثر موارد با ناهنجاری‌های رشدی در پوست، مو، ناخن، دندان‌ها، چشم‌ها و سیستم عصبی مرکزی همراه هستند. ناتوانی ذهنی و صرع نیز ممکن است مشاهده شود. یافته‌های چشمی، در صورت وجود، شامل ناهنجاری‌های شبکیه‌ای و غیرشبکیه‌ای هستند که معمولاً به انسداد عروقی مربوط می‌شوند.

لیکن استریاتوس
لیکن استریاتوس
لیکن استریاتوس (Lichen striatus) یک اختلال پوستی نادر و خودمحدودشونده در کودکان خردسال با اتیولوژی ناشناخته است. این بیماری به ندرت در بزرگسالان نیز ممکن است دیده شود. در گزارش‌های موردی، عواملی مانند تروما، داروها، واکسیناسیون، عفونت‌های ویروسی و بارداری به عنوان علل احتمالی شناسایی شده‌اند. علاوه بر این، لیکن استریاتوس در بیمارانی با زمینه‌های آتوپیک (atopic) مانند درماتیت آتوپیک (atopic dermatitis)، آسم یا رینیت آلرژیک (allergic rhinitis) در سابقه شخصی یا خانوادگی شایع‌تر است. این بیماری در کودکانی به جوانی ۳ ماه نیز گزارش شده است و تمایل بیشتری به بروز در جنس مؤنث دارد.

خال اپیدرمال کراتینوسیتیک
خال اپیدرمال کراتینوسیتیک
نئوس‌های اپیدرمال، همارتوماهایی با منشأ اکتودرمال هستند. این اصطلاح شامل انواع مختلفی از ضایعات با الگوهای هیستوپاتولوژیک و بالینی متنوع است. نئوس‌های اپیدرمال را می‌توان به دو دسته نئوس‌های کراتینوسیتی و ارگانوئیدی تقسیم کرد. نئوس اپیدرمال کراتینوسیتی همچنین به عنوان نئوس اپیدرمال خطی زگیل‌دار (linear verrucous epidermal nevus) شناخته می‌شود.

نِووس اپیدرمی خطی زگیلی التهابی
نِووس اپیدرمی خطی زگیلی التهابی
Inflammatory linear verrucous epidermal nevus (ILVEN) is a blaschkoid dermatosis that presents with erythematous, hyperkeratotic plaques following Blaschko lines. It occurs most often on the buttocks, perineal area, and lower extremities, particularly in girls, and often on the left side of the body.

هیپوپلازی کانونی درمیس
هیپوپلازی کانونی درمیس
هیپوپلازی کانونی درمال (Focal Dermal Hypoplasia) که به نام سندرم گولتز (Goltz Syndrome) نیز شناخته می‌شود، یک اختلال نادر وابسته به کروموزوم X و غالب است که عمدتاً در زنان دیده می‌شود، هرچند موارد پراکنده‌ای نیز در مردان به دلیل جهش‌های پس از زیگوت (Post-Zygotic Mutations) مشاهده شده است. نوزادان ممکن است با آتروفی پوستی خطی و رگه‌ای و تلانژکتازی‌ها (Telangiectasias) که خطوط بلاشکو (Blaschko Lines) را دنبال می‌کنند، مواجه شوند. همچنین ممکن است زخم‌هایی در نواحی فاقد پوست مادرزادی وجود داشته باشد که با آتروفی بهبود می‌یابند. ندول‌های نرم قرمز-زرد (فت هرنیاسیون‌ها - Fat Herniations) در امتداد خطوط بلاشکو ظاهر می‌شوند. دیگر ناهنجاری‌هایی که ممکن است در زمان تولد وجود داشته باشند شامل موارد زیر هستند: استخوانی – سین‌داکتیلی (Syndactyly)، پلی‌داکتیلی (Polydactyly)، اولیگوداکتیلی (Oligodactyly) با ناهنجاری پنجه‌خرچنگی و عدم تقارن؛ چشمی – میکروفتالمی (Microphthalmia)، آنفتالمی (Anophthalmia)، استرابیسموس (Strabismus)، کلوبوما (Coloboma)، و آنیریدی (Aniridia)؛ و آپلازی پوست مادرزادی (Aplasia Cutis Congenita).

پوروکراتوزیس
پوروکراتوزیس
پورکراتوزیس (Porokeratosis) یک اختلال در فرآیند کراتینیزاسیون (keratinization) است که با پاپول‌ها یا پلاک‌های هیپرکراتوتیک (hyperkeratotic) مشخص می‌شود که با یک پوسته نازک و برجسته در محیط پیرامون خود احاطه شده‌اند و به صورت مرکزگریز گسترش می‌یابند. چندین نوع مختلف از پورکراتوزیس توصیف شده‌اند و همپوشانی زیادی بین این انواع وجود دارد که نشان می‌دهد این انواع به یکدیگر نزدیک هستند. انواع بالینی که بیشتر در جمعیت کودکان دیده می‌شوند شامل پورکراتوزیس خطی (linear porokeratosis)، پورکراتوزیس میبلی (porokeratosis of Mibelli) و پورکراتوزیس کف دست و پا منتشره (porokeratosis palmaris et plantaris disseminata) که به نام پورکراتوزیس کف پا (plantar porokeratosis) نیز شناخته می‌شود، هستند. پورکراتوزیس پتی‌کوتروپیکا (porokeratosis ptychotropica) یک نوع نادر است که در بزرگسالان در شکاف بین گلوتئال و گسترش به روی باسن ظاهر می‌شود. پورکراتوزیس پاپولار خارش‌دار انفجاری (eruptive pruritic papular porokeratosis) نیز یک نوع نادر دیگر است که در بزرگسالان دیده می‌شود. همه انواع دارای ویژگی بافت‌شناسی متمایزی به نام لاملا کورنوئید (cornoid lamella) هستند که با برجستگی هیپرکراتوتیک احاطه‌کننده این ضایعات مطابقت دارد.

زونا (زوستر)
زونا (زوستر)
زونا (زوستر) (Shingles (Zoster)) یک راش دردناک است که توسط ویروس واریسلا زوستر، همان ویروسی که باعث آبله مرغان می‌شود، به وجود می آید. پس از بهبودی فرد از آبله مرغان، ویروس در اعصاب خاصی در بدن غیر فعال (خفته) باقی می ماند. با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن شما ضعیف تر می شود و ممکن است به اندازه کافی برای کنترل ویروس قوی نباشد. زونا زمانی اتفاق می‌افتد که ویروس دوباره فعال می‌شود، روی اعصاب رشد می‌کند تا به پوست برسد و به صورت برآمدگی‌های کوچک، دردناک و پر از مایع (تاول) ظاهر می‌شود.

خرید اشتراک