بیماری های مشابه

"آسیب حاد کلیه"
"آسیب حاد کلیه"
آسیب حاد کلیوی (Acute kidney injury - AKI) به کاهش ناگهانی عملکرد کلیه در طی ۴۸ ساعت اطلاق می‌شود. اگرچه تعاریف مختلفی وجود دارد، یک معیار پرکاربرد افزایش کراتینین سرم (Cr) به میزان ≥ ۰.۳ میلی‌گرم در دسی‌لیتر طی ۴۸ ساعت یا افزایش کراتینین سرم به ≥ ۱.۵ برابر مقدار پایه (که فرض یا مشخص شده در طی ۷ روز گذشته اتفاق افتاده است) یا کاهش حجم ادرار به < ۰.۵ میلی‌لیتر به ازای کیلوگرم وزن بدن در ساعت برای ۶ ساعت می‌باشد.

نارسایی حاد کبد
نارسایی حاد کبد
بیمارانی که دچار انسفالوپاتی (encephalopathy) شدید یا خونریزی قابل توجه دستگاه گوارش فوقانی (GI) هستند، ممکن است به مدیریت اورژانسی راه‌های هوایی نیاز داشته باشند.

بحران آدرنالین
بحران آدرنالین
بحران آدرنال (Adrenal Crisis) شرایطی بالقوه تهدیدکننده زندگی است که در اثر کمبود مینرالوکورتیکوئید (mineralocorticoid) در حضور نارسایی مزمن غده فوق کلیوی (chronic adrenal insufficiency) ایجاد می‌شود. بیماران مبتلا به نارسایی آدرنال در معرض خطر بحران آدرنال در مواجهه با بیماری‌های حاد یا قطع ناگهانی داروهای استروئیدی قرار دارند. شایع‌ترین عوامل تحریک‌کننده شامل عفونت‌های دستگاه گوارش، تب، استرس حاد، و اختلالات درمان‌نشده یا ناکافی درمان‌شده غده آدرنال و هیپوفیز (pituitary) هستند.

گاستروانتریت
گاستروانتریت
گاستروانتریت (Gastroenteritis) به عنوان یک بیماری حاد تعریف می‌شود که با علائمی مانند تهوع (Nausea)، استفراغ (Emesis)، و اسهال (Diarrhea) مشخص می‌شود و ممکن است با بی‌حالی (Malaise)، تب (Fevers)، و بی‌اشتهایی (Anorexia) همراه باشد. این بیماری عموماً عفونی است و در بیشتر موارد توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود (نگاه کنید به گاستروانتریت ویروسی). با این حال، برخی باکتری‌ها مانند سالمونلا (Salmonella)، کمپیلوباکتر (Campylobacter)، شیگلا (Shigella)، لیستریا (Listeria)، اشریشیاکلی انتروتوکسیژنیک (Enterotoxigenic Escherichia coli)، و کلستریدیوئیدس دیفیسیل (Clostridioides difficile) نیز می‌توانند موجب گاستروانتریت شوند.

"گاستروانتریت ویروسی"
"گاستروانتریت ویروسی"
پاتوژن‌های ویروسی می‌توانند دستگاه گوارش را در کودکان و بزرگسالان مبتلا کنند. این سندرم معمولاً شامل اسهال است و ممکن است علائم دیگری مانند استفراغ و درد شکم را نیز در بر گیرد.

آلرژی غذایی
آلرژی غذایی
درمان اولیه اورژانسی برای واکنش آنافیلاکسی به یک آلرژن غذایی، تزریق اپی‌نفرین (epinephrine) به‌صورت عضلانی (IM) بلافاصله و سپس هر ۵ تا ۱۵ دقیقه در صورت نیاز است. دوز مصرفی به شرح زیر است:

انسفالوپاتی کبدی
انسفالوپاتی کبدی
- بیماران مبتلا به انسفالوپاتی کبدی شدید ممکن است به مداخله فوری در راه هوایی نیاز داشته باشند.

خرید اشتراک