بیماری های مشابه

بیماری آدیسون
بیماری آدیسون
بیماری آدیسون نامی است که به نارسایی اولیه غده فوق‌کلیوی (primary adrenal insufficiency) ناشی از اختلال عملکرد غدد فوق‌کلیوی داده شده است. این بیماری معمولاً افراد بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می‌دهد، اما می‌تواند در هر سنی رخ دهد.

هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدی
هیپوتیروئیدیسم به کاهش هورمون تیروئید ناشی از نقصی در هر بخشی از محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (Hypothalamic-Pituitary Axis یا HPA) گفته می‌شود.

هیپوگنادوتروپیک هیپوگونادیسم
هیپوگنادوتروپیک هیپوگونادیسم
هیپوگنادتروپیک هیپوگنادیزم (HH، کمبود هورمون آزادکننده گنادوتروپین) یک وضعیت مادرزادی یا اکتسابی است که به دلیل عملکرد غیرطبیعی تخمدان یا بیضه ناشی از کاهش ترشح گنادوتروپین‌ها به علت اختلال در عملکرد غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس تعریف می‌شود. این وضعیت به دلیل کمبود هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GnRH)، هورمون محرک فولیکول (FSH)، و هورمون لوتئینه‌کننده (LH) ایجاد می‌شود. برخی از علل شامل بیماری‌های ژنتیکی (مانند سندرم کالمان)، آسیب به غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس به دلیل ضربه، جراحی، تومور، عفونت یا تابش، مصرف طولانی‌مدت داروهای مخدر یا استروئیدی، استرس شدید، کمبودهای تغذیه‌ای، و بیماری‌های مزمن پزشکی (مانند التهاب یا عفونت مزمن) است.

"سندرم کلاینفلتر"
"سندرم کلاینفلتر"
سندرم کلاین‌فلتر (Klinefelter syndrome) شایع‌ترین اختلال کروموزوم‌های جنسی و یکی از علل شایع هیپوگنادیسم اولیه (primary hypogonadism) است. این سندرم مادرزادی در مردانی که حداقل یک کروموزوم X اضافی دارند، مشاهده می‌شود. اگرچه در بیشتر موارد، کاریوتیپ 47,XXY عامل این بیماری است، اما کاریوتیپ‌های دیگری نیز شناسایی شده‌اند. حضور کروموزوم X اضافی باعث اختلال در عملکرد بیضه و بروز ویژگی‌های بالینی دیگر می‌شود که شامل علائم و نشانه‌های کمبود آندروژن، افزایش قد و ناهنجاری‌های روانی-اجتماعی است. بیان فنوتیپی (phenotypical expression) در این بیماری متغیر است و تصور می‌شود که این وضعیت کمتر تشخیص داده می‌شود، به‌طوری که تنها 40 درصد از موارد گزارش می‌شود. قابل توجه است که سندرم کلاین‌فلتر با افزایش مرگ‌ومیر و بیماری‌زایی ناشی از انواع همبودی‌ها (co-morbidities) همراه است.

کمبود هورمون رشد
کمبود هورمون رشد
کمبود هورمون رشد (Growth Hormone Deficiency - GHD) عبارت است از تولید یا ترشح ناکافی هورمون رشد از غده هیپوفیز قدامی که منجر به اختلال در رشد می‌شود. افرادی که تحت تأثیر این وضعیت قرار دارند، باید از نظر ناهنجاری‌های دیگر هورمون‌های هیپوفیزی نیز مورد آزمایش قرار گیرند.

"سندرم ترنر"
"سندرم ترنر"
سندرم ترنر یک سندرم مادرزادی در زنان است که به علت از دست رفتن جزئی یا کامل یکی از کروموزوم‌های X ایجاد می‌شود. این اتفاق معمولاً به دلیل عدم جداشدن کروموزوم‌ها در طی گامت‌زایی یا خطای میتوزی پس از لقاح رخ می‌دهد. کاروتیپ‌های مختلفی ممکن است در این سندرم مشاهده شوند و طیف گسترده‌ای از علائم سندرمی را می‌توان مشاهده کرد.

خرید اشتراک