بیماری های مشابه

پیگمانتاسیون شبکی اکرومیکاتورا
پیگمانتاسیون شبکی اکرومیکاتورا
اختلال رنگدانه‌ای مشبک کیتامورا (Reticulate acropigmentation of Kitamura یا RAPK)

دیسماتوزیس یونیورسالیس ارثی
دیسماتوزیس یونیورسالیس ارثی
بیماری Dyschromatosis universalis hereditaria (DUH) یک اختلال ژنتیکی نادر پوستی (genodermatosis) است که با پیدایش زودهنگام لکه‌های رنگی پراکنده مشخص می‌شود. این بیماری عمدتاً در افراد ژاپنی‌تبار مشاهده می‌شود، هرچند مواردی از آن در جمعیت‌های مختلف جهان نیز گزارش شده است. بیشتر موارد این بیماری به صورت اتوزومال غالب (autosomal dominant) به ارث می‌رسند، اما موارد اتوزومال مغلوب (autosomal recessive) و پراکنده نیز گزارش شده‌اند. جهش‌هایی در ژن ABCB6 (زیرخانواده B، عضو 6 از کَسِت اتصال به ATP) واقع بر کروموزوم 2q با موارد اتوزومال غالب DUH مرتبط شده‌اند، اما پاتوژنز (pathogenesis) این بیماری تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است. دو جایگاه ژنتیکی دیگر، 6q24.2-q25.2 و 12q21-q23، با DUH مرتبط شده‌اند، اما هیچ ژن عامل مشخصی شناسایی نشده است.

بیماری پوستی پیگمانته خشک
بیماری پوستی پیگمانته خشک
خشکی پوست رنگدانه‌دار (Xeroderma pigmentosum یا XP) یک بیماری نادر اتوزومال مغلوب مربوط به نقص در ترمیم نوکلئوتیدها (nucleotide excision repair) است. بیماران مبتلا به XP قادر به ترمیم آسیب‌های DNA ناشی از اشعه فرابنفش (UV) نیستند، که این امر منجر به تشکیل دیمرهای پیریمیدین (pyrimidine dimers) می‌شود و در نتیجه حساسیت شدید به نور خورشید و توسعه زودهنگام سرطان‌های پوستی را نشان می‌دهند.

ناهنجاری رنگدانه‌ای مشبک نواحی چین‌خورده
ناهنجاری رنگدانه‌ای مشبک نواحی چین‌خورده
ناهنجاری رنگدانه‌ای شبکه‌ای در چین‌ها، که به عنوان بیماری داولینگ-دگوس (Dowling-Degos disease) یا سندرم داولینگ-دگوس نیز شناخته می‌شود، یک اختلال نادر رنگدانه‌ای اتوزومال غالب است که با هیپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation) قهوه‌ای-سیاه پیش‌رونده در چین‌ها مشخص می‌شود و معمولاً در دوران نوجوانی یا بزرگسالی ظاهر می‌شود. این پیگمانتاسیون معمولاً در نواحی زیر بغل، گردن و زیر سینه‌ها دیده می‌شود. افراد مبتلا ممکن است همچنین دارای اسکارهای آکنه‌ای گود در ناحیه اطراف دهان باشند. دیگر علائم مرتبط معمول شامل فیبروم‌های نرم، هیپرکراتوز فولیکولی و ضایعات کومدونی و کیستیک در نواحی چین‌دار می‌باشند. گزارش‌هایی از کارسینوم سلول سنگفرشی (squamous cell carcinoma) در نواحی باسن و پرینه‌ای وجود دارد.

آمیلوئیدوز پوستی با تغییر رنگ
آمیلوئیدوز پوستی با تغییر رنگ
آمیلوئیدوزیس پوستی دیسکرومیکا (Amyloidosis cutis dyschromica یا ACD) نادرترین شکل از آمیلوئیدوزیس پوستی اولیه (primary cutaneous amyloidosis) است که شامل انواع دیگری مانند آمیلوئیدوزیس لیکن (lichen), آمیلوئیدوزیس ماکولار (macular), آمیلوئیدوزیس ندولار (nodular), آمیلوئیدوزیس پوستی شبیه به پویکیلو درما (poikiloderma-like cutaneous amyloidosis) و آمیلوئیدوزیس پوستی اولیه در کُنکای گوش (primary cutaneous amyloidosis of the auricular concha) می‌باشد. ACD برای اولین بار در سال ۱۹۷۰ توصیف شد و به صورت هیپرپیگمانتاسیون (hyperpigmentation) شبکه‌ای گسترده با ماکول‌های هایپوپیگمانته (hypopigmented macules) بروز می‌کند که معمولاً با خارش همراه نیست. این بیماری معمولاً قبل از بلوغ ظاهر می‌شود.

"ویتیلیگو"
"ویتیلیگو"
ویتیلیگو (Vitiligo) یک اختلال رنگدانه‌ای اکتسابی است که با از دست رفتن ملانوسیت‌ها (Melanocytes) شناخته می‌شود. ویتیلیگو می‌تواند در هر زمانی از تولد تا بزرگسالی ظاهر شود، اما اکثر بیماران قبل از دهه سوم زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شوند. سابقه خانوادگی ویتیلیگو در ۳۰٪ تا ۴۰٪ موارد مشاهده می‌شود. بروز این بیماری در نوزادی نادر است و ویتیلیگوی مادرزادی که در زمان تولد ظاهر می‌شود حتی نادرتر است.

هایپوملانوز نقطه‌ای ایدیوپاتیک
هایپوملانوز نقطه‌ای ایدیوپاتیک
هیپو ملانوزیس قطره‌ای ایدیوپاتیک (Idiopathic Guttate Hypomelanosis - IGH) یک وضعیت شایع اکتسابی است که با ماکول‌های (macules) هیپوپیگمانته به اندازه ۳ تا ۵ میلی‌متر که به‌طور پراکنده در پوست‌هایی که به‌طور مزمن در معرض نور خورشید قرار گرفته‌اند، مشخص می‌شود. این وضعیت معمولاً در افراد میانسالی که آسیب ناشی از نور خورشید (photodamage) دارند رخ می‌دهد و با افزایش سن و ادامه قرارگیری در معرض نور خورشید، شیوع آن افزایش می‌یابد.

خرید اشتراک