بیماری های مشابه

آکانتوما پوستی پیلاری
آکانتوما پوستی پیلاری
پیلار شیت آکانتوما (Pilar Sheath Acanthoma) یک تومور خوش‌خیم پوستی است که از اپیتلیوم فولیکولی منشأ می‌گیرد.

تریشوفولیکولوما
تریشوفولیکولوما
تریشوفولیکولوم یک نئوپلاسم (neoplasm) واقعی نیست، بلکه گروهی از هامارتوم‌های فولیکولی (follicular hamartomas) است که در آن ساختارهای فولیکولی به‌طور کامل شکل گرفته و یک فضای مرکزی اینفوندیبولار (infundibular space) را به اشتراک می‌گذارند. از نظر بالینی، این ضایعه به‌صورت یک پاپول یا ندول سطحی منفرد ظاهر می‌شود که ممکن است دارای موهای نرم و کم‌رنگ ولوس (vellus hairs) باشد که از یک منفذ مرکزی خارج می‌شوند. این ضایعه بیشتر در بزرگسالان دیده می‌شود، معمولاً به‌صورت منفرد است و اغلب در ناحیه صورت، پوست سر یا بالای تنه مشاهده می‌شود.

کیست اپیدرموئید
کیست اپیدرموئید
کیست‌های اپیدرموئید (Epidermoid cysts) که به‌اشتباه با نام کیست‌های سباسه (Sebaceous cysts) شناخته می‌شوند، یکی از شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم پوستی در بزرگسالان هستند و در کودکان و نوزادان به‌ندرت مشاهده می‌شوند. این کیست‌های نیمه‌جامد دارای پوششی از اپیتلیوم کراتینیزه بوده و عمدتاً با کراتین نرم شده پر شده‌اند که حالتی شبیه به پنیر و بویی تند دارند. این کیست‌ها اغلب به‌صورت خود به خودی ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است به‌دلیل تخریب ساختارهای فولیکولی یا کاشت اپیدرم از طریق آسیب نافذ ایجاد شوند.

سندرم فاوره-راکوشو
سندرم فاوره-راکوشو
سندرم فاوره-راکوچوت (Favre-Racouchot syndrome)، که به عنوان جوش‌های سرسیاه خورشیدی یا پیری و الاستوز ندولار با کیست‌ها و جوش‌های سرسیاه نیز شناخته می‌شود، اختلالی پوستی است که در اثر قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض نور خورشید ایجاد می‌شود. پس از دهه‌ها مواجهه با نور خورشید، کیست‌های کوچک و جوش‌های سرسیاه بزرگ بر روی صورت و گردن شکل می‌گیرند. این ضایعات معمولاً بر روی صورت (به‌ویژه در نواحی شقیقه‌ها، گونه‌ها و اطراف چشم) در بزرگسالان مسن مشاهده می‌شوند.

کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی
کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) دومین شکل شایع سرطان پوست پس از کارسینوم سلول بازال است. SCC معمولاً در پوستی که توسط نور خورشید در نواحی ای مانند سر، گردن، بازوها و پشت دست ها آسیب دیده است، ایجاد می شود. SCC در افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند و سابقه طولانی قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و طولانی مدت را دارند، بیشتر دیده می‌شود. راه های مراقبت کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های درمان کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های تشخیص کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی، راه های پیشگیری کارسینوم سلول سنگفرشی پوستی

استاتوسیستوما مولتی پلکس
استاتوسیستوما مولتی پلکس
استئاتوسیستومای مولتیپلکس، که با نام‌های سبوسیستوماتوزیس (sebocystomatosis) و بیماری اپیدرمال پلی‌کیستیک (epidermal polycystic disease) نیز شناخته می‌شود، با وجود کیست‌های متعدد پوستی مشخص می‌شود که دارای پوششی اپیتلیال و پر از سبوم (sebum) هستند. این کیست‌ها با حضور غدد سباسه (sebaceous glands) در دیواره‌های کیست متمایز می‌شوند. این ضایعات ممکن است به صورت پراکنده یا با الگوی وراثتی اتوزومال غالب (autosomal dominant) رخ دهند. همچنین، استئاتوسیستومای مولتیپلکس می‌تواند با سندرم‌هایی مانند پاچی‌اونیکیا کونژنتا (pachyonychia congenita) و سندرم الاگیل (Alagille syndrome) همراه باشد. اعتقاد بر این است که توسعه استئاتوسیستوم‌ها با جهش در کراتین ۱۷ (keratin 17) در کروموزوم 17q21.2 مرتبط است. تا کنون، ۱۸ جهش متمایز از KRT17 که با استئاتوسیستومای مولتیپلکس مرتبط هستند، شناسایی شده‌اند. ضایعات منفرد که به صورت پراکنده رخ می‌دهند به عنوان استئاتوسیستومای سیمپلکس (steatocystoma simplex) شناخته می‌شوند.

کیست موی ولوس انفجاری
کیست موی ولوس انفجاری
کیست‌های موی ولوس فورانی (Eruptive Vellus Hair Cysts - EVHCs) به ظهور معمول کیست‌های موی ولوس به صورت ضایعات متعدد اشاره دارد، در مقابل کیست‌های موی ولوس منفرد که کمتر شایع هستند. کیست‌های موی ولوس فورانی به شکل پاپول‌های فولیکولی کوچک (1-4 میلی‌متر) به رنگ پوست تا هایپرپیگمانته بر روی سینه و بالای شکم ظاهر می‌شوند. این کیست‌ها ممکن است بر روی قسمت‌های پروگزیمال اندام‌ها، از جمله زیر بغل و باسن، و همچنین بر روی صورت، از جمله پلک‌ها و نواحی تناسلی ظاهر شوند. این کیست‌ها معمولاً بدون علامت هستند اما ممکن است خارش‌دار (pruritic) باشند. ممکن است التهاب پیدا کنند و گاهی حذف ترانس‌اپیدرمال محتوای کیست رخ دهد.

تری‌کوبلاستوما
تری‌کوبلاستوما
تریکوبلاستوما یک تومور خوش‌خیم نادر است که از سلول‌های زایای فولیکول مو نشأت می‌گیرد. تظاهر بالینی مشخص آن به صورت یک ندول (nodule) منفرد و بدون علامت بر روی صورت یا پوست سر ظاهر می‌شود. تریکوبلاستوما ممکن است به صورت پراکنده، در ارتباط با یک بیماری ارثی یا درون یک خال سباسه (nevus sebaceus) رخ دهد. این تومور بیشتر در بزرگسالان در دهه‌های پنجم و ششم زندگی دیده می‌شود، هرچند ممکن است در سنین دیگر نیز مشاهده شود. تریکوبلاستوما به طور مساوی در مردان و زنان رخ می‌دهد.

خرید اشتراک