بیماری های مشابه

بیماری آدیسون
بیماری آدیسون
بیماری آدیسون نامی است که به نارسایی اولیه غده فوق‌کلیوی (primary adrenal insufficiency) ناشی از اختلال عملکرد غدد فوق‌کلیوی داده شده است. این بیماری معمولاً افراد بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در هر سنی رخ دهد.

اسیدوز توبولار کلیوی پروگزیمال
اسیدوز توبولار کلیوی پروگزیمال
اسیدوز توبولی کلیوی پروگزیمال (Proximal renal tubular acidosis یا RTA نوع 2) با کاهش بازجذب بی‌کربنات در توبول پروگزیمال و دفع بی‌کربنات در ادرار مشخص می‌شود. این وضعیت ممکن است منجر به یک اسیدوز متابولیک با فاصله آنیون طبیعی (non-anion gap metabolic acidosis) شود یا می‌تواند همراه با سایر نقص‌های توبولی رخ دهد که منجر به هیپوفسفاتمی (hypophosphatemia)، گلوکوزوری (glucosuria) با غلظت طبیعی گلوکز پلاسما، هیپو اوریسمی (hypouricemia) و/یا آمینو اسیدوری (aminoaciduria) با نقص عمومی توبولی پروگزیمال (سندرم فانکونی) شود.

کتواسیدوز دیابتی
کتواسیدوز دیابتی
کتواسیدوز دیابتی (Diabetic Ketoacidosis - DKA) یک عارضه متابولیک حاد و تهدیدکننده زندگی در دیابت است که در آن کاهش اثر انسولین در گردش، همراه با افزایش هورمون‌های ضدتنظیمی (counterregulatory hormones)، به هایپرگلیسمی (hyperglycemia) و اکسیداسیون کنترل‌نشده اسیدهای چرب به کتون‌بادی‌ها (ketone bodies) منجر می‌شود. این فرآیند باعث هایپراسمولالیته (hyperosmolality) و معمولاً اسیدوز متابولیک با شکاف آنیونی شدید (severe anion gap metabolic acidosis) می‌شود.

اسیدوز لاکتیک
اسیدوز لاکتیک
تشخیص اسیدوز لاکتیک زمانی انجام می‌شود که سطح لاکتات سرم بیش از ۴ میلی‌مول در لیتر باشد. این حالت شایع‌ترین علت اسیدوز متابولیک است و می‌تواند با یک اسیدوز متابولیک همراه با اختلاف آنیون (anion gap) یا اختلالات مختلط اسید-باز مرتبط باشد. اسیدوز لاکتیک به طور معمول زمانی رخ می‌دهد که تولید اسید لاکتیک از حذف آن بیشتر شود، که اغلب در شرایط کاهش اکسیژناسیون بافتی و نقص در اکسیژناسیون میتوکندریایی دیده می‌شود. تظاهرات بالینی بر اساس علت زمینه‌ای متفاوت است و در کودکان و بزرگسالان مشابه است. این وضعیت به صورت زیر طبقه‌بندی می‌شود:

مسمومیت حاد با سالیسیلات
مسمومیت حاد با سالیسیلات
مسمومیت حاد با سالیسیلات (Acute salicylate poisoning) پس از مصرف سمی یک سالیسیلات رخ می‌دهد که معمولاً اسید استیل‌سالیسیلیک (acetylsalicylic acid) یا همان آسپیرین (aspirin) است. مسمومیت با آسپیرین می‌تواند با مصرف تنها ۳ گرم در کودکان و ۱۰ تا ۳۰ گرم در بزرگسالان رخ دهد. سایر داروهای مرتبط شامل اسید سالیسیلیک (salicylic acid) که در درمان زگیل استفاده می‌شود، متیل سالیسیلات (methyl salicylate) که به عنوان روغن زمستانه (oil of wintergreen) شناخته می‌شود، و بیسموت ساب‌سالیسیلات (bismuth subsalicylate) موجود در پپتو-بیسمل (Pepto-Bismol) هستند. یک قاشق چای‌خوری از روغن زمستانه حاوی تقریباً ۷ گرم سالیسیلات است. مسمومیت ممکن است به صورت حاد به دلیل مصرف زیاد یا به صورت مزمن به دلیل مصرف بیش از حد و مکرر برای چند روز رخ دهد.

اختلال مصرف الکل
اختلال مصرف الکل
بیماران مبتلا به اختلال مصرف الکل اغلب برای ارزیابی پزشکی مراجعه می‌کنند و بسیاری از آنها به مراقبت فوری و/یا تثبیت نیاز دارند. نیاز به مراقبت فوری در تمام طیف اختلال مصرف الکل وجود دارد، از جمله بیمارانی که به دنبال کمک و مراقبت‌های پیشگیرانه هستند، مدیریت حاد مسمومیت با الکل، عوارض مسمومیت حاد (مانند تروما، اختلالات شدید الکترولیتی، کتواسیدوز الکلی/گرسنگی) و سندرم ترک الکل.

مسمومیت با استامینوفن
مسمومیت با استامینوفن
در ایالات متحده، انجمن آمریکایی مراکز کنترل مسمومیت با شماره 800-222-1222 به صورت 24 ساعته در دسترس است و تماس‌گیرندگان را به مرکز مسمومیت منطقه خود متصل می‌کند. این خدمات به صورت آنلاین نیز موجود است.

خرید اشتراک