بیماری های مشابه

سندرم واردنبرگ
سندرم واردنبرگ
سندرم واردنبرگ (Waardenburg syndrome) یک بیماری نادر ژنتیکی پوستی (genodermatosis) است که به‌طور عمده با درجات مختلفی از ناهنجاری‌های چهره، کاهش رنگدانه‌های پوست، مو یا عنبیه و کاهش شنوایی حسی‌عصبی (sensorineural hearing loss) مشخص می‌شود. چهار نوع مختلف از سندرم واردنبرگ بر اساس یافته‌های بالینی و جهش‌های ژنتیکی خاص توصیف شده‌اند. ویژگی‌های برجسته هر نوع عبارتند از:

آلبینیسم چشمی‌پوستی
آلبینیسم چشمی‌پوستی
آلبینیسم اوکولوکوتانئوس (Oculocutaneous albinism - OCA) به گروهی از اختلالات اتوزومال مغلوب اشاره دارد که با کاهش یا عدم حضور رنگدانه ملانین در پوست، مو و چشم‌ها مشخص می‌شود. در تمامی گونه‌های آلبینیسم، ملانوسیت‌ها و ملانوزوم‌ها طبیعی هستند. کاهش یا عدم حضور ملانین ناشی از ناهنجاری‌های تیروزیناز (tyrosinase) یا آنزیم‌های درگیر در بیوسنتز و توزیع ملانین است. برآورد می‌شود که شیوع جهانی این اختلال ۱ در ۱۷۰۰۰ نفر باشد. تمامی بیماران مبتلا به آلبینیسم دارای ریسک افزایش‌یافته‌ای برای ابتلا به سرطان‌های پوستی هستند.

سندرم هرمانسکی-پودلاک
سندرم هرمانسکی-پودلاک
سندرم هرمانسکی-پودلاک (Hermansky-Pudlak syndrome) شامل گروهی از اختلالات ژنتیکی ناهمگون است که از جهش‌های هموزیگوت در حداقل ۹ ژن ناشی می‌شود. ویژگی‌های اصلی این سندرم عبارتند از آلبینیسم اوکولوکوتانئوس (oculocutaneous albinism)، نقص ایمنی (immunodeficiency)، خونریزی غیرطبیعی (abnormal bleeding)، و ذخیره‌سازی لیزوزومی سِروئید (lysosomal ceroid storage). اختلالات خونریزی شامل زمان خونریزی طولانی و نقص در تجمع پلاکتی است. پلاکت‌ها فاقد اجسام متراکم معمول هستند. کاهش رنگدانه در پوست، چشم‌ها و مو قابل توجه است، اما در سلول‌های رتیکولوآندوتلیال افزایش رنگدانه مشاهده می‌شود.

سندرم گریسلی
سندرم گریسلی
سندرم گریسلی (Griscelli syndrome) یک اختلال نادر اتوزومال مغلوب است که در آن بیماران با موهای نقره‌ای و کاهش رنگدانه پوست به دلیل نقص ارثی در توزیع رنگدانه در ملانوسیت‌های خود مواجه می‌شوند. سه زیرگروه از سندرم گریسلی وجود دارد - GS1، GS2 و GS3 - که از نظر علائم بالینی و جهش‌های ژنتیکی مرتبط با یکدیگر متفاوت هستند.

خرید اشتراک