بیماری های مشابه

اسیدوز توبولار کلیوی پروگزیمال
اسیدوز توبولار کلیوی پروگزیمال
اسیدوز توبولی کلیوی پروگزیمال (Proximal renal tubular acidosis یا RTA نوع 2) با کاهش بازجذب بی‌کربنات در توبول پروگزیمال و دفع بی‌کربنات در ادرار مشخص می‌شود. این وضعیت ممکن است منجر به یک اسیدوز متابولیک با فاصله آنیون طبیعی (non-anion gap metabolic acidosis) شود یا می‌تواند همراه با سایر نقص‌های توبولی رخ دهد که منجر به هیپوفسفاتمی (hypophosphatemia)، گلوکوزوری (glucosuria) با غلظت طبیعی گلوکز پلاسما، هیپو اوریسمی (hypouricemia) و/یا آمینو اسیدوری (aminoaciduria) با نقص عمومی توبولی پروگزیمال (سندرم فانکونی) شود.

کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D
کمبود ویتامین D به شرایطی اطلاق می‌شود که با سطح سرمی پایین ویتامین D مشخص می‌شود. ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در تنظیم تعادل کلسیم (calcium homeostasis) و سلامت استخوان‌ها دارد. این ویتامین جذب کلسیم و فسفر از روده کوچک را افزایش داده و به بلوغ استئوکلاست‌ها (osteoclasts) در استخوان کمک می‌کند.

"هایپرپاراتیروئیدی اولیه"
"هایپرپاراتیروئیدی اولیه"
هیپرپاراتیروئیدی اولیه به معنای فعالیت بیش از حد غدد پاراتیروئید است که منجر به تولید بیش از حد هورمون پاراتیروئید (Parathyroid Hormone - PTH) می‌شود و باعث افزایش سطح کلسیم خون (هایپرکلسمی - Hypercalcemia) می‌گردد. علل PHPT شامل آدنومای پاراتیروئید، هیپرپلازی پاراتیروئید و در موارد نادر، کارسینومای پاراتیروئید است. آدنومای پاراتیروئید یک تومور خوش‌خیم است که با تکثیر سلول‌های پاراتیروئید، معمولاً به صورت یک ندول درون غده پاراتیروئید مشخص می‌شود.

خرید اشتراک