بیماری های مشابه

هیپرتیروئیدی
هیپرتیروئیدی
هیپرتیروئیدیسم (Hyperthyroidism) شامل مجموعه‌ای از اختلالات غدد درون‌ریز است که ناشی از فعالیت بیش از حد غده تیروئید یا تحریک‌کننده‌های تیروئیدی در خون می‌باشد. این وضعیت می‌تواند منجر به تیروتوکسیکوز (Thyrotoxicosis) شود که پیامد افزایش بیش از حد هورمون‌های تیروئید است.

هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدیسم به کاهش هورمون تیروئید ناشی از نقصی در هر بخشی از محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (Hypothalamic-Pituitary Axis یا HPA) گفته می‌شود.

سندرم کوشینگ
سندرم کوشینگ
سندرم کوشینگ به دلیل افزایش بیش از حد گلوکوکورتیکوئیدها (glucocorticoids) در گردش خون طی یک دوره زمانی رخ می‌دهد. شایع‌ترین علت آن، علت یاتروژنیک (iatrogenic) است که شامل استفاده از گلوکوکورتیکوئیدهای موضعی و استنشاقی می‌شود. علل درونی سندرم کوشینگ به دو دسته وابسته به آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH-dependent) و غیر وابسته به ACTH (non-ACTH-dependent) تقسیم می‌شوند. بیماری وابسته به ACTH زمانی ایجاد می‌شود که ACTH از هیپوفیز (بیماری کوشینگ) یا از یک تومور تولیدکننده ACTH نابجا افزایش یابد. بیماری غیر وابسته به ACTH به دلیل آدنوم‌های آدرنال یا کارسینوم‌های آدرنال رخ می‌دهد.

هایپرپرولاکتینمی
هایپرپرولاکتینمی
هایپرپرولاکتینمی به معنای افزایش غیرطبیعی سطح پرولاکتین در خون است که ناشی از ترشح بیش از حد پرولاکتین توسط سلول‌های لاکتوتروف در غده هیپوفیز به دلیل عوامل فیزیولوژیک یا پاتولوژیک می‌باشد. این وضعیت در زنان شیوع بیشتری دارد. ترشح بیش از حد پرولاکتین ممکن است به علت وجود تومور ترشح‌کننده پرولاکتین (پرولاکتینوما)، بارداری، مصرف داروها (عمدتاً داروهای ضد روان‌پریشی یا سایر داروهایی که دوپامین را مهار می‌کنند)، یا تومور بزرگ هیپوفیز رخ دهد.

خرید اشتراک