بیماری های مشابه

"لنفانژیوم محیطی"
"لنفانژیوم محیطی"
ناهنجاری‌های لنفاوی (LMs) شامل وزیکول‌ها یا کیست‌هایی هستند که با مایع لنفاوی پر شده‌اند. ناهنجاری‌های لنفاوی ماکروکیستیک (Macrocystic LMs)، که قبلاً به عنوان کیستیک هیگروما (cystic hygroma) شناخته می‌شدند، دارای قطری بیش از ۱ سانتی‌متر هستند. ناهنجاری‌های لنفاوی میکروکیستیک (Microcystic LMs)، که قبلاً به نام لنفانژیوم سرکوم‌سکریپتوم (lymphangioma circumscriptum)، لنفانژیوم سیمپلکس (lymphangioma simplex)، همانژیوم وریکوز (verrucous hemangioma)، و آنژیوکراتوم سرکوم‌سکریپتوم (angiokeratoma circumscriptum) شناخته می‌شدند، یک اختلال خوش‌خیم مادرزادی است که شامل کانال‌های لنفاوی سطحی متسع یا کیست‌های بزرگ پر از مایع لنفاوی است.

سارکوم کاپوزی مرتبط با ایدز
سارکوم کاپوزی مرتبط با ایدز
سارکوم کاپوزی (Kaposi sarcoma - KS) یک نئوپلاسم بدخیم با منشاء سلول‌های اندوتلیال لنفاوی است که در چندین فرم رخ می‌دهد: فرم‌های مرتبط با ایدز (AIDS-associated) و غیرمرتبط با ایدز (non-AIDS-associated). زیرگروه‌های غیرمرتبط با ایدز شامل سارکوم کاپوزی کلاسیک، سارکوم کاپوزی بومی آفریقایی (African endemic) و سارکوم کاپوزی ناشی از درمان (iatrogenic) می‌باشند. تمامی انواع سارکوم کاپوزی ناشی از یا تحت تأثیر ویروس هرپس انسانی نوع ۸ (HHV-8) هستند و یافته‌های پوستی در این انواع از نظر بالینی و هیستوپاتولوژیک غیرقابل تشخیص می‌باشند.

گلومانژیوم‌ها
گلومانژیوم‌ها
تومورهای گلوموس (Glomus Tumors) نئوپلاسم‌های خوش‌خیم و نادری هستند که از سلول‌های گلوموس، عروق خونی و سلول‌های عضله صاف تشکیل شده‌اند. این تومورها بر اساس نوع سلول غالب به سه دسته تقسیم می‌شوند: گلومانژیوم (Glomangioma) که ۶۰ درصد موارد را شامل می‌شود، تومورهای جامد گلوموس (Solid Glomus Tumors) که ۲۵ درصد موارد را در بر می‌گیرند، و گلومانژیومیوم (Glomangiomyoma) که ۱۵ درصد موارد را شامل می‌شود. این تومورها به دو شکل وجود دارند: منفرد و متعدد. شایع‌ترین محل بروز این تومورها در انتهای دور اندام‌ها است. تومورهای متعدد گلوموس به صورت الگوی اتوزومال غالب (Autosomal-Dominant) با نفوذ ناقص به ارث می‌رسند.

آنژیوکراتوم
آنژیوکراتوم
آنژیوکراتوم‌ها نئوپلاسم‌های عروقی خوش‌خیم و بدون علامتی هستند که از نظر بافت‌شناسی با گشادشدگی عروقی درم سطحی و درجات مختلف هیپرپلازی و هیپرکراتوز اپیدرم مشخص می‌شوند.

آنگیوکراتوم فوردیس کیسه بیضه
آنگیوکراتوم فوردیس کیسه بیضه
آنژیوکراتوم‌های کیسه بیضه (آنژیوکراتوم‌های فوردایس) ضایعات خوش‌خیم و اغلب بدون علائم هستند که به صورت پاپول‌های (papules) قرمز تا بنفش با سطح زگیلی یا صاف و به اندازه ۲ تا ۵ میلی‌متر ظاهر می‌شوند و از مویرگ‌های (capillaries) پوستی گشاد شده تشکیل شده‌اند. پاتوفیزیولوژی (pathophysiology) این ضایعات ناشناخته است، اما گمان می‌رود که ممکن است به دلیل افزایش فشار وریدی (venous pressure) ایجاد شوند، زیرا گاهی با شرایط عروقی مانند واریس (varicoceles) همراه هستند. این ضایعات ممکن است به‌طور خودبخودی یا با آسیب جزئی خونریزی کنند که این مسئله معمولاً برای بیماران ناراحت‌کننده است.

نورولموم
نورولموم
نورولموم‌ها که با نام‌های شوانوما (schwannomas)، نورینوما (neurinomas) و تومورهای سلول شوان (Schwann cell tumors) نیز شناخته می‌شوند، تومورهای خوش‌خیم و نادری هستند که از سلول‌های شوان پوشش اعصاب محیطی یا جمجمه‌ای منشأ می‌گیرند. این تومورها به‌طور معمول به صورت خودبه‌خودی ایجاد می‌شوند، اما ممکن است در محل‌های آسیب‌دیده قبلی نیز رخ دهند. بروز این تومورها در زنان کمی بیشتر از مردان است و می‌توانند در هر سنی ظاهر شوند. اگرچه بیشتر این تومورها به صورت منفرد و بدون ارتباط با هیچ سندرومی بروز می‌کنند، اما ممکن است در بیماران مبتلا به نوروفیبروماتوزیس (neurofibromatosis) نیز دیده شوند. همچنین گزارش‌هایی از بروز نورولموم‌های متعدد وجود دارد. این تومورها ممکن است بدون علامت، حساس یا دردناک باشند و به ندرت پارستزی (paresthesias) ممکن است رخ دهد.

کیست اپیدرموئید
کیست اپیدرموئید
کیست‌های اپیدرموئید (Epidermoid cysts) که به‌اشتباه با نام کیست‌های سباسه (Sebaceous cysts) شناخته می‌شوند، یکی از شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم پوستی در بزرگسالان هستند و در کودکان و نوزادان به‌ندرت مشاهده می‌شوند. این کیست‌های نیمه‌جامد دارای پوششی از اپیتلیوم کراتینیزه بوده و عمدتاً با کراتین نرم شده پر شده‌اند که حالتی شبیه به پنیر و بویی تند دارند. این کیست‌ها اغلب به‌صورت خود به خودی ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است به‌دلیل تخریب ساختارهای فولیکولی یا کاشت اپیدرم از طریق آسیب نافذ ایجاد شوند.

کیست راف میانی آلت تناسلی
کیست راف میانی آلت تناسلی
کیست رافه میانی یک کیست پوستی است که به دلیل ناهنجاری‌های جنینی ایجاد می‌شود و باعث نقص در بسته شدن رافه میانی (median raphe) یا توسعه ناهنجار غدد پری‌اورتریال لیتری (ectopic periurethral glands of Littre) و یا جوانه‌زنی و جدا شدن نامنظم اپیتلیوم ستونی مجرای ادراری از مجرا می‌شود.

ناهنجاری شریانی وریدی پوستی
ناهنجاری شریانی وریدی پوستی
ناهنجاری‌های شریانی‌وریدی (Arteriovenous malformations یا AVMs) ناهنجاری‌های عروقی هستند که در آن‌ها سیستم شریانی و وریدی به‌طور مستقیم به یکدیگر متصل می‌شوند و از عبور از طریق ونول‌ها (venules)، آرتریول‌ها (arterioles) و مویرگ‌ها (capillaries) اجتناب می‌کنند. این ناهنجاری‌ها به‌عنوان ناهنجاری‌های با جریان سریع شناخته می‌شوند، زیرا اتصال مستقیم بین شریان‌ها و وریدها دارند، در حالی که ناهنجاری‌های وریدی (venous malformations) ناهنجاری‌های با جریان کند هستند.

واریس
واریس
واریس یا رگ های واریسی ، سیاهرگ های پیچ خورده و بزرگ شده در سطح پوست هستند. این کلمه از کلمه لاتین varix گرفته شده است که به معنای "پیچ خورده" است. رگ های واریسی به دلیل عملکرد نادرست دریچه‌های رگ های عمیق‌تر ساق پا رخ می‌دهند که به آن نارسایی وریدی می‌گویند. این اختلال منجر به برگشت خون در پاها می شود و فشار ناشی از آن باعث بزرگ شدن رگ های سطحی می شود. راه های تشخیص واریس، راه های خودمراقبتی واریس، راه های درمان واریس

لنفانژیت اسکلروزان آلت تناسلی
لنفانژیت اسکلروزان آلت تناسلی
اسکلروزینگ لنفانژیت (Sclerosing Lymphangitis) یک بیماری خوش‌خیم است که به علت لخته‌شدن یا اسکلروز شدن عروق لنفاوی در محور آلت تناسلی ایجاد می‌شود. این بیماری با ظهور ناگهانی یک ضخامت طناب‌مانند بدون علائم و با قوام غضروفی در قسمت دیستال محور آلت تناسلی بروز می‌کند.

پایودرما قانگرنوزوم
پایودرما قانگرنوزوم
پایودرما گانگرنوزوم (PG) یک بیماری التهابی، غیرعفونی و زخم‌شونده پوستی با ویژگی‌های نوتروفیلی است که علت آن هنوز به‌طور دقیق مشخص نشده و اغلب به‌اشتباه به‌عنوان یک عفونت پوستی تهاجمی تشخیص داده می‌شود. این بیماری عمدتاً در بزرگسالان میانسال رخ می‌دهد اما می‌تواند افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد. هیچ تمایلی به جنسیت، نژاد یا قومیت خاصی وجود ندارد.

سیفلیس اولیه
سیفلیس اولیه
سیفلیس اولیه (Primary Syphilis) یک عفونت مقاربتی (STI) است که زمانی ایجاد می شود که یک باکتری به نام ترپونما پالیدوم به پوست آسیب پذیر مانند روی اندام تناسلی یا غشای مخاطی دهان یا مقعد نفوذ کند. سیفلیس اولیه معمولاً از طریق تماس جنسی به دیگران منتقل می شود، اما می تواند از یک فرد باردار آلوده به جنین متولد نشده خود نیز منتقل شود. 3 مرحله عفونت وجود دارد: سیفلیس اولیه، سیفلیس ثانویه و سیفلیس سوم. درمان عفونت در مرحله اولیه مهم است، در غیر این صورت عفونت پیشرفت می کند و ممکن است به سیستم عصبی و قلب آسیب برساند و منجر به مرگ زودرس شود. سیفلیس در صورت درمان به موقع قابل درمان است. عفونت التیام یافته احتمال ابتلای دوباره شما را از بین نمی برد، به این معنی که می توانید دوباره آلوده شوید.

کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) دومین شکل شایع سرطان پوست پس از کارسینوم سلول بازال است. SCC معمولاً در پوستی که توسط نور خورشید در نواحی ای مانند سر، گردن، بازوها و پشت دست ها آسیب دیده است، ایجاد می شود. SCC در افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند و سابقه طولانی قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و طولانی مدت را دارند، بیشتر دیده می‌شود. راه های مراقبت کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های درمان کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های پیشگیری کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی

"کارسینوم سلول پایه ندولار"
"کارسینوم سلول پایه ندولار"
سرطان سلول بازال (Basal cell carcinoma یا BCC) شایع‌ترین نوع سرطان در انسان و همچنین شایع‌ترین سرطان پوست است. هر ساله دو میلیون آمریکایی به این نوع سرطان تشخیص داده می‌شوند. این سرطان، یک نئوپلاسم از سلول‌های کراتینوسیت بازال است که بیشتر در مردان نسبت به زنان مشاهده می‌شود. نرخ ابتلا به BCC در چند دهه گذشته افزایش یافته است، به ویژه در زنان جوان. BCC می‌تواند در هر سنی دیده شود، با این حال، این بدخیمی بیشتر در افراد مسن رخ می‌دهد و میانگین سنی تشخیص آن ۶۸ سال است.

پایودرماتیتیس وگتانس
پایودرماتیتیس وگتانس
پیوودرماتیتیس وگتانس (Pyodermatitis vegetans) یک اختلال التهابی نادر است که اغلب با بیماری التهابی روده (Inflammatory Bowel Disease یا IBD)، به ویژه کولیت اولسراتیو (Ulcerative Colitis)، و کمتر به ندرت با کلانژیت اسکلروزان اولیه (Primary Sclerosing Cholangitis) همراه است. این بیماری بیشتر در مردان نسبت به زنان دیده می‌شود و بیماران معمولاً در سنین ۲۰ تا ۶۰ سالگی تشخیص داده می‌شوند. شروع بیماری روده‌ای ممکن است سال‌ها قبل از این بیماری رخ دهد. پیوودرماتیتیس وگتانس ممکن است نشانگری از بیماری تحت بالینی نیز باشد. اکثر بیماران مبتلا به پیوودرماتیتیس وگتانس دچار ضایعات مخاطی نیز می‌شوند. اصطلاح پیوستوماتیتیس-پیوودرماتیتیس وگتانس (Pyostomatitis-Pyodermatitis Vegetans یا PSV-PDV) در موارد بیماری مخاطی-پوستی به کار می‌رود. پاتوژنز (Pathogenesis) پی‌اس‌وی و پی‌دی‌وی به خوبی شناخته نشده است.

خرید اشتراک