بیماری های مشابه

آلوپسی آره‌آتا
آلوپسی آره‌آتا
آلوپسی آره‌آتا (Alopecia Areata) یک بیماری خودایمنی (autoimmune disease) است که توسط لنفوسیت‌های T (T lymphocyte) به فولیکول مو (hair follicle) حمله می‌شود و باعث ریزش موی بدون اسکار (nonscarring hair loss) می‌گردد. در اغلب موارد، این بیماری به ۱ یا ۲ ناحیه کوچک از ریزش مو محدود می‌شود که می‌تواند پوست سر، ابروها، مژه‌ها یا موی بدن را درگیر کند، اما در موارد شدید، تمامی موی سر از دست می‌رود (آلوپسی توتالیس یا alopecia totalis) یا تمام موهای سر و بدن از دست می‌رود (آلوپسی یونیورسالیس یا alopecia universalis). تاریخچه شروع ناگهانی از ویژگی‌های این بیماری است.

حلقه پوستی سر هالو
حلقه پوستی سر هالو
حلقه کچلی هاله‌ای به صورت یک حلقه یا نوار کچلی است که چندین سانتی‌متر عرض دارد و به طور کامل یا جزئی دور سر را احاطه می‌کند. این ناحیه ممکن است در قسمت پشت سر (ناحیه پس‌سری)، اطراف بخش گیجگاهی پوست سر بالای گوش‌ها، یا روی پیشانی گسترش یابد.

ریزش موی فشاری
ریزش موی فشاری
آلوپسی ناشی از فشار (Pressure-induced alopecia یا PIA) به ریزش مو اشاره دارد که به دلیل فشار موضعی بر پوست سر در اثر بی‌حرکتی طولانی‌مدت ایجاد می‌شود. تصور می‌شود این وضعیت ناشی از هیپوکسی (hypoxia) بافت موضعی باشد که منجر به توقف فعالیت فولیکول‌های مو می‌گردد. این وضعیت منجر به ایجاد ناحیه‌ای متمرکز از ریزش مو می‌شود که چندین روز تا هفته‌ها پس از محرک اولیه ظاهر می‌گردد. آلوپسی ممکن است غیر اسکاری (در صورت تشخیص زودهنگام) یا اسکاری (در صورت تأخیر در تشخیص) باشد. این عارضه می‌تواند در هر گروه سنی، از جمله نوزادان و کودکان، رخ دهد.

تینیا کاپیتیس
تینیا کاپیتیس
تینئا کپیتیس که به عنوان قارچ سر نیز شناخته می‌شود، عفونت قارچی پوست سر است که توسط گونه‌های مختلف درماتوفیت‌ها (dermatophytes) ایجاد می‌شود. بیشتر موارد این بیماری در کودکان بین ۳ تا ۷ سال رخ می‌دهد، اگرچه در نوزادان و کودکان بزرگ‌تر نیز گزارش شده است. در ایالات متحده و بریتانیا، شایع‌ترین عامل ایجادکننده، قارچ تریکوفیتون تونزورانس (Trichophyton tonsurans) است. با این حال، در سطح جهانی، قارچ میکروسپوروم کنیس (Microsporum canis) عامل اصلی محسوب می‌شود.

آلوپسی مادرزادی مثلثی شکل
آلوپسی مادرزادی مثلثی شکل
آلوپسی مثلثی مادرزادی (Congenital triangular alopecia) که به نام‌های خال براور (Brauer nevus)، خال هیپوتریکوتیک (hypotrichotic nevus) و آلوپسی مثلثی تمپورال (temporal triangular alopecia) نیز شناخته می‌شود، یک لکه موضعی از ریزش مو در ناحیه جلو-تمپورال پوست سر است. این بیماری معمولاً در سنین 2 تا 9 سالگی ظاهر می‌شود و به ندرت در دوران نوجوانی یا بزرگسالی آغاز می‌گردد. این اختلال در هیچ جنس خاصی بیشتر دیده نمی‌شود و در افراد سفیدپوست و آسیایی شایع‌تر است. موارد خانوادگی گزارش شده‌اند اما ژن مرتبطی شناسایی نشده است.

خرید اشتراک