بیماری های مشابه

خلاصه‌ی سنکوپ
خلاصه‌ی سنکوپ
سنکوپ حدود ۲٪ از مراجعات به بخش اورژانس را تشکیل می‌دهد. حدود ۴۰٪ از افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود یک حمله سنکوپال را تجربه می‌کنند. علل مختلفی برای سنکوپ وجود دارد. بیشتر موارد سنکوپ به علت‌های خوش‌خیم رخ می‌دهند که در اینجا چند مورد از آن‌ها توضیح داده شده است. با این حال، سنکوپ می‌تواند گاهی نشانه‌ای از یک وضعیت تهدیدکننده حیات مانند آریتمی قلبی (سنکوپ قلبی) باشد. حدود ۵٪ از بیمارانی که با سنکوپ مراجعه می‌کنند، در ۳۰ روز پس از حمله سنکوپال دچار یک رویداد نامطلوب جدی خواهند شد. یک روش یادآوری برای علل از دست دادن هوشیاری گذرا شامل سر، قلب، و عروق است.

حمله‌های ایسکمیک گذرا
حمله‌های ایسکمیک گذرا
حمله ایسکمیک گذرا (Transient Ischemic Attack یا TIA) به اپیزود موقتی از بروز ناگهانی علائم عصبی اطلاق می‌شود که به یک ناحیه عروقی خاص مربوط می‌شود یا با سندروم سکته مغزی (stroke syndrome) توصیف شده هم‌خوانی دارد. TIAs معمولاً کوتاه‌مدت هستند و در حد چند دقیقه تا چند ساعت طول می‌کشند. بیمارانی که علائم گذرای آنان چند ساعت طول می‌کشید و قبلاً به عنوان TIA تشخیص داده می‌شدند، اکنون شواهدی از ایسکمی مغزی (cerebral ischemia) در MRI مشاهده می‌شود. هنگامی که بیمار علائم عصبی موضعی ناگهانی را تجربه می‌کند که می‌تواند ناشی از TIA یا سکته مغزی باشد، *توجه پزشکی فوری مورد نیاز است*، زیرا نمی‌توان پیش‌بینی کرد که آیا علائم برطرف خواهند شد یا خیر و درمان‌های حاد نجات‌بخش ممکن است تحت شرایط خاصی (مانند ترومبولیتیک‌ها یا ترومبکتومی) ارائه شوند.

اختلالات علائم بدنی و اختلالات مرتبط
اختلالات علائم بدنی و اختلالات مرتبط
اختلالات شبه‌جسمی شامل چندین اختلال هستند که با حضور علائم جسمی برجسته که با استرس و اختلال عملکردی قابل توجهی همراه هستند، مرتبط می‌باشند. این گروه از اختلالات شامل اختلال علائم جسمی (somatic symptom disorder)، اختلال اضطراب بیماری (illness anxiety disorder)، اختلال تبدیلی (conversion disorder) یا اختلال علائم عصبی عملکردی (functional neurological symptom disorder)، اختلال ساختگی (factitious disorder)، عوامل روانشناختی مؤثر بر شرایط پزشکی دیگر (psychological factors affecting other medical conditions)، و سایر اختلالات علائم جسمی و اختلالات مرتبط مشخص نشده (other/unspecified somatic symptom and related disorder) می‌باشد.

حمله خواب (نارکولپسی)
حمله خواب (نارکولپسی)
نارکولپسی (Narcolepsy) یک اختلال مزمن عصبی در خواب است که باعث اختلال در چرخه طبیعی خواب و بیداری می‌شود. این بیماری با خواب‌آلودگی شدید و اپیزودیک در طول روز، فلج خواب (Sleep Paralysis) و ورود سریع به مرحله خواب با حرکات سریع چشم (REM Sleep) همراه با تصاویر واضح در عرض چند دقیقه پس از خوابیدن (به‌جای مراحل معمولاً دیرتر خواب) مشخص می‌شود.

سردرد میگرنی
سردرد میگرنی
سردردهای میگرنی (Migraine headaches) به صورت عودکننده، با شدت متوسط تا شدید ظاهر می‌شوند و معمولاً به صورت یک‌طرفه هستند. این دردها معمولاً ضربان‌دار یا نبض‌دار (pulsating) هستند و بین ۴ تا ۷۲ ساعت به طول می‌انجامند. حالت تهوع و/یا استفراغ، حساسیت به نور (photophobia) و/یا حساسیت به صدا (phonophobia) ممکن است با این سردردها همراه باشند. علائم معمولاً با فعالیت بدتر می‌شوند. سردردها ممکن است با یا بدون تجربه اورا (aura) که نوعی اختلال گذرا در بینایی، زبان، حسی یا حرکتی است، آغاز شوند. طبقه‌بندی بین‌المللی اختلالات سردرد، ویرایش سوم (ICHD-3)، سه دسته اصلی را شناسایی می‌کند: میگرن بدون اورا، میگرن با اورا و میگرن مزمن.

فراموشی کامل زودگذر
فراموشی کامل زودگذر
فراموشی کامل زودگذر (Transient Global Amnesia) یک اختلال است که با نقص موقت در حافظه کوتاه‌مدت مشخص می‌شود. علت این اختلال ناشناخته است. در این وضعیت، حافظه اخیر از دست می‌رود و توانایی ایجاد خاطرات جدید مختل می‌شود، در حالی که معمولاً حافظه بلندمدت سالم باقی می‌ماند. بیماران ممکن است مضطرب یا بی‌قرار به نظر برسند و سوالات را تکرار کنند. در این حالت، هیچ گونه از دست دادن هوشیاری، نقص در توجه، فعالیت تشنجی، اختلال زبانی یا نقص عصبی موضعی وجود ندارد. علائم در عرض ۲۴ ساعت برطرف می‌شوند، هرچند ممکن است همچنان فقدان حافظه از خود رویداد باقی بماند. بروز مجدد این اختلال نادر است.

اختلال پانیک
اختلال پانیک
اختلال پانیک (Panic Disorder) با حملات پانیک خودبه‌خودی مشخص می‌شود. این حملات دوره‌های ترس شدید هستند که معمولاً ظرف 10 دقیقه به اوج می‌رسند و 20-30 دقیقه ادامه می‌یابند. حملات بدون محرک قابل تشخیص رخ می‌دهند.

خرید اشتراک