بیماری های مشابه

عفونت های کلامیدیا
عفونت های کلامیدیا
کلامیدیا یک عفونت مقاربتی شایع (STI) است که توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد می‌شود که اگر از طریق رابطه جنسی واژینال به دست بیاید، دستگاه تناسلی و اگر از طریق رابطه جنسی دهانی یا مقعدی ایجاد شود، بر دهان یا مقعد تأثیر می‌گذارد. کلامیدیا از طریق رابطه جنسی محافظت نشده با فرد آلوده منتقل می شود. همچنین می تواند در حین زایمان به نوزاد سرایت کند. درمان عفونت های کلامیدیا، راه های مراقبت از عفونت های کلامیدیا

عفونت اولیه سوزاک
عفونت اولیه سوزاک
سوزاک یک عفونت شایع مقاربتی (STI) است که توسط دیپلوکوک گرم منفی داخل سلولی به نام نایسریا گونوره‌آ (Neisseria gonorrhoeae) ایجاد می‌شود. این عفونت هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و بیشتر در افراد ۱۵ تا ۲۴ ساله دیده می‌شود. سوزاک به شدت مسری است و عمدتاً از طریق تماس جنسی در نوجوانان فعال جنسی منتقل می‌شود. با این حال، مسیرهای انتقال دیگری نیز در کودکان و نوجوانان ممکن است، از جمله از طریق تماس غیرمستقیم با اشیای آلوده (به‌ویژه در دختران قبل از بلوغ)، انتقال از مادر آلوده به جنین در هنگام زایمان، یا سوءاستفاده جنسی. شایان ذکر است که همه کودکان مبتلا به عفونت سوزاک باید از نظر سوءاستفاده جنسی مورد بررسی قرار گیرند، زیرا این شایع‌ترین علت در نوزادان و کودکان است.

واژینیت تریکومونیایی
واژینیت تریکومونیایی
تریکومونیازیس (Trichomoniasis) نوعی واژینیت حاد (acute vaginitis) منتقل‌شونده از راه جنسی است که توسط تک‌یاخته تاژک‌دار تریکوموناس واژینالیس (Trichomonas vaginalis) ایجاد می‌شود.

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریک‌کننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیت‌زا با پوست رخ می‌دهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می‌دهد. شیوع آلرژن‌هایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک می‌شوند، اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.

درماتیت تماسی تحریکی
درماتیت تماسی تحریکی
درماتیت تماسی تحریکی یک واکنش است که به‌دلیل آسیب فیزیکی یا شیمیایی مستقیم به اپیدرم (epidermis) ایجاد می‌شود. آسیب ناشی از یک ماده تحریک‌کننده منجر به التهاب می‌شود که به‌صورت اریتما (erythema)، ادم (edema) و پوسته‌پوسته شدن در پوست نمایان می‌گردد. اپیدرم نازک نوزادان و کودکان خردسال می‌تواند در برابر این مواجهه‌ها آسیب‌پذیر باشد.

واژینیت التهابی پوسته‌ریزنده
واژینیت التهابی پوسته‌ریزنده
واژینیت التهابی دسوآماتیو (Desquamative Inflammatory Vaginitis - DIV) یک علت نادر و غیرعفونی برای واژینیت التهابی است. بیماران با ترشحات چرکی فراوان واژینال که همراه با دیسپارونیا (dyspareunia)، خارش، سوزش یا تحریک وستیبولوواژینال است، مراجعه می‌کنند. این وضعیت بیشتر در بیمارانی با تبار شمال اروپا و در سنین حوالی یائسگی مشاهده می‌شود، اما می‌تواند در هر زن پیش یا پس از یائسگی نیز دیده شود.

آتروفی واژن
آتروفی واژن
سندرم ادراری-تناسلی یائسگی (genitourinary syndrome of menopause) که شامل آتروفی ولووواژینال (vulvovaginal atrophy)، آتروفی واژن (vaginal atrophy)، واژینیت آتروفیک (atrophic vaginitis) و آتروفی ادراری-تناسلی (urogenital atrophy) می‌شود، به کاهش سطح استروژن مرتبط است. بنابراین، این سندرم معمولاً زنان یائسه یا پس از یائسگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در زنانی که پیش از یائسگی هستند و دارای سطح استروژن سیستمیک پایین به دلیل وضعیت پس از زایمان، شیردهی یا مصرف داروهای ضد استروژن (antiestrogenic drugs) هستند نیز رخ دهد. شیوع این سندرم در زنان پیش از یائسگی کمتر از ۳ درصد است و پس از سه سال از یائسگی به ۴۷ درصد افزایش می‌یابد. علائم این سندرم به ندرت خطرناک هستند، اما بر کیفیت زندگی بسیاری از بیماران تأثیر می‌گذارند.

بیماری التهابی لگن
بیماری التهابی لگن
بیماری التهابی لگن (Pelvic Inflammatory Disease یا PID) یک سندرم بالینی است که با التهاب دستگاه تناسلی فوقانی در زنان مشخص می‌شود. این بیماری در اثر عفونت توسط میکروارگانیسم‌هایی ایجاد می‌شود که از اندوسرویکس (endocervix) گسترش می‌یابند. بسیاری از موارد به دلیل عفونت با Neisseria gonorrhoeae یا Chlamydia trachomatis رخ می‌دهد؛ ۱۰ تا ۲۰ درصد از زنانی که مبتلا به سوزاک (gonorrhea) یا کلامیدیا (chlamydia) درمان‌نشده هستند، به PID مبتلا خواهند شد.

آندومتریت
آندومتریت
اندومتریت به التهاب لایه داخلی رحم (آندومتر) گفته می‌شود. این وضعیت می‌تواند به صورت حاد یا مزمن باشد. اندومتریت حاد یکی از علل شایع تب پس از زایمان است. اندومتریت حاد غیرمرتبط با بارداری نیز معمولاً عفونی بوده و جزئی از بیماری التهابی لگن (PID) است که معمولاً با سالپنژیت بروز می‌کند. اندومتریت حاد می‌تواند برخی از رویه‌های زنانگی را پیچیده کند. اندومتریت مزمن کمتر به صورت عفونی است و بسیاری از بیماران بدون علائم هستند.

لیکن پلانوس
لیکن پلانوس
لیکن پلان (LP) یک بیماری پوستی پاپولواسکواموس همراه با خارش است که در آن لنفوسیت‌های T خود واکنش‌گر به کراتینوسیت‌های قاعده‌ای در پوست، غشاهای مخاطی، فولیکول‌های مو و یا واحدهای ناخن حمله می‌کنند. علت این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، اما ویروس‌ها، داروها و آلرژن‌های تماسی به عنوان عوامل احتمالی مطرح شده‌اند.

خرید اشتراک