بیماری های مشابه

"لیپوما"
"لیپوما"
لیپوماها تومورهای خوش‌خیم سلول‌های چربی بالغ و با رشد آهسته هستند. آن‌ها شایع‌ترین تومور بافت نرم می‌باشند.

پاپیلومای دهانی
پاپیلومای دهانی
پاپیلوم دهانی که به عنوان پاپیلوم سنگفرشی نیز شناخته می‌شود، ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. این ضایعه به صورت رشدی آهسته و شبیه گل‌کلم در حفره دهان ظاهر می‌شود. پاپیلوم دهانی تقریباً در 1 نفر از هر 250 بزرگسال رخ می‌دهد و اغلب در دهه‌های سوم تا پنجم زندگی مشاهده می‌شود. همچنین این بیماری 8 درصد از تومورهای دهانی در کودکان را تشکیل می‌دهد. زیرگروه‌های ویروسی 6 و 11 در 50 درصد از این ضایعات شناسایی شده‌اند. نحوه انتقال این ویروس‌ها ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد که ویروس‌های مربوط به این وضعیت دارای ویروس‌زایی و نرخ عفونت‌زایی پایینی باشند. هر سطح دهانی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، اما این ضایعه بیشتر بر روی زبان، لب‌ها و کام نرم مشاهده می‌شود.

تومور سلول گرانولر
تومور سلول گرانولر
تومور سلول گرانولار (Granular cell tumor) نوعی نئوپلاسم با اتیولوژی ناشناخته است که تصور می‌شود منشأ عصبی دارد. این تومور هم به صورت خوش‌خیم و هم بدخیم وجود دارد، اما فرم‌های بدخیم آن بسیار نادرتر هستند.

تومور بدخیم غده بزاقی
تومور بدخیم غده بزاقی
تومورهای بدخیم غدد بزاقی گروهی ناهمگون از نئوپلاسم‌ها هستند که از بافت غدد بزاقی اصلی یا فرعی منشأ می‌گیرند. شایع‌ترین این تومورها شامل کارسینومای موکواپیدرموئید (mucoepidermoid carcinoma)، آدنوکارسینومای پلی‌مورفوس با درجه پایین (polymorphous low-grade adenocarcinoma)، کارسینومای آدنویید کیستیک (adenoid cystic carcinoma) و کارسینومای سلول آسینی (acinic cell carcinoma) می‌باشند. کارسینوما می‌تواند از یک آدنومای پلئومورفیک (pleomorphic adenoma) پیش‌موجود که توموری خوش‌خیم و مختلط است، نیز تکامل یابد.

آنژیوم مویرگی لوبی (یا همان ژانوما)
آنژیوم مویرگی لوبی (یا همان ژانوما)
همانژیوم مویرگی لوبولار (Lobular capillary hemangiomas)، که به عنوان گرانولوم پیوژنیک (pyogenic granulomas) نیز شناخته می‌شوند، ضایعات عروقی خوش‌خیم و به سرعت رشد کننده‌ای هستند که معمولاً به صورت تکی ظاهر می‌شوند. علت‌شناسی (etiology) این ضایعات ناشناخته است. این ضایعات ممکن است درون دیگر ناهنجاری‌های عروقی مانند همانژیوم‌های بزرگ‌تر یا تلانژکتازی‌های سطحی (superficial telangiectases) ایجاد شوند. تروما (trauma) نیز می‌تواند به بروز این ضایعات منجر شود. هنگامی که بیش از یک گرانولوم پیوژنیک وجود دارد، ممکن است به صورت خوشه‌ای یا آگمیناته (agminated) باشند.

موکوسل دهان
موکوسل دهان
موکوسل دهان یک تورم بی ضرر و حاوی مایع (شبیه کیست) در لب یا مخاط دهان است که به دلیل ترشح مخاط از غدد بزاقی کوچک دهان به بافت نرم، معمولاً به دلیل آسیب (تروما) یا انسداد است. از غده یک ضایعه مشابه به نام کیست احتباسی مخاطی، از انسداد و ذخیره بزاق در غده ایجاد می شود. راه های درمان موکوسل دهان، راه های مراقبت از موکوسل دهان، راه های تشخیص موکوسل دهان

بیماری کاودن
بیماری کاودن
بیماری کادون (Cowden disease) یا سندرم هامارتوم و نئوپلازی چندگانه، یک سندرم نادر اتوزومال غالب است که به علت جهش در ژن PTEN ایجاد می‌شود. برخی از بیماران دارای جهش افزایش عملکرد در WWP1 هستند که منجر به غیرفعال‌سازی PTEN می‌شود. ضایعات هامارتوماتوز متعدد با تمایل به بدخیمی در هر عضوی از بدن همراه هستند، اما به‌ویژه در سینه و تیروئید مشاهده می‌شوند.

خرید اشتراک