بیماری های مشابه

پاپیلومای دهانی
پاپیلومای دهانی
پاپیلوم دهانی که به عنوان پاپیلوم سنگفرشی نیز شناخته می‌شود، ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. این ضایعه به صورت رشدی آهسته و شبیه گل‌کلم در حفره دهان ظاهر می‌شود. پاپیلوم دهانی تقریباً در 1 نفر از هر 250 بزرگسال رخ می‌دهد و اغلب در دهه‌های سوم تا پنجم زندگی مشاهده می‌شود. همچنین این بیماری 8 درصد از تومورهای دهانی در کودکان را تشکیل می‌دهد. زیرگروه‌های ویروسی 6 و 11 در 50 درصد از این ضایعات شناسایی شده‌اند. نحوه انتقال این ویروس‌ها ناشناخته است، اما به نظر می‌رسد که ویروس‌های مربوط به این وضعیت دارای ویروس‌زایی و نرخ عفونت‌زایی پایینی باشند. هر سطح دهانی ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد، اما این ضایعه بیشتر بر روی زبان، لب‌ها و کام نرم مشاهده می‌شود.

"لنفوم هوچکین"
"لنفوم هوچکین"
لنفوم هوچکین یک نئوپلاسم هماتوپوئتیک است که اولین بار در سال ۱۸۳۲ توسط سر توماس هوچکین در بیمارانی با کاهش وزن، لنفادنوپاتی و بزرگی طحال (splenomegaly) که منجر به مرگ می‌شد، توصیف شد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) لنفوم هوچکین را به دو نوع اصلی دسته‌بندی می‌کند: لنفوم هوچکین کلاسیک (که ۹۰٪ موارد را تشکیل می‌دهد) و لنفوم هوچکین با غالبیت لنفوسیت ندولار.

لنفوم سلول B بزرگ منتشر
لنفوم سلول B بزرگ منتشر
**لنفومای سلول B بزرگ منتشر (Diffuse Large B-Cell Lymphoma - DLBCL)**

سارکوئیدوز
سارکوئیدوز
سارکوئیدوز یک اختلال سیستمیک است که به‌وسیلۀ سیستم ایمنی واسطه‌گری شده و با تشکیل گرانولوم در اندام‌های درگیر، به‌ویژه پارانشیم ریه و پوست مشخص می‌شود. عامل محرک سیستم ایمنی ناشناخته باقی مانده است و فرضیات مختلفی از جمله عوامل خودایمنی، عفونی و محیطی را شامل می‌شود. استعدادهای ژنتیکی مرتبط با اجزای پاسخ التهابی وجود دارد و سابقه خانوادگی این بیماری خطر ابتلا را افزایش می‌دهد. این بیماری در تمامی سنین، نژادها و قومیت‌ها مشاهده می‌شود، اما بیشترین شیوع آن در مردان بین 30 تا 50 سال و در زنان بین 50 تا 60 سال است و در زنان اندکی شایع‌تر است. بیماری پوستی اغلب اولین علامت سارکوئیدوز سیستمیک است.

"سندرم شوگرن"
"سندرم شوگرن"
سندرم شوگرن (Sjögren syndrome یا SS) یک بیماری خودایمنی است که غدد برون‌ریز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و منجر به نفوذ التهابی در غدد اشکی و بزاقی می‌شود. این اختلال عملکرد غدد، باعث خشکی چشم‌ها (xerophthalmia) و کراتوکنژنکتیویت سیکا (keratoconjunctivitis sicca) در چشم‌ها و خشکی دهان (xerostomia) می‌گردد.

خرید اشتراک