بیماری های مشابه

نیش عروس دریایی
نیش عروس دریایی
شایع‌ترین موارد گزیدگی (envenomation) که در محیط‌های آبی توسط انسان‌ها تجربه می‌شود، از سوی اعضای شاخه کینداریا (Cnidaria) است. این شاخه شامل عروس‌های دریایی، مرد جنگی پرتغالی (Portuguese man-of-war)، شقایق‌های دریایی و مرجان‌ها می‌باشد. وجه مشترک همه این گروه‌ها، وجود نماتوسیست‌ها (nematocysts) یا کپسول‌های گزنده‌ای است که حاوی سموم مختلف هستند. آسیب‌های ناشی از این موجودات می‌تواند از تحریکات خفیف تا جراحات دردناک و جدی با نکروز بافتی متغیر باشد که گاهی کشنده است.

نیش عروس دریایی یال شیر
نیش عروس دریایی یال شیر
عروس دریایی یال شیر (Lion's Mane Jellyfish) با نام علمی Cyanea capillata در آب‌های خنک قطب شمال، اقیانوس اطلس شمالی اروپا، و اقیانوس‌های اطلس و آرام شمالی آمریکا یافت می‌شود. نوع مشابهی از این عروس دریایی (که ممکن است همان گونه باشد) در سواحل استرالیا، نیوزیلند و اقیانوس جنوبی اطراف قطب جنوب مشاهده شده است. این عروس دریایی دارای چتری به شکل چتر قرمز و زرد است و در زیر چتر، توده‌ای از شاخک‌های بلند و شبیه به یال شیر قرار دارد. اندازه C. capillata به طور قابل توجهی متغیر است و بزرگترین نمونه‌ها در مناطق با عرض جغرافیایی بالاتر یافت می‌شوند. C. capillata در قطب شمال می‌تواند به قطر چتری بیش از ۲ متر (۷.۵ فوت) و شاخک‌هایی به طول ۳۵ متر (۱۲۰ فوت) برسد، در حالی که اندازه چترهای ۵۰ سانتی‌متر (۲۰ اینچ) در عرض‌های جغرافیایی پایین‌تر رایج‌تر است. سلول‌های گزنده (نمتوسیت‌ها یا nematocysts) بر روی شاخک‌ها و سطح بالایی چتر قرار دارند.

نیش عروس دریایی پرتغالی
نیش عروس دریایی پرتغالی
**مرد جنگی پرتغالی (Portuguese man-of-war) و عروس دریایی آبی کوچک‌تر (Pacific bluebottle)**

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریک‌کننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیت‌زا با پوست رخ می‌دهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می‌دهد. شیوع آلرژن‌هایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک می‌شوند، اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.

خرید اشتراک