بیماری های مشابه

آسیب به مرجان‌ها
آسیب به مرجان‌ها
مرجان‌ها در آب‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان زندگی می‌کنند و از کلونی‌های جانوران دریایی تشکیل شده‌اند که دارای اسکلت‌های خارجی کلسیمی هستند. تقریباً ۱۰۰۰ گونه مرجان وجود دارد.

نیش مرجان آتشین
نیش مرجان آتشین
مرجان‌های آتشین (Millepora) مرجان‌های سازنده‌ی واقعی صخره نیستند، بلکه حیوانات کوچکی با پوشش‌های اسکلتی به رنگ زرد-سبز روشن تا قهوه‌ای هستند که می‌توانند بسیار تیز باشند. اسکلت خارجی آن‌ها از کربنات کلسیم تشکیل شده و دارای منافذ ریز زیادی است که از طریق آن‌ها شاخک‌هایی با سلول‌های گزنده (nematocysts) بیرون می‌آیند. این موجودات در اندازه‌ها و اشکال مختلف رشد می‌کنند و در آب‌های کم‌عمق مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری یافت می‌شوند.

درماتیت اسفنجی
درماتیت اسفنجی
عنوان: اسفنج‌ها (Porifera) و واکنش‌های پوستی ناشی از تماس با آن‌ها

تحریک پوستی ناشی از خیار دریایی
تحریک پوستی ناشی از خیار دریایی
خیارهای دریایی: اکینودرم‌های کرم‌مانندی (دیگر اکینودرم‌ها شامل توتیاهای دریایی و ستاره‌های دریایی هستند) هستند که در کف دریا در آب‌های گرمسیری، نیمه‌گرمسیری و معتدل یافت می‌شوند. این موجودات دارای بدنی کشیده، پوستی چرمی با برجستگی‌های زگیل‌مانند یا خارهای نرم، شاخک‌هایی که دهانشان را احاطه کرده‌اند و پاهای لوله‌ای با مکنده‌هایی هستند که در طول بدن قرار دارند.

نیش شقایق دریایی
نیش شقایق دریایی
شقایق‌های دریایی (Sea anemones) موجودات رنگارنگی از خانواده مرجان‌ها، عروس‌های دریایی و فیزالیا (Portuguese man-of-war) هستند که دارای سلول‌های گزنده (nematocysts) می‌باشند. بیش از ۱۰۰۰ گونه از این موجودات در مناطق جزر و مدی آب‌های گرمسیری، نیمه‌گرمسیری و معتدل زندگی می‌کنند و اندازه آن‌ها از چند میلی‌متر تا بیش از ۰.۵ متر (۱.۷ فوت) متغیر است.

"فیتوفوتودرماتیت"
"فیتوفوتودرماتیت"
فیتوفوتودرماتیتیس (Phytophotodermatitis) یک واکنش التهابی پوستی فتوکسیک (phototoxic) است که زمانی رخ می‌دهد که یک فیتوسنسیتایزر (photosensitizer) مانند پسورالن (psoralen) موجود در بسیاری از گیاهان با پوست تماس پیدا می‌کند و سپس در معرض تابش اشعه ماوراء بنفش آ (UVA) از خورشید قرار می‌گیرد. این واکنش ممکن است به‌عنوان یک آفتاب‌سوختگی بسیار موضعی در نظر گرفته شود که معمولاً ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از تماس آغاز می‌شود و در ۴۸ تا ۷۲ ساعت به اوج می‌رسد. فیتوفوتودرماتیتیس بیشتر در بهار و تابستان رخ می‌دهد، زمانی که میزان پسورالن‌ها در گیاهان بیشتر و تابش اشعه ماوراء بنفش برای کودکان بالاتر است.

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریک‌کننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیت‌زا با پوست رخ می‌دهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می‌دهد. شیوع آلرژن‌هایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک می‌شوند، اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.

خرید اشتراک