بیماری های مشابه

"هیپوپاراتیروئیدیسم"
"هیپوپاراتیروئیدیسم"
هیپوپاراتیروئیدیسم اختلالی است که با کاهش تولید هورمون پاراتیروئید (PTH) تعریف می‌شود. علل این وضعیت شامل برداشتن یا آسیب به غدد پاراتیروئید در طی جراحی‌های سر و گردن و تخریب خودایمنی غدد پاراتیروئید است.

کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D به شرایطی اطلاق می‌شود که با سطح سرمی پایین ویتامین D مشخص می‌شود. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم تعادل کلسیم (calcium homeostasis) و سلامت استخوان‌ها دارد. این ویتامین جذب کلسیم و فسفر از روده کوچک را افزایش داده و به بلوغ استئوکلاست‌ها (osteoclasts) در استخوان کمک می‌کند.

شبه‌هیپوپاراتیروئیدیسم نوع 1A
شبه‌هیپوپاراتیروئیدیسم نوع 1A
شبه‌هیپوپاراتیروئیدیسم نوع 1A یک سندرم نادر و اتوزومال غالب است که به دلیل جهش از نوع فقدان عملکرد (loss-of-function mutation) در ژن GNAS1 ایجاد می‌شود. این سندرم بالینی به‌طور خاص نیازمند انتقال مادری جهش برای بروز است. این جهش منجر به عدم توانایی در فعال‌سازی آدنیل سیکلاز (adenyl cyclase) زمانی که هورمون پاراتیروئید (PTH) به گیرنده خود متصل می‌شود، می‌گردد. بیماران مبتلا به این بیماری دارای مجموعه‌ای از یافته‌های بالینی هستند که به‌عنوان دیستروفی استخوانی ارثی آلبرایت (Albright hereditary osteodystrophy) شناخته می‌شود. این علائم شامل قد کوتاه، چاقی، صورت گرد، کوتاهی انگشتان (brachydactyly)، استخوان‌سازی زیرجلدی، هیپوکلسمی (hypocalcemia)، و هیپرفسفاتمی (hyperphosphatemia) همراه با افزایش PTH در گردش خون و استئیت فیبروزا (osteitis fibrosa) است. این بیماری عمدتاً در دوران کودکی بروز می‌کند.

پانکراتیت حاد
پانکراتیت حاد
پانکراتیت می‌تواند یک پاسخ التهابی سیستمیک شدید را القا کند، بنابراین استفاده زودهنگام و تهاجمی از مایعات وریدی (IV)، کنترل درد (اغلب با داروهای مخدر وریدی)، ضد تهوع‌ها و استراحت اولیه روده‌ای، برای درمان اولیه حیاتی است.

خرید اشتراک