سردردهای میگرنی (Migraine headaches) به صورت عودکننده، با شدت متوسط تا شدید ظاهر میشوند و معمولاً به صورت یکطرفه هستند. این دردها معمولاً ضرباندار یا نبضدار (pulsating) هستند و بین ۴ تا ۷۲ ساعت به طول میانجامند. حالت تهوع و/یا استفراغ، حساسیت به نور (photophobia) و/یا حساسیت به صدا (phonophobia) ممکن است با این سردردها همراه باشند. علائم معمولاً با فعالیت بدتر میشوند. سردردها ممکن است با یا بدون تجربه اورا (aura) که نوعی اختلال گذرا در بینایی، زبان، حسی یا حرکتی است، آغاز شوند. طبقهبندی بینالمللی اختلالات سردرد، ویرایش سوم (ICHD-3)، سه دسته اصلی را شناسایی میکند: میگرن بدون اورا، میگرن با اورا و میگرن مزمن.
تعداد کمی از بیماران ممکن است حملات میگرنی را بدون درد سر تجربه کنند که معمولاً با اورای میگرنی و/یا سایر علائم میگرنی مانند حساسیت به نور یا حالت تهوع مشخص میشود.
بیماران ممکن است عوامل محرک سردرد را شناسایی کنند. برای برخی از زنان، تغییرات هورمونی (بهویژه نوسانات در سطح استروژن) میتواند به عنوان یک محرک مهم عمل کند و منجر به میگرن قاعدگی شود. همچنین ممکن است سابقه خانوادگی مثبت از سردرد میگرنی وجود داشته باشد. سن شروع میتواند متغیر باشد و سردردهای میگرنی میتوانند از کودکی آغاز شوند، هرچند که معمولاً بین سنین ۱۵ تا ۲۵ سالگی شروع میشوند و در دختران اغلب حوالی شروع قاعدگی (menarche) آغاز میشوند. میگرن در زنان ۳ برابر بیشتر از مردان شایع است.
موضوع مرتبط: سردرد میگرنی بازیلار (basilar migraine headache)