بیماری های مشابه

"سندروم کمپارتمان حاد"
"سندروم کمپارتمان حاد"
سندرم کمپارتمان (Compartment syndrome) زمانی رخ می‌دهد که فشار درون کمپارتمان فاسیال (fascial compartment) از فشار پرفیوژن (perfusion pressure) بیشتر شود، که این امر به کاهش پرفیوژن کمپارتمان، ایسکمی (ischemia) و در نهایت نکروز (necrosis) عضلات و اعصاب محصور منجر می‌شود. این سندرم می‌تواند در هر مکانی که عضله اسکلتی توسط فاسیا احاطه شده باشد، رخ دهد. درد بیش از حد نسبت به شدت آسیب، مهم‌ترین یافته فیزیکی است؛ کمپارتمان‌ها ممکن است سفت و محکم به نظر برسند.

شکستگی ساقه درشت نی
شکستگی ساقه درشت نی
شکستگی‌های شفت درشت‌نی (tibial shaft fractures) در کودکان اغلب به دلیل نیروهای چرخشی کم‌انرژی بر روی ساق پا رخ می‌دهند. این نیروها معمولاً به دلیل چرخش یا تروما مستقیم با پای ثابت ایجاد شده و منجر به شکستگی‌های منفرد درشت‌نی با الگوهای مارپیچی می‌شوند. تروماهای پرانرژی ممکن است منجر به شکستگی‌های عرضی (که اغلب شامل نازک‌نی نیز می‌شود)، شکستگی‌های مایل یا شکستگی‌های خردشده شوند، که این امر به محور و میزان نیروهای وارد شده بستگی دارد. رویدادهای بسیار پرانرژی ممکن است منجر به شکستگی‌های قطعه‌ای و آسیب وسیع بافت نرم شوند که بیماران را در معرض خطر بالای سندرم کمپارتمان (compartment syndrome) قرار می‌دهد.

شکستگی فشاری تیبیا
شکستگی فشاری تیبیا
شکستگی‌های ناشی از استرس در استخوان درشت‌نی (tibial stress fractures) به دلیل میکروتروماهای تکراری در نتیجه دویدن یا پریدن مکرر ایجاد می‌شوند.

دررفتگی مفصل زانو
دررفتگی مفصل زانو
علل / مکانیسم آسیب و پاتوفیزیولوژی: دررفتگی مفصل زانو به‌عنوان یک اورژانس ارتوپدی شناخته می‌شود. این وضعیت نادر است، اما آسیب شریانی همراه که پس از دررفتگی مفصل زانو رخ می‌دهد نباید نادیده گرفته شود. شریان پوپلیته‌آل (popliteal artery) بیشترین خطر را دارد. شیوع آسیب شریان پوپلیته‌آل که نیاز به جراحی دارد، ۱۳٪ گزارش شده است.

آسیب رباط جانبی خارجی زانو
آسیب رباط جانبی خارجی زانو
رباط جانبی خارجی (Lateral Collateral Ligament یا LCL) ساختاری بسیار قوی و شبیه به طناب در بخش خلفی-جانبی (posterolateral compartment یا PLC) زانو است که به عنوان تثبیت‌کننده اصلی در برابر فشار واروس (varus) عمل می‌کند. این یکی از کمترین ساختارهای آسیب‌پذیر در زانو است و به طور معمول فشار واروس شدید یا چرخش خارجی استخوان درشت‌نی (tibial rotation) برای ایجاد آسیب نیاز است. آسیب به ندرت به صورت مجزا رخ می‌دهد و اغلب با ساختارهای دیگر زانو، به ویژه در PLC (مانند LCL، مجتمع پوپلیتئوس، لیگامان پوپلیتوفیبولار، کپسول جانبی، باند ایلیوتیبیال، عضله دوسر ران، سر جانبی عضله گاستروکنمیوس) همراه است.

"سندرم باند ایلیوتیبیال"
"سندرم باند ایلیوتیبیال"
باند ایلیوتیبیال (iliotibial band) یک ساختار فیبری است که از تاج ایلیاک (iliac crest) در سمت خارجی ران تا توبروزیتی گردی (Gerdy's tubercle) در ناحیه قدامی‌جانبی تیبیا، درست زیر زانو امتداد دارد. سندرم باند ایلیوتیبیال (Iliotibial Band Syndrome یا ITBS) که به نام سندرم اصطکاک باند ایلیوتیبیال نیز شناخته می‌شود، دومین آسیب شایع در دوندگان و شایع‌ترین علت درد جانبی زانو در دوندگان است. علت ITBS به‌طور کلی چندعاملی و متغیر در نظر گرفته می‌شود و منجر به اصطکاک بین باند ایلیوتیبیال انتهایی و اپیکوندیل فمورال جانبی (lateral femoral epicondyle) در طول خم و باز شدن مکرر زانو (مانند دویدن، دوچرخه‌سواری) می‌شود. این امر باعث تحریک و درد در ناحیه باند ایلیوتیبیال انتهایی می‌شود.

خرید اشتراک