بیماری های مشابه

تاخیکاردی بطنی
تاخیکاردی بطنی
تاکی‌کاردی بطنی (Ventricular Tachycardia - VT) نوعی آریتمی قلبی است که از بطن‌ها منشا می‌گیرد و با کمپلکس QRS پهن (مدت‌زمان بیش از 120 میلی‌ثانیه) و ضربان قلب بیش از 100 ضربه در دقیقه (bpm) مشخص می‌شود. این حالت به دلیل افزایش فعالیت خودکار که ناشی از بازگشت دوباره (reentry) یا دپلاریزاسیون‌های زودرس و دیررس ایجاد می‌شود، رخ می‌دهد. ایسکمی گذرا ناشی از انفارکتوس میوکارد (myocardial infarction) می‌تواند جریان‌های آسیب‌زا بین بافت سالم و بافت انفارکت شده ایجاد کند، زیرا افزایش پتاسیم خارج سلولی باعث تغییر پتانسیل غشای استراحت می‌شود و در نتیجه آریتمی‌ها را تحریک می‌کند.

فیبریلاسیون بطنی
فیبریلاسیون بطنی
اگر بیمار بی‌هوش و بدون نبض است، بلافاصله احیای قلبی-ریوی (CPR) را آغاز کنید. بیمار را فوراً به دستگاه دفیبریلاتور قلبی متصل کنید. در صورت وجود فیبریلاسیون بطنی (ventricular fibrillation)، بلافاصله دفیبریلاسیون انجام دهید.

الگوی ولف پارکینسون وایت
الگوی ولف پارکینسون وایت
سندرم ولف-پارکینسون-وایت (Wolff-Parkinson-White syndrome یا WPW) شایع‌ترین نوع پیش‌تحریک بطنی (ventricular pre-excitation) است که به دلیل وجود یک مسیر فرعی هدایتی بین دهلیز و بطن (accessory atrioventricular conduction pathway) ایجاد می‌شود. این مسیر فرعی با نام باندل کنت (bundle of Kent) شناخته می‌شود. الگوی الکتروکاردیوگرام (ECG) معمولی WPW در حدود ۰.۱۳٪ تا ۰.۲۵٪ از جمعیت عمومی مشاهده می‌شود. تنها ۱٪ تا ۱.۸٪ از افرادی که الگوی WPW در ECG دارند، دچار آریتمی (arrhythmia) می‌شوند. فرم خانوادگی سندرم WPW که به صورت اتوزومال غالب (autosomal dominant) به ارث می‌رسد نیز گزارش شده است.

خرید اشتراک