بیماری های مشابه

سندرم لش-نیهان
سندرم لش-نیهان
سندرم لش-نیهان، که به عنوان نقرس نوجوانان نیز شناخته می‌شود، یک اختلال نادر وابسته به کروموزوم X در متابولیسم پورین است که سیستم‌های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. آنزیم معیوب در این بیماری، هیپوگزانتین-گوانین فسفوریبوزیل ترانسفراز (HGPRT) است. بیماران به دلیل تولید بیش از حد اسید اوریک دچار هیپراوریسمی اولیه می‌شوند. مردان بیشتر از زنان تحت تأثیر این بیماری قرار می‌گیرند.

"نقص استخوان‌سازی"
"نقص استخوان‌سازی"
استئوژنز ایمپرفکتا (Osteogenesis imperfecta) به گروهی ناهمگن از نقص‌های ارثی در سنتز کیفی یا کمی کلاژن نوع I اشاره دارد که منجر به پوکی استخوان (osteoporosis) و شکستگی‌های مکرر می‌شود. حداقل ۸ نوع شناخته‌شده از این بیماری وجود دارد که شدت‌های مختلفی را نشان می‌دهند. نوع I خفیف‌ترین و نوع II شدیدترین فرم این بیماری است.

کودک آزاری جسمی
کودک آزاری جسمی
سوءاستفاده فیزیکی از کودک به معنای وارد کردن آسیب به کودک از طریق اعمال انجام‌شده (سوءاستفاده، یعنی آسیب وارده برخلاف آسیب تصادفی) یا عدم انجام اعمال لازم (غفلت) است. سوءاستفاده فیزیکی می‌تواند در کودکان در هر سنی رخ دهد، اما میانگین سنی آن ۶ سال است. بر اساس اداره کودکان و خانواده‌ها (وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده)، در سال ۲۰۲۱، به‌صورت تقریبی ۱۸۲۰ کودک به دلیل سوءاستفاده و غفلت جان خود را از دست دادند که نرخ آن ۲.۴۶ در هر ۱۰۰۰۰۰ کودک جمعیت بوده است. کودکان جوان‌تر بیشترین آسیب‌پذیری را در برابر مرگ ناشی از سوءاستفاده و غفلت کودک دارند. داده‌ها نشان می‌دهند که در سال ۲۰۲۱، ۶۶.۲ درصد از مرگ و میرهای کودکان کمتر از ۳ سال و نزدیک به نیمی (۴۵.۶٪) از مرگ و میرهای کودکان کمتر از ۱ سال بوده است.

سوء استفاده پزشکی از کودک
سوء استفاده پزشکی از کودک
سوءاستفاده پزشکی از کودک یا اختلال ساختگی تحمیل‌شده بر شخص دیگر، به معنای ایجاد بیماری یا آسیب توسط یک فرد بر روی دیگری است. این وضعیت که پیش‌تر به عنوان سندرم مونچهاوزن توسط واسطه (Munchausen syndrome by proxy) شناخته می‌شد، به دلیل تمرکز بر مرتکب آن، دیگر با این اصطلاح نامیده نمی‌شود. در مقابل، اصطلاح سوءاستفاده پزشکی از کودک بر آسیبی که به کودک وارد می‌شود تمرکز دارد، بدون توجه به انگیزه یا نیت مرتکب؛ حتی اگر مرتکب قصد آسیب رساندن نداشته باشد، واقعیت این است که آسیب وارد می‌کند.

اختلالات ساختگی
اختلالات ساختگی
اختلالات ساختگی، که قبلاً به عنوان سندرم مونشهاوزن شناخته می‌شدند، شرایط روانپزشکی هستند که با ایجاد یا نمایاندن نادرست علائم توسط خود فرد بدون وجود انگیزه یا سود مشخص برای او، مشخص می‌شوند. نمود بالینی این اختلالات می‌تواند بسیار متنوع باشد، به طوری که بیماران ممکن است به عنوان آسیب‌دیده یا بیمار از هر تعداد بیماری ظاهر شوند، اما معمولاً این بیماران استفاده‌کنندگان پرکار از سیستم مراقبت‌های بهداشتی هستند که علائم آن‌ها به‌خوبی توسط یک وضعیت پزشکی شناخته‌شده توضیح داده نمی‌شود.

اختلال وسواسی-اجباری
اختلال وسواسی-اجباری
اختلال وسواسی-اجباری در دسته اختلالات اضطرابی (Anxiety Disorders) طبقه‌بندی می‌شود و با افکار یا تصاویر وسواسی که باعث ناراحتی و اضطراب می‌شوند و تلاش‌هایی برای کاهش این ناراحتی از طریق اعمال اجباری مشخص می‌گردد. وسواس‌ها (که گاهی به‌عنوان "افکار مزاحم" یا Intrusive Thoughts شناخته می‌شوند) برای فرد آزاردهنده هستند.

سندرم تروفيک سه‌قلو
سندرم تروفيک سه‌قلو
سندرم تروفیک سه‌قلو (Trigeminal Trophic Syndrome - TTS) یک عارضه ناشی از آسیب به عصب حسی سه‌قلو یا هسته‌های حسی آن است که منجر به خراشیدگی‌های خودایجادشده در پوست ناحیه مرکزی صورت می‌شود. این وضعیت معمولاً به دنبال تخریب درمانی (ablative therapy) عصب سه‌قلو به صورت یاتروژنیک (iatrogenic) رخ می‌دهد و به طور کلاسیک با دیس‌استزی (dysesthesia) یا هایپرستزی (hyperesthesia) صورت همراه است که معمولاً در ناحیه پره بینی (nasal ala) دیده می‌شود. این عارضه همچنین می‌تواند در لب بالایی، ناحیه پارانازال، پوست سر، پیشانی میانی یا گوش نیز رخ دهد. بیماران ممکن است درد، خارش، حس کندن یا خراشیدن در این نواحی را توصیف کنند و در نتیجه پوست خود را دستکاری یا خراش دهند.

دیسپلازی اکتودرمال هایپوهیدروتیک
دیسپلازی اکتودرمال هایپوهیدروتیک
دیسپلازی اکتودرم هیپوهیدروتیک (Hypohidrotic ectodermal dysplasia یا HED)، که با نام‌های دیسپلازی اکتودرم آنهیدروتیک و سندرم کریست-زیمنس-تورین نیز شناخته می‌شود، یکی از بیش از ۲۰۰ نوع دیسپلازی اکتودرم است که با رشد غیرطبیعی بافت‌های اکتودرمی مشخص می‌شود. HED با ناهنجاری‌های پوستی، مو، ناخن، دندان، غدد اشکی و بزاقی و به ویژه غدد عرق اکرین شناخته می‌شود.

خرید اشتراک