بیماری های مشابه
کمبود آلفا-۱ آنتیتریپسین
کمبود آلفا-۱ آنتیتریپسین یک اختلال ارثی است که با سطوح پایین یا فعالیت کاهشیافته پروتئین آلفا-۱ آنتیتریپسین (AAT) شناخته میشود.
واسکولیت ندولار
واسکولیت ندولار (Nodular vasculitis) نوعی پانیکولیت لوبولار (lobular panniculitis) با علل متعدد است. این بیماری با ندولها و/یا پلاکهای دردناک اریتماتوز یا بنفش رنگ که معمولاً بر روی ساق پا ظاهر میشوند، تظاهر میکند. زخم و تخلیه ممکن است رخ دهد. ضایعات معمولاً با ایجاد اسکار بهبود مییابند و مستعد عود هستند. این بیماری بیشتر در زنان مشاهده میشود (۸۰٪-۹۰٪ از بیماران)، با اوج بروز در اوایل نوجوانی و حوالی یائسگی.
پانیکولیت فاکتیتیال
پانیکولیت تحریکی، که کمتر با نام پانیکولیت مصنوعی نیز شناخته میشود، وضعیتی است که با آسیب به بافت چربی زیرجلدی بهصورت خودایجاد شده یا یاتروژنیک (iatrogenic) مشخص میشود. این وضعیت بهطور کلاسیک به تلقیح خودی چربی زیرجلدی با مواد مختلفی اشاره دارد که برای ایجاد التهاب و جلب توجه بیمار طراحی شدهاند. با این حال، پانیکولیت تحریکی میتواند ناشی از آسیبهای مکانیکی، فیزیکی یا شیمیایی باشد و ممکن است عمدی، غیرعمدی یا نتیجه یک خطای درمانی باشد.
"پلی آرتریت ندوزا"
پلیآرتریت ندوزا (PAN) به واسکولیت نکروزان سیستمیک در شریانهای با اندازه متوسط و گاهی کوچک اشاره دارد. علت دقیق آن ناشناخته است، اما احتمالاً شامل رسوب کمپلکسهای ایمنی، آنتیبادیهای خودایمنی، واسطههای التهابی و مولکولهای چسبندگی میشود.
لیودو رتیکولاریس
لیدو رتیکولاریس (LR) یک واکنش شایع عروقی است که با تغییر رنگ شبکهای (مشبک) در اندامها و تنه مشخص میشود. این وضعیت ناشی از کاهش جریان خون به پوست یا اختلال در خروج خون از شبکه وریدی پوستی و رکود خون در این عروق میباشد. نواحی تیره و تغییر رنگ یافته نشاندهنده تجمع خون بدون اکسیژن هستند. دستهبندیهای اتیولوژیک شامل وازواسپاسم، اختلال عملکرد دیواره عروق (مانند واسکولیت)، و کاهش جریان خون عروقی همانند در هموپاتیها میباشد.
اریتم ندوزوم
اریتم ندوزوم (Erythema nodosum) شایعترین نوع سپتال پانیکولیت (التهاب چربی زیرپوستی) است و ناشی از واکنش حساسیت تأخیری به محرکهای مختلفی مانند عفونتهای باکتریایی و ویروسی (معمولاً استرپتوکوک و ویروس اپشتین-بار [EBV] به ترتیب)، داروها، بدخیمیها، بیماری التهابی روده (مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو)، عفونتهای قارچی و بیماریهای عروقی کلاژن است. با این حال، در 33٪ تا 50٪ موارد، هیچ ارتباطی یافت نمیشود. فهرست کاملی از علل در زیر آمده است.
"پانیکولیت لوپوس"
پانیکولیت لوپوس (Lupus panniculitis) نوعی از لوپوس اریتماتوز پوستی مزمن (chronic cutaneous lupus erythematosus) است که با ندولها و پلاکهای زیرجلدی سفت مشخص میشود. اگرچه ضایعات پانیکولیت لوپوس میتوانند صورت، بازوهای فوقانی، تنه، باسن و پاها را درگیر کنند، اما در جمعیت کودکان تمایل بیشتری به درگیری صورت وجود دارد. مناطق درگیر معمولاً بدون علامت هستند و ممکن است تغییرات پوستی روی آنها وجود داشته باشد یا نداشته باشد. این ضایعات با گذشت زمان برطرف میشوند، اما منجر به آتروفی زیرجلدی میشوند که میتواند باعث تغییر شکل ظاهری شود.
"فاسئیت نکروزان"
نرخ مرگومیر در بیماری فاشئیت نکروزان (necrotizing fasciitis) بالا است. درمان شامل آنتیبیوتیکهای وسیعالطیف وریدی (IV) و دبریدمان جراحی فوری بافتهای عفونی و غیرزنده است. بنابراین، اگر به این تشخیص فکر میکنید، خواندن را متوقف کرده و *همین حالا با یک جراح تماس بگیرید*.
خرید اشتراک