بیماری های مشابه

اختلالات روان‌جنسی
اختلالات روان‌جنسی
اختلالات روان‌جنسی (Psychosexual disorders) به گروهی از اختلالات اطلاق می‌شود که باعث اختلال یا ناراحتی جنسی می‌شوند. شایع‌ترین نوع این اختلالات، اختلال عملکرد روان‌جنسی (Psychosexual dysfunction) است که به دلیل عوامل روانی منجر به ناتوانی در دستیابی یا حفظ برانگیختگی جنسی در شرایط معمولاً تحریک‌آمیز می‌شود. سایر اختلالات روان‌جنسی شامل سادیسم/مازوخیسم جنسی (sexual sadism/masochism)، چشم‌چرانی (voyeurism) و فتیشیسم (fetishism) هستند.

نورالژی پودندال
نورالژی پودندال
نورالژی پودندال (گیر افتادگی عصب پودندال، سندرم آلکوک) یک وضعیت ناشی از درد عصبی مزمن است که با ناحیه درماتوم عصب پودندال مطابقت دارد. درد معمولاً شدید و تیز است و گاهی به صورت بی‌حسی توصیف می‌شود. این درد ممکن است در ناحیه پرینه، رکتوم، ولو، واژن، کلیتوریس، اسکروتوم و/یا گلانس پنیس ظاهر شود. درد می‌تواند کل ناحیه را تحت تأثیر قرار دهد یا به شاخه‌ای از عصب پودندال محدود شود.

پارگی لابروم لگن
پارگی لابروم لگن
لابروم استابولار (acetabular labrum) ساختاری فیبروغضروفی به شکل U است که لبه استابولوم (acetabulum) را احاطه می‌کند. این ساختار در قسمت پایین توسط لیگامان عرضی استابولوم (transverse acetabular ligament) متصل می‌شود. لابروم به عمق بخشیدن به استابولوم کمک کرده و با ایجاد فشار منفی در داخل آن، تماس سر استخوان ران با استابولوم را حفظ می‌کند و بدین ترتیب به پایداری دینامیک مفصل ران کمک می‌کند.

لیکن اسکلروزیس
لیکن اسکلروزیس
لیکن اسکلروزوس (Lichen sclerosus) یک درماتوز مزمن با علت ناشناخته است که پوست و مخاط افراد از تمامی نژادها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. لیکن اسکلروزوس معمولاً در دو اوج سنی بروز می‌کند: زنان یائسه و دختران پیش از بلوغ. در موارد کودکی و نوجوانی در پسران نیز به تدریج شناخته شده است. ضایعات عمدتاً در نواحی تناسلی، پرینه یا پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شوند، اما ضایعات خارج از ناحیه تناسلی نیز مشاهده می‌شوند. ضایعات لیکن اسکلروزوس به صورت تکه‌های آتروفیک یا پلاک‌های سفید عاجی هستند که پیش از آن به صورت پاپول‌ها ظاهر می‌شوند. به دلیل وجود پتشی، فرسایش‌ها و پورپورا، این بیماری به راحتی می‌تواند با سوء استفاده جنسی در دختران جوان اشتباه گرفته شود. ضایعات می‌توانند باعث خارش، سوزش و ایجاد دیسوریا، یبوست و دفع دردناک شوند. بیماری پیشرفته ممکن است آناتومی ناحیه تناسلی را نابود کند. ضایعات خارج از ناحیه تناسلی به ندرت علامت‌دار هستند.

لیکن پلانوس
لیکن پلانوس
لیکن پلان (LP) یک بیماری پوستی پاپولواسکواموس همراه با خارش است که در آن لنفوسیت‌های T خود واکنش‌گر به کراتینوسیت‌های قاعده‌ای در پوست، غشاهای مخاطی، فولیکول‌های مو و یا واحدهای ناخن حمله می‌کنند. علت این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، اما ویروس‌ها، داروها و آلرژن‌های تماسی به عنوان عوامل احتمالی مطرح شده‌اند.

آتروفی واژن
آتروفی واژن
سندرم ادراری-تناسلی یائسگی (genitourinary syndrome of menopause) که شامل آتروفی ولووواژینال (vulvovaginal atrophy)، آتروفی واژن (vaginal atrophy)، واژینیت آتروفیک (atrophic vaginitis) و آتروفی ادراری-تناسلی (urogenital atrophy) می‌شود، به کاهش سطح استروژن مرتبط است. بنابراین، این سندرم معمولاً زنان یائسه یا پس از یائسگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در زنانی که پیش از یائسگی هستند و دارای سطح استروژن سیستمیک پایین به دلیل وضعیت پس از زایمان، شیردهی یا مصرف داروهای ضد استروژن (antiestrogenic drugs) هستند نیز رخ دهد. شیوع این سندرم در زنان پیش از یائسگی کمتر از ۳ درصد است و پس از سه سال از یائسگی به ۴۷ درصد افزایش می‌یابد. علائم این سندرم به ندرت خطرناک هستند، اما بر کیفیت زندگی بسیاری از بیماران تأثیر می‌گذارند.

افتادگی رحم و واژن
افتادگی رحم و واژن
افتادگی رحم و واژن (Uterovaginal prolapse) یا افتادگی اندام‌های لگنی (Pelvic organ prolapse) به مجموعه‌ای از شرایط اطلاق می‌شود که به دلیل کاهش استحکام ساختارهای حمایتی واژن رخ می‌دهند و منجر به فتق اندام‌های اطراف به داخل واژن می‌گردند. هر یک از این شرایط براساس محل منشاء بافت افتاده نام‌گذاری می‌شود: سیستوسل (افتادگی مثانه)، رکتوسل (افتادگی رکتوم)، انتروسل (افتادگی روده پس از هیسترکتومی)، افتادگی رحم، یا افتادگی کامل (افتادگی هم‌زمان مثانه، رحم و رکتوم).

کاندیدیاز ولوواژینال
کاندیدیاز ولوواژینال
کاندیدیاز ولوواژینال (Vulvovaginal candidiasis) معمولاً توسط قارچ کاندیدا آلبیکنس (Candida albicans) ایجاد می‌شود، اما گاهی اوقات ممکن است به‌وسیله‌ی سایر گونه‌های کاندیدا یا مخمرها نیز ایجاد شود. اگرچه این عفونت می‌تواند در نوجوانان شایع باشد، اما قبل از بلوغ نادرتر است.

ولووواژینیت غیرعفونی
ولووواژینیت غیرعفونی
**ولووواژینیت** به عنوان شایع‌ترین مشکل زنان در دختران پیش از قاعدگی (premenarchal) در نظر گرفته می‌شود. عوامل متعددی در دختران پیش‌بلوغ (prepubertal) وجود دارد که خطر ابتلا به ولووواژینیت را افزایش می‌دهد. این عوامل شامل موارد زیر می‌باشند:

"آندومتریوز"
"آندومتریوز"
پوشش داخلی رحم (endometrium) لایه‌ای است که درونی‌ترین بخش رحم را تشکیل می‌دهد. وظیفه آن پایداری و حمایت از بارداری در مراحل اولیه است. هنگامی که قطعاتی از پوشش آندومتر در خارج از حفره رحم یافت می‌شوند، به این وضعیت اندومتریوز (endometriosis) گفته می‌شود.

ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (تبخال یا هرپس تناسلی)
ویروس هرپس سیمپلکس تناسلی (تبخال یا هرپس تناسلی)
(HSV) همراه است. عفونت HSV معمولاً به صورت گروهی از وزیکول‌های کوچک (تاول‌های پر از مایع)، فرسایش (نواحی دردناک با پوست از دست رفته) یا پوسته‌ها (زخم) در اطراف دهان، بینی، اندام تناسلی، باسن و کمر ظاهر می‌شود، اگرچه عفونت‌ها تقریباً می‌توانند در هر نقطه از پوست ایجاد شوند. این زخم‌ها می‌توانند به صورت دوره‌ای در همان محل‌ها عود کنند که به آن عفونت‌های مکرر(عود کننده) می‌گویند. راه های درمان تبخال یا هرپس تناسلی، راه های مراقبت تبخال یا هرپس تناسلی

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریک‌کننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیت‌زا با پوست رخ می‌دهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می‌دهد. شیوع آلرژن‌هایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک می‌شوند، اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.

خرید اشتراک