بیماری های مشابه

آکنه ولگاریس
آکنه ولگاریس
این متن به بررسی آکنه در کودکان و نوجوانان می‌پردازد. آکنه در نوزادان (neonatal acne) و آکنه در کودکان خردسال (infantile acne) به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

میلیا
میلیا
میلیا (Milia) یا میلیوم (Milium) به کیست‌های اپیدرمی کوچک گفته می‌شود. میلیای اولیه (Primary milia) به‌طور بسیار شایع در صورت نوزادان دیده می‌شود و معمولاً به‌صورت خودبه‌خودی تا پایان ماه اول زندگی برطرف می‌شود. میلیای ثانویه (Secondary milia) پس از آسیب یا اختلالات ایجاد تاول زیر اپیدرمی مانند اپیدرمولیز بولوسا (Epidermolysis bullosa) رخ می‌دهد.

استاتوسیستوما مولتی پلکس
استاتوسیستوما مولتی پلکس
استئاتوسیستومای مولتیپلکس، که با نام‌های سبوسیستوماتوزیس (sebocystomatosis) و بیماری اپیدرمال پلی‌کیستیک (epidermal polycystic disease) نیز شناخته می‌شود، با وجود کیست‌های متعدد پوستی مشخص می‌شود که دارای پوششی اپیتلیال و پر از سبوم (sebum) هستند. این کیست‌ها با حضور غدد سباسه (sebaceous glands) در دیواره‌های کیست متمایز می‌شوند. این ضایعات ممکن است به صورت پراکنده یا با الگوی وراثتی اتوزومال غالب (autosomal dominant) رخ دهند. همچنین، استئاتوسیستومای مولتیپلکس می‌تواند با سندرم‌هایی مانند پاچی‌اونیکیا کونژنتا (pachyonychia congenita) و سندرم الاگیل (Alagille syndrome) همراه باشد. اعتقاد بر این است که توسعه استئاتوسیستوم‌ها با جهش در کراتین ۱۷ (keratin 17) در کروموزوم 17q21.2 مرتبط است. تا کنون، ۱۸ جهش متمایز از KRT17 که با استئاتوسیستومای مولتیپلکس مرتبط هستند، شناسایی شده‌اند. ضایعات منفرد که به صورت پراکنده رخ می‌دهند به عنوان استئاتوسیستومای سیمپلکس (steatocystoma simplex) شناخته می‌شوند.

کراتوزیس پیلاریس
کراتوزیس پیلاریس
کراتوز پیلاریس (Keratosis pilaris) یک وضعیت پوستی بسیار شایع است که به دلیل تجمع کراتین در منافذ فولیکول‌های مو ایجاد می‌شود. این وضعیت معمولاً در دو سال اول زندگی ظاهر می‌شود و نواحی متأثر شامل گونه‌ها، بازوهای بالایی و/یا ران‌ها است. کراتوز پیلاریس در افرادی که درگیر درماتیت آتوپیک (atopic dermatitis) هستند، بیشتر دیده می‌شود. آب و هوای خشک زمستانی و رطوبت کم معمولاً این وضعیت را تشدید می‌کنند.

فولیکولیت
فولیکولیت
فولیکولیت (Folliculitis) به دلیل التهاب فولیکول‌های سطحی مو رخ می‌دهد و منجر به تشکیل پاپول‌ها و پوسچول‌های (pustules) متمرکز در ناحیه فولیکول می‌شود.

فولیکولیت پیتروسپوروم (مالاسزیا)
فولیکولیت پیتروسپوروم (مالاسزیا)
فولیکولیت پیتیروسپوروم (Malassezia (pityrosporum) folliculitis) یک ضایعه حاد و به شدت خارش‌دار است که توسط قارچ مالاسزیا فورفور ایجاد می‌شود. این ارگانیسم عامل بیماری تینئا ورسیکالر نیز می‌باشد. این وضعیت اغلب به شکل پاپول‌ها و پوسچول‌های فولیکولی در ناحیه بالای تنه (یعنی قسمت بالای پشت و قفسه سینه و همچنین شانه‌ها) در بزرگسالان جوان تا میان‌سال ظاهر می‌شود. این بیماری می‌تواند صورت، به‌ویژه پیشانی در امتداد خط رویش مو، گردن و پوست سر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. این وضعیت در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، از جمله بیماران تحت درمان با پردنیزون خوراکی طولانی‌مدت و افرادی که به دیابت مبتلا هستند، نیز به‌طور مکرر مشاهده می‌شود. گرمای شدید، رطوبت بالا، و پوشیدن لباس‌های چسبان یا استفاده از محصولات مراقبت شخصی انسدادی به این وضعیت پیش‌زمینه می‌دهند. استفاده اخیر از آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی نیز یکی از عوامل خطر این بیماری محسوب می‌شود. شرایط زمینه‌ای شامل عفونت ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)، درمان‌های سرکوب‌کننده ایمنی، درمان با آنتی‌بیوتیک، سندرم داون، و کاندیدیازیس سیستمیک می‌باشد.

فولیکولیت سوراخ‌کننده
فولیکولیت سوراخ‌کننده
فولیکولیت نافذ (Perforating folliculitis) یکی از چهار درماتوز نافذ کلاسیک است که به همراه الاستوزیس نافذ مارپیچی (elastosis perforans serpiginosa)، کلاژنوزیس واکنشی نافذ (reactive perforating collagenosis)، و بیماری کرایلی (Kyrle disease) تحت عنوان کلی "درماتوزهای نافذ اکتسابی" (acquired perforating dermatoses) طبقه‌بندی می‌شود. درماتوزهای نافذ اکتسابی اغلب با دیابت شیرین (diabetes mellitus) یا بیماری مزمن کلیوی (chronic renal disease) مرتبط هستند؛ با این حال، ممکن است در بیماران با سایر بیماری‌های سیستمیک، در ارتباط با داروهایی مانند مهارکننده‌های فاکتور نکروز تومور آلفا (tumor necrosis factor (TNF)-alpha inhibitors)، و در بیمارانی بدون بیماری زمینه‌ای نیز رخ دهند. فولیکولیت نافذ به طور خاص در زمینه بیماری‌هایی مانند پسوریازیس (psoriasis)، بیماری‌های قلبی عروقی (cardiovascular disease)، فشار خون بالا (hypertension)، کلانژیت اسکلروزان اولیه (primary sclerosing cholangitis)، عفونت HIV و آسیب نیز توصیف شده است.

مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)
زگیل آبکی یا مولوسکوم کونتاژیوزوم (Molluscum contagiosum) یک عفونت ویروسی شایع پوست است. اگرچه معمولاً پس از چند ماه از بین می رود، اما برخی موارد ممکن است چند سال طول بکشد. مولوسکوم کونتاژیوزوم می تواند با خاراندن یا مالش دادن (خود تلقیحی) به پوست اطراف سرایت کند و از طریق تماس پوست به پوست یا دست زدن به اشیاء آلوده مانند حوله، لباس و تجهیزات ورزشگاه به دیگران سرایت می کند. بهداشت ضعیف و آب و هوای گرم و مرطوب باعث گسترش زگیل آبکی می شود. استفاده از استخرهای عمومی یا مدارس نیز ممکن است با عفونت همراه باشد. راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های مراقبت مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)، راه های درمان مولوسکوم کنتاژیوزوم (زگیل آبکی)

سیرینگوما
سیرینگوما
سیرینگوما پاپول های ریز معمولی (برآمدگی های کوچک و توپر) هستند که معمولاً در پلک های پایینی بزرگسالان جوان یافت می شوند، اما می توانند در هر نقطه از بدن و در هر سنی ایجاد شوند. سیرینگوما بی ضرر هستند و به دلیل رشد بیش از حد سلول های غدد عرق (غدد اکرین) ایجاد می شوند. راه های تشخیص سیرینگوما، راه های درمان سیرینگوما، راه های مراقبت سیرینگوما

سندرم گاردنر
سندرم گاردنر
سندرم گاردنر (GS) یکی از زیرمجموعه‌های پولیپوز خانوادگی آدنوماتوز (familial adenomatous polyposis - FAP) است. علاوه بر وجود پولیپ‌های روده‌ای که در FAP به‌طور کلاسیک مشاهده می‌شود، GS شامل مجموعه‌ای از رشدها و ناهنجاری‌های خارج روده‌ای است که شامل استئوم‌ها (osteomas)، کیست‌های اپیدرمال (epidermal cysts)، تومورهای دسموئید (desmoid tumors)، هیپرتروفی مادرزادی اپیتلیوم رنگدانه‌ای شبکیه (congenital hypertrophy of the retinal pigmented epithelium - CHRPE)، آدنوم‌های آدرنال (adrenal adenomas) و ناهنجاری‌های دندانی است.

خرید اشتراک