بیماری های مشابه

سنگ کلیه
سنگ کلیه
نفرولیتیازیس (Nephrolithiasis) یا سنگ کلیه، یک مشکل شایع است که تقریباً 1% از بستری‌های بیمارستانی در ایالات متحده را تشکیل می‌دهد و سالانه 2 میلیارد دلار برای سیستم بهداشت و درمان هزینه دارد. خطر عمر برای بروز سنگ در مردان به حدود 11% و در زنان به 7% می‌رسد. اگرچه مردان همچنان در مقایسه با زنان در معرض خطر بیشتری قرار دارند (1.5 تا 2 برابر بیشتر در مردان)، اپیدمیولوژی تشکیل سنگ در ایالات متحده در حال تغییر است و شیوع آن در زنان با نرخ سریعتری نسبت به مردان در حال افزایش است. با در نظر گرفتن جمعیت به‌عنوان یک کل، میزان بروز سالانه بیماری سنگ تقریباً دو برابر شده است، از 54.2 در هر 100000 نفر در سال 1965 به 114.3 در هر 100000 نفر در سال 2005. نرخ بازگشت سنگ‌ها متفاوت است، اما تخمین زده می‌شود که تقریباً 10% از بیماران در طول 2 سال، 20% در 5 سال، 31% در 10 سال و 39% در 15 سال سنگ‌های علامت‌دار دیگری داشته باشند. بیماران با سابقه خانوادگی نفرولیتیازیس و سنگ‌های اسید اوریک به نظر می‌رسد در معرض خطر بیشتری برای بروز وقایع علامت‌دار بعدی باشند.

"کارسینوم سلول کلیوی"
"کارسینوم سلول کلیوی"
سرطان سلول کلیوی (Renal Cell Carcinoma یا RCC) بخش عمده‌ای از نئوپلاسم‌های بدخیم ناشی از کلیه را تشکیل می‌دهد. این نوع سرطان اغلب تا مراحل پیشرفته بیماری بدون علامت است و در زمان تشخیص، از هر چهار بیمار، یک نفر دارای بیماری پیشرفته موضعی یا متاستاز دوردست است. بیشترین بروز این بیماری در سنین ۵۰ تا ۷۰ سالگی و نسبت مرد به زن ۲ به ۱ است. عوامل خطر برای توسعه RCC شامل مصرف سیگار، بیماری کیستیک اکتسابی کلیه، فشار خون بالا، چاقی، مواجهه شغلی (آزبست، کادمیوم، سرب، پتروشیمی) و سندرم فون هیپل-لینداو می‌باشد.

سندرم درد پهلو و هماچوری
سندرم درد پهلو و هماچوری
سندرم درد پهلو و هماچوری (Loin pain-hematuria syndrome یا LPHS) یک اختلال نادر و به‌خوبی تعریف‌نشده کلیوی است که با درد مداوم یا عودکننده پهلو و هماچوری به مدت حداقل ۶ ماه، بدون وجود عفونت یا انسداد در مجاری ادراری، شناخته می‌شود. علائم و نشانه‌های این سندرم شامل تهوع، استفراغ، درد شدید یک‌طرفه یا دوطرفه در ناحیه پهلو و هماچوری میکروسکوپی یا آشکار است. اختلالات در غشای پایه گلومرولی ممکن است در پاتوژنز هماچوری در LPHS نقش داشته باشد.

نفروپاتی IgA
نفروپاتی IgA
نفروپاتی ایمونوگلوبولین A (IgA nephropathy) یک بیماری کلیوی است که به دلیل رسوب مزانژیال (mesangial deposition) ایمونوگلوبولین A ایجاد می‌شود و یکی از علل شایع گلومرولونفریت (glomerulonephritis) اولیه به شمار می‌رود. بیشترین سن بروز این بیماری در دهه دوم و سوم زندگی است، اگرچه بیماران ممکن است در هر سنی به این بیماری مبتلا شوند. این بیماری در مردان نسبت به زنان شایع‌تر است و بیشترین فراوانی آن در افرادی با تبار شمال اروپا یا آسیایی مشاهده می‌شود. همچنین در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک (celiac disease) خطر ابتلا به نفروپاتی IgA افزایش می‌یابد.

خرید اشتراک