بیماری های مشابه

اسپاسم نیمه‌صورت
اسپاسم نیمه‌صورت
اسپاسم همی‌فاسیال (Hemifacial spasm) انقباض غیرارادی عضلات در یک سمت صورت است که در یک یا چند عضله‌ای که توسط عصب چهره‌ای (facial nerve) عصب‌دهی می‌شوند، رخ می‌دهد. این اختلال می‌تواند به دلیل فشار بر عصب چهره‌ای (عصب جمجمه‌ای هفتم) باشد، مانند فشار ناشی از یک شریان یا تومور، یا ممکن است ایدیوپاتیک (idiopathic) باشد. گاهی اوقات این وضعیت پس از فلج بل (Bell palsy) رخ می‌دهد. این حالت در زنان مسن‌تر و جمعیت‌های آسیایی شایع‌تر است.

زونا (زوستر)
زونا (زوستر)
زونا (زوستر) (Shingles (Zoster)) یک راش دردناک است که توسط ویروس واریسلا زوستر، همان ویروسی که باعث آبله مرغان می‌شود، به وجود می آید. پس از بهبودی فرد از آبله مرغان، ویروس در اعصاب خاصی در بدن غیر فعال (خفته) باقی می ماند. با افزایش سن، سیستم ایمنی بدن شما ضعیف تر می شود و ممکن است به اندازه کافی برای کنترل ویروس قوی نباشد. زونا زمانی اتفاق می‌افتد که ویروس دوباره فعال می‌شود، روی اعصاب رشد می‌کند تا به پوست برسد و به صورت برآمدگی‌های کوچک، دردناک و پر از مایع (تاول) ظاهر می‌شود.

نورالژی پس از زونا
نورالژی پس از زونا
عفونت هرپس زوستر ممکن است ناشی از فعال‌سازی مجدد ویروس واریسلا-زوستر (herpes varicella-zoster virus) یا از عفونت اولیه باشد. در دو سوم بزرگسالان، فعال‌سازی مجدد با درد شدید و پارستزی (paresthesias) در توزیع درماتومال (dermatomal distribution) مشخص می‌شود که ۱ تا ۲ هفته بعد با ظهور بثورات وزیکولار همراه است. درماتوم‌های توراسیک (thoracic)، سرویکال (cervical)، و سه‌قلو (trigeminal) بیشترین درگیری را دارند. تقریباً ۲۵ درصد از بیماران دچار درد نوروپاتیک باقیمانده‌ای می‌شوند که بیش از ۴ ماه پس از برطرف شدن بثورات ادامه می‌یابد، شرایطی که به عنوان نورالژی پس از هرپسی (postherpetic neuralgia یا PHN) شناخته می‌شود.

سندرم تولوسا-هانت
سندرم تولوسا-هانت
سندرم تولوزا-هانت یک التهاب گرانولوماتوز (granulomatous) ایدیوپاتیک و نادر در سینوس کاورنو (cavernous sinus)، شکاف فوقانی اربیتال (superior orbital fissure) یا مدار چشم (orbit) است که منجر به سردرد و درد اربیتال (orbital pain) یک‌طرفه به همراه دوبینی (diplopia) و فلج جزئی اعصاب جمجمه‌ای (cranial nerves) III، IV، VI و/یا شاخه‌های فوقانی V در همان سمت می‌شود. گاهی اوقات ممکن است بینایی نیز تحت تأثیر قرار گیرد. این بیماری می‌تواند در هر سنی بروز کند. این وضعیت معمولاً یک‌طرفه است، اما در ۵ درصد موارد ممکن است دوطرفه باشد.

سردرد میگرنی
سردرد میگرنی
سردردهای میگرنی (Migraine headaches) به صورت عودکننده، با شدت متوسط تا شدید ظاهر می‌شوند و معمولاً به صورت یک‌طرفه هستند. این دردها معمولاً ضربان‌دار یا نبض‌دار (pulsating) هستند و بین ۴ تا ۷۲ ساعت به طول می‌انجامند. حالت تهوع و/یا استفراغ، حساسیت به نور (photophobia) و/یا حساسیت به صدا (phonophobia) ممکن است با این سردردها همراه باشند. علائم معمولاً با فعالیت بدتر می‌شوند. سردردها ممکن است با یا بدون تجربه اورا (aura) که نوعی اختلال گذرا در بینایی، زبان، حسی یا حرکتی است، آغاز شوند. طبقه‌بندی بین‌المللی اختلالات سردرد، ویرایش سوم (ICHD-3)، سه دسته اصلی را شناسایی می‌کند: میگرن بدون اورا، میگرن با اورا و میگرن مزمن.

آرتریت سلول ژانت
آرتریت سلول ژانت
آرتریت سلول ژانت (Giant Cell Arteritis - GCA) نوعی واسکولیت سیستمیک است که شریان‌های متوسط تا بزرگ، از جمله آئورت و شاخه‌های خارج‌جمجمه‌ای شریان کاروتید را درگیر می‌کند. این بیماری به ندرت در افراد زیر 55 سال رخ می‌دهد و میانگین سنی شروع آن 76 سال است.

سندرم مفصل گیجگاهی‌فکی
سندرم مفصل گیجگاهی‌فکی
سندرم مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) به گروهی از شرایط شایع اشاره دارد که باعث درد و اختلال در عملکرد فک می‌شوند. علت‌شناسی (Etiology) این سندرم متغیر است و عواملی مانند بروکسیسم (bruxism)، دندان‌قروچه (teeth grinding)، بیماری‌های دژنراتیو مفصل (degenerative joint disease)، آرتریت نقرسی (gouty arthritis)، آرتریت روماتوئید (rheumatoid arthritis)، تومورها (tumors)، اسپوندیلیت آنکیلوزان (ankylosing spondylitis) و آسیب‌های سر، گردن و فک می‌توانند در ایجاد آن نقش داشته باشند. استرس‌های عاطفی و اختلالات روان‌پزشکی نیز اغلب به‌عنوان همبودها (comorbidities) مطرح هستند. این سندرم بیشتر در زنان جوان بالغ مشاهده می‌شود.

اوتیت مدیای حاد
اوتیت مدیای حاد
اوتیت مدیای حاد (Acute Otitis Media - AOM) یک عفونت در مایع گوش میانی است که تقریباً به‌طور انحصاری در کودکان خردسال دیده می‌شود. این عفونت معمولاً ناشی از باکتری‌هاست اما می‌تواند ویروسی نیز باشد. شایع‌ترین عوامل باکتریایی شامل استرپتوکوک پنومونیه (Streptococcus pneumoniae)، هموفیلوس آنفلوآنزا بدون تیپ (non-typeable Haemophilus influenzae) و موراکسلا کاتارالیس (Moraxella catarrhalis) هستند.

مولتیپل اسکلروزیس
مولتیپل اسکلروزیس
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک اختلال خودایمنی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری نوعی بیماری میلین‌زدا (demyelinating disease) است که به پوشش میلین اعصاب در مغز و نخاع آسیب می‌رساند. به‌طور کلی، سن شروع بیماری بین ۲۰ تا ۵۰ سال است، اگرچه ممکن است در کودکی نیز آغاز شود؛ زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

خرید اشتراک