بیماری های مشابه

"سرطان رکتوم"
"سرطان رکتوم"
سرطان کولورکتال (Colorectal Cancer - CRC) دومین علت مرگ‌ومیر ناشی از سرطان در ایالات متحده است و تنها سرطان ریه پیش از آن قرار دارد. سرطان رکتوم تقریباً یک‌سوم تومورهای کولورکتال را تشکیل می‌دهد. سرطان‌های رکتوم از نظر منشأ جنینی، درمان و محل‌های متاستاز با کارسینوم‌های کولون تفاوت دارند.

لیکن پلانوس
لیکن پلانوس
لیکن پلان (LP) یک بیماری پوستی پاپولواسکواموس همراه با خارش است که در آن لنفوسیت‌های T خود واکنش‌گر به کراتینوسیت‌های قاعده‌ای در پوست، غشاهای مخاطی، فولیکول‌های مو و یا واحدهای ناخن حمله می‌کنند. علت این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، اما ویروس‌ها، داروها و آلرژن‌های تماسی به عنوان عوامل احتمالی مطرح شده‌اند.

آتروفی واژن
آتروفی واژن
سندرم ادراری-تناسلی یائسگی (genitourinary syndrome of menopause) که شامل آتروفی ولووواژینال (vulvovaginal atrophy)، آتروفی واژن (vaginal atrophy)، واژینیت آتروفیک (atrophic vaginitis) و آتروفی ادراری-تناسلی (urogenital atrophy) می‌شود، به کاهش سطح استروژن مرتبط است. بنابراین، این سندرم معمولاً زنان یائسه یا پس از یائسگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در زنانی که پیش از یائسگی هستند و دارای سطح استروژن سیستمیک پایین به دلیل وضعیت پس از زایمان، شیردهی یا مصرف داروهای ضد استروژن (antiestrogenic drugs) هستند نیز رخ دهد. شیوع این سندرم در زنان پیش از یائسگی کمتر از ۳ درصد است و پس از سه سال از یائسگی به ۴۷ درصد افزایش می‌یابد. علائم این سندرم به ندرت خطرناک هستند، اما بر کیفیت زندگی بسیاری از بیماران تأثیر می‌گذارند.

"آندومتریوز"
"آندومتریوز"
پوشش داخلی رحم (endometrium) لایه‌ای است که درونی‌ترین بخش رحم را تشکیل می‌دهد. وظیفه آن پایداری و حمایت از بارداری در مراحل اولیه است. هنگامی که قطعاتی از پوشش آندومتر در خارج از حفره رحم یافت می‌شوند، به این وضعیت اندومتریوز (endometriosis) گفته می‌شود.

"لیومیومای پوستی"
"لیومیومای پوستی"
لئوومیوم‌های پوستی (Cutaneous Leiomyomas) تومورهای خوش‌خیم هستند که از عضله صاف منشأ می‌گیرند. بر اساس منشأ عضله صاف، این تومورها به سه زیرگروه تقسیم می‌شوند:

پولیپ آندومتر
پولیپ آندومتر
پولیپ آندومتر (Endometrial Polyp) یک رشد غیرطبیعی از بافت آندومتر به داخل حفره رحم است. پولیپ‌ها یکی از علل شایع خونریزی غیرطبیعی رحمی (AUB) هستند و باید در تشخیص‌های افتراقی در بررسی بیمارانی با قاعدگی سنگین یا نامنظم در نظر گرفته شوند.

فیبروم های رحمی
فیبروم های رحمی
فیبروم‌های رحمی، یا لیومیوم‌ها (leiomyomas)، توده‌های خوش‌خیم (benign) هستند که می‌توانند در هر یک از لایه‌های رحم (اندومتر (endometrium)، میومتر (myometrium)، سروز (serosa)) ظاهر شوند. این توده‌ها تحت تأثیر هورمون‌ها قرار دارند و بنابراین در زنان در سنین باروری رخ می‌دهند. اندازه آن‌ها می‌تواند از کمتر از یک سانتی‌متر تا ۲۰ سانتی‌متر یا بیشتر متغیر باشد. اغلب، بیماران ممکن است به‌طور همزمان دارای چندین فیبروم باشند، اما این توده‌ها می‌توانند به‌صورت منفرد نیز ظاهر شوند.

خرید اشتراک