بیماری های مشابه

میلیا
میلیا
میلیا (Milia) یا میلیوم (Milium) به کیست‌های اپیدرمی کوچک گفته می‌شود. میلیای اولیه (Primary milia) به‌طور بسیار شایع در صورت نوزادان دیده می‌شود و معمولاً به‌صورت خودبه‌خودی تا پایان ماه اول زندگی برطرف می‌شود. میلیای ثانویه (Secondary milia) پس از آسیب یا اختلالات ایجاد تاول زیر اپیدرمی مانند اپیدرمولیز بولوسا (Epidermolysis bullosa) رخ می‌دهد.

هایپرپلازی سباسه در نوزادان
هایپرپلازی سباسه در نوزادان
هیپرپلازی سباسه (Sebaceous Hyperplasia) در نوزادان یک وضعیت گذرا است که تحت تأثیر آندروژن‌ها (Androgens) قرار دارد و نشان‌دهنده هیپرتروفی موضعی غدد سباسه (Sebaceous Glands) در صورت می‌باشد. این وضعیت به‌ویژه در اطراف بینی و لب بالا، جایی که تراکم غدد سباسه بیشتر است، به وضوح دیده می‌شود.

خال
خال
تشخیص آن با هوش مصنوعی ویزیسان بسیار آسان است، تا با دقت و سرعت بیشتری تصمیم گیری و اقدام کنید. نووس (Nevus) اصطلاح پزشکی برای خال است. خال ها، غیر سرطانی (خوش خیم) هستند و می توانند در بدو تولد (مادرزادی) یا پس از تولد (اکتسابی) ایجاد شوند. برخی از خال ها برجسته و برخی صاف هستند. خال ها می توانند از رنگ پوست گرفته تا صورتی، قهوه ای، مشکی یا حتی آبی متغیر باشند. صرف نظر از این تفاوت ها، همه خال ها از مجموعه سلول های تولید کننده رنگدانه پوست (ملانوسیت ها) تشکیل شده اند. راه های تشخیص خال، راه های مراقبت خال

زگیل صاف (زگیل مسطح)
زگیل صاف (زگیل مسطح)
زگیل ها، پوست و غشاهای مخاطی (دهان یا اندام تناسلی) رشد یافته ای هستند که توسط بیش از 100 نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. این ویروس باعث ضخیم شدن لایه بالایی پوست می شود. زگیل های مسطح (Flat Wart) معمولا اندازه کوچکی دارند اما می توانند از نظر کمیت (تعداد) زیاد باشند. آنها معمولا بدون درد هستند و خود به خود از بین می روند، گاهی اوقات چند ماه طول می کشد تا برطرف شوند (اما ممکن است تا 2 سال طول بکشد). راه های تشخیص زگیل صاف یا مسطح، راه های درمان زگیل صاف یا مسطح؛ راه های مراقبت از زگیل صاف یا مسطح، راه های خودمراقبتی از زگیل صاف یا مسطح

سیرینگوما
سیرینگوما
سیرینگوما پاپول های ریز معمولی (برآمدگی های کوچک و توپر) هستند که معمولاً در پلک های پایینی بزرگسالان جوان یافت می شوند، اما می توانند در هر نقطه از بدن و در هر سنی ایجاد شوند. سیرینگوما بی ضرر هستند و به دلیل رشد بیش از حد سلول های غدد عرق (غدد اکرین) ایجاد می شوند. راه های تشخیص سیرینگوما، راه های درمان سیرینگوما، راه های مراقبت سیرینگوما

پاپول فیبری بینی
پاپول فیبری بینی
پاپول فیبری بینی (Fibrous Papule of Nose) یک توده جوش مانند (پاپول) بی ضرر، کوچک و برجسته بر روی بینی یا مرکز صورت است که در لمس سفتی احساس می شود و به رنگ پوست یا صورتی است. معمولاً یک پاپول وجود دارد، اما ممکن است چندین پاپول نیز دیده شود. راه های درمان پاپول فیبری بینی، راه های تشخیص پاپول فیبری بینی، راه های خودمراقبتی پاپول فیبری بینی

دانه‌های فوردایس
دانه‌های فوردایس
لکه های فوردایس غدد چربی بزرگ شده (تولید کننده چربی) هستند که روی سطوح مخاطی (بافت مرطوبی که حفره های بدن را میپوشاند) دیده می شوند. محل‌های رایج لکه‌های فوردایس شامل لبه‌های لب‌ها، داخل دهان یا گونه‌ها، پلک‌های پایینی و روی اندام‌های تناسلی مانند روی سر آلت تناسلی، در پوست ختنه‌گاه داخلی یا داخل لابیا. این ضایعات معمولاً خارش ندارند و دردناک نیستند، اما اگر به نحوی آسیب ببینند ممکن است خارش یا سوزش ایجاد شود. راه های درمان دانه‌های فوردایس، راه های تشخیص دانه‌های فوردایس، راه های مراقبت دانه‌های فوردایس

"کارسینوم سلول پایه ندولار"
"کارسینوم سلول پایه ندولار"
سرطان سلول بازال (Basal cell carcinoma یا BCC) شایع‌ترین نوع سرطان در انسان و همچنین شایع‌ترین سرطان پوست است. هر ساله دو میلیون آمریکایی به این نوع سرطان تشخیص داده می‌شوند. این سرطان، یک نئوپلاسم از سلول‌های کراتینوسیت بازال است که بیشتر در مردان نسبت به زنان مشاهده می‌شود. نرخ ابتلا به BCC در چند دهه گذشته افزایش یافته است، به ویژه در زنان جوان. BCC می‌تواند در هر سنی دیده شود، با این حال، این بدخیمی بیشتر در افراد مسن رخ می‌دهد و میانگین سنی تشخیص آن ۶۸ سال است.

مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم (Molluscum contagiosum) یک عفونت ویروسی شایع پوست است. اگرچه معمولاً پس از چند ماه از بین می رود، اما برخی موارد ممکن است چند سال طول بکشد. مولوسکوم کونتاژیوزوم می تواند با خاراندن یا مالش دادن (خود تلقیحی) به پوست اطراف سرایت کند و از طریق تماس پوست به پوست یا دست زدن به اشیاء آلوده مانند حوله، لباس و تجهیزات ورزشگاه به دیگران سرایت می کند. بهداشت ضعیف و آب و هوای گرم و مرطوب باعث گسترش زگیل آبکی می شود. استفاده از استخرهای عمومی یا مدارس نیز ممکن است با عفونت همراه باشد. راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های مراقبت مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)

مولوسکوم کونتاژیوزوم
مولوسکوم کونتاژیوزوم
این خلاصه به بیماران کودکان می‌پردازد. مولوسکوم کنتاژیوزوم در بزرگسالان به‌طور جداگانه بررسی می‌شود.

زانتومای فورانی
زانتومای فورانی
زانتوم‌های فورانی (Eruptive xanthomas) پیامد چیلومیکرونمی شدید (severe chylomicronemia) و هیپرتری‌گلیسریدمی (hypertriglyceridemia) هستند. این زانتوم‌ها تجمعی از ماکروفاژهای مملو از لیپید هستند که به‌طور ناگهانی به‌صورت پاپول‌های کوچک و زرد تا نارنجی و خارش‌دار ظاهر می‌شوند و بیشتر در نواحی باسن و سطوح خارجی اندام‌ها پراکنده‌اند. به‌طور حاد، ممکن است درجات مختلفی از خارش یا درد نیز وجود داشته باشد. هیپرتری‌گلیسریدمی می‌تواند ناشی از شرایط ارثی مانند کمبود لیپوپروتئین لیپاز (lipoprotein lipase deficiency) یا هیپرلیپوپروتئینمی خانوادگی (familial hyperlipoproteinemia) باشد یا از علل ثانویه‌ای مانند مصرف بیش از حد الکل (اختلال مصرف الکل)، کم‌کاری تیروئید (hypothyroidism)، سندرم نفروتیک (nephrotic syndrome)، دیابت ملیتوس (diabetes mellitus)، چاقی، سبک زندگی کم‌تحرک و رژیم غذایی غنی از کربوهیدرات ناشی شود. برخی داروها مانند رتینوئیدهای سیستمیک (مثل ایزوترتینوئین و آسیترتین)، استروژن‌ها، مهارکننده‌های پروتئاز، سیکلوسپورین و پردنیزون نیز از علل شایع هیپرتری‌گلیسریدمی ثانویه هستند. سطح تری‌گلیسرید در بیماران مبتلا به زانتوم‌های فورانی اغلب بیش از 3000 تا 4000 میلی‌گرم در دسی‌لیتر است. هیپرتری‌گلیسریدمی در محدوده 1500 میلی‌گرم در دسی‌لیتر یا بیشتر نیز می‌تواند به پانکراتیت (pancreatitis) منجر شود.

گزانتلاسما پالپ براروم (توده چربی گوشه چشم)
گزانتلاسما پالپ براروم (توده چربی گوشه چشم)
زانتلاسما (گزانتلاسما، xanthelasma palpebrarum) که با نام چربی پلک نیز شناخته میشود، یک عارضه پوستی است که باعث ایجاد زائده های زرد رنگ بر روی پلک ها می شود. زانتلاسما اغلب در افرادی که سطح بالایی از کلسترول یا چربی های دیگر (لیپیدها) در خون دارند دیده می شود؛و رسوب بالای این چربی ها موجب ایجاد چنین ضایعاتی می شود(غنی از چربی). راه های درمان گزانتلاسما (توده چربی گوشه چشم)، راه های تشخیص گزانتلاسما (توده چربی گوشه چشم)، راه های مراقبت از گزانتلاسما (توده چربی گوشه چشم)

پیلومتریکوما
پیلومتریکوما
پیلومتریکوما (Pilomatricoma)، که به‌عنوان اپی‌تلیومای کلسیفیه مالرب (calcifying epithelioma of Malherbe) یا پیلومتریکسوما (pilomatrixoma) نیز شناخته می‌شود، یک تومور خوش‌خیم کوچک با تمایز به سمت بخش ماتریکس فولیکول‌های مو است. در این ضایعات، نقص مولکولی در بتا-کاتنین (beta-catenin) وجود دارد. پیلومتریکوما معمولاً در دوران کودکی به صورت تومورهای منفرد و بدون علامت بروز می‌کند. از نظر بالینی، این تومورها به صورت ندول کوچک، سخت و متحرک با کمی قرمزی ظاهر می‌شوند. ناحیه سر و گردن بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرد، اما نواحی شایع دیگر شامل تنه و اندام‌های فوقانی هستند. توزیع دو‌گانه‌ای با یک اوج بین سنین ۵ تا ۱۵ سال و اوج دیگری بین ۵۰ تا ۶۰ سال دیده می‌شود. اگرچه معمولاً به صورت پراکنده رخ می‌دهد، اما موارد خانوادگی از پیلومتریکوما نیز گزارش شده است.

لوپوس میلیاریس دیسمیناتوس فاسیه
لوپوس میلیاریس دیسمیناتوس فاسیه
بیماری «لوپوس میلیاریس دیسمیناتوس فاسی» (Lupus miliaris disseminatus faciei یا LMDF)، که با نام‌های «آکنه آگمیناتا» (acne agminata) و «آکنی‌تیس» (acnitis) نیز شناخته می‌شود، یک عارضه پوستی نادر و پاپولر در ناحیه صورت است. به دلیل ویژگی‌های بافت‌شناسی گرانولوماتوز این بیماری، در گذشته LMDF به‌عنوان گونه‌ای از سل پوستی (cutaneous tuberculosis)، روزاسه گرانولوماتوز (granulomatous rosacea) یا سارکوئیدوز (sarcoidosis) در نظر گرفته می‌شد. با این حال، امروزه بسیاری آن را به‌عنوان یک موجودیت مستقل می‌پندارند. برخی نویسندگان پیشنهاد داده‌اند که اصطلاح «گرانولوماهای ایدیوپاتیک صورت با سیر پسرفت» (facial idiopathic granulomas with regressive evolution یا FIGURE) برای این بیماری استفاده شود؛ اما این اصطلاح به‌طور گسترده پذیرفته نشده است.

تریشواپیتلیوما
تریشواپیتلیوما
تریکو اپیتلیوماها تومورهای خوش‌خیم هستند که از فولیکول‌های مو منشاء می‌گیرند. این تومورها معمولاً به صورت پاپول‌ها یا ندول‌های صاف و بدون علامت به رنگ پوست بر روی صورت مرکزی و پوست سر ظاهر می‌شوند.

زگیل تناسلی
زگیل تناسلی
کوندیلومای آکومیناتا (Condyloma acuminata) زگیل‌هایی هستند که به دنبال عفونت با ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شوند. این ویروس، یک DNA دو رشته‌ای است که به خانواده پاپیلوماویریده (Papillomaviridae) تعلق دارد. دوره نهفتگی (incubation period) از زمان تماس تا بروز ضایعه می‌تواند از چند ماه تا چند سال طول بکشد.

خرید اشتراک