بیماری های مشابه

لنفوم غیر هوچکین
لنفوم غیر هوچکین
لنفوم غیرهوچکین (Non-Hodgkin lymphoma - NHL) به گروه بسیار گسترده‌ای از بدخیمی‌ها در سیستم لنفاوی اشاره دارد. این نوع لنفوم شامل لنفوم هوچکین نمی‌شود که شیوع کمتری دارد.

رابدومیوسارکومای اربیتال
رابدومیوسارکومای اربیتال
رابدومیوسارکوما (Rhabdomyosarcoma) یک نوع نادر از سرطان دوران کودکی است که تقریباً ۳۵۰ کودک در سال در ایالات متحده به آن مبتلا می‌شوند و ۱۰٪ از موارد، مربوط به ناحیه اربیت (orbit) یا حفره چشم است. رابدومیوسارکوما شایع‌ترین تومور اولیه ناحیه اربیت در کودکان به شمار می‌آید. این بیماری معمولاً در سنین ۵ تا ۱۰ سالگی بروز می‌کند و در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود.

دیسپلازی فیبروزی
دیسپلازی فیبروزی
دیسپلازی فیبروزی (Fibrous dysplasia) یک اختلال نادر و غیرسرطانی استخوان است که در آن، بافت فیبروزی و ترابکول‌های (trabeculae) ضعیف به جای استخوان و مغز استخوان طبیعی در یک یا چند ناحیه اسکلتی قرار می‌گیرند. محل‌های شایع این اختلال شامل استخوان‌های بلند اندام‌های تحتانی (مانند فمور و تیبیا)، بازوها، دنده‌ها، لگن و استخوان‌های جمجمه و صورت است. این بیماری معمولاً در نوجوانان یا جوانان در دهه بیست زندگی تشخیص داده می‌شود و شیوع آن در مردان کمی بیشتر است.

مننژیوم غلاف عصب بینایی
مننژیوم غلاف عصب بینایی
مننژیوماهای غلاف عصب بینایی (Optic Nerve Sheath Meningiomas - ONSM) تومورهای نادری هستند که به آرامی رشد کرده و خوش‌خیم می‌باشند و از مننژهای اطراف عصب بینایی منشا می‌گیرند. این تومورها به‌طور کلاسیک در بزرگسالان پس از دهه سوم زندگی مشاهده می‌شوند، در کودکان نادر هستند و در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهند (نسبت ۳ به ۲). اکثر بیماران با کاهش پیشرونده بینایی تک‌چشمی مراجعه می‌کنند. بیماران ممکن است کاهش دید رنگی (dyschromatopsia)، سردرد و درد در ناحیه چشم را نیز تجربه کنند. در معاینه، آتروفی عصب بینایی و نقص نسبی واکنش مردمک به نور (relative afferent pupillary defect) ممکن است مشاهده شود. ONSM اغلب با نوریت بینایی اشتباه گرفته می‌شود. عوامل خطر شامل سابقه قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی برای بدخیمی‌های سیستم عصبی مرکزی، مواجهه تصادفی با پرتو و شرایط ژنتیکی مانند نوروفیبروماتوز نوع ۲ و شوانوماتوزیس می‌باشند.

نوروبلاستوم
نوروبلاستوم
نوروبلاستوما (Neuroblastoma) یک تومور نورواندوکرین (neuroendocrine tumor) است که از سلول‌های کرست عصبی (neural crest cells) منشأ می‌گیرد. این تومور شایع‌ترین تومور جامد دوران نوزادی و کودکی محسوب می‌شود؛ سن معمول آغاز بیماری کمتر از ۳ سال است. غدد فوق کلیوی (adrenal glands) شایع‌ترین محل شروع این تومور هستند، اما این تومور می‌تواند در هر نقطه‌ای از زنجیره سیستم عصبی سمپاتیک (sympathetic nervous system) از جمله گردن، قفسه سینه، شکم یا لگن نیز یافت شود. علائم بالینی بسته به محل شروع و نواحی متاستاز (metastasis) در صورت وجود، متفاوت است، اما ممکن است غیر اختصاصی باشند و شامل خستگی، تب، بی‌اشتهایی، درد شکم یا درد مفاصل و استخوان‌ها باشد. علائم کمتر شایع شامل ضعف، آتاکسی (ataxia)، اسهال مزمن، فشار خون بالا یا تنگی نفس است. حضور سندرم هورنر (Horner syndrome) یا سندرم اوپسوکلونوس-مایوکلونوس (opsoclonus-myoclonus syndrome) در کودکان باید به بررسی برای این نوع تومور منجر شود. به ندرت، نوروبلاستوما ممکن است به‌صورت تصادفی در تصویربرداری شناسایی شود.

"سارکوم یوئینگ"
"سارکوم یوئینگ"
سارکوم یوئینگ یک تومور کوچک، گرد و سلول آبی است که عمدتاً استخوان و بافت نرم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این تومور اغلب متاستاتیک بوده و در انواع مختلفی از اندام‌ها یافت شده است. معمولاً با درد در استخوان یا بافت نرم خود را نشان می‌دهد. این بیماری بیشتر در نوجوانان مذکر مشاهده می‌شود و به عنوان یک بدخیمی با تمایز ضعیف در طیف تومورهای نورواکتودرمال اولیه (PNET) شناخته می‌شود. به دلیل ظاهر بافت‌شناسی خاص خود، که آن را با دیگر انواع بدخیمی‌ها مشترک می‌سازد، به عنوان "تومور کوچک گرد سلول آبی" طبقه‌بندی می‌شود. سارکوم یوئینگ را می‌توان با مثبت بودن CD99، حضور رزت‌ها در میکروسکوپ، و جابه‌جایی ژنتیکی t(11;22) که تقریباً در همه موارد سارکوم یوئینگ وجود دارد، از سایر تومورها تمایز داد.

"کرانیوفارنژیوما"
"کرانیوفارنژیوما"
یک مننژیوم کرانیوفارنژیوم (craniopharyngioma) یک تومور مغزی است که از بافت جنینی هیپوفیز (pituitary embryonic tissue) نشأت می‌گیرد. این تومور معمولاً در بالای ناحیه زینی (suprasellar) قرار دارد و دارای اجزای جامد و کیستیک است. سن بروز این تومور می‌تواند در کودکی (حدود سنین ۵ تا ۱۵ سال) یا بزرگسالی (حدود سنین ۵۰ تا ۷۰ سال) باشد. انواع این تومور شامل آدامانتینوماتوز (adamantinomatous)، پاپیلاری (papillary) و نوع مخلوط هستند. تومورهای آدامانتینوماتوز در کودکان شایع‌تر بوده و تومورهای پاپیلاری در بزرگسالان بیشتر دیده می‌شوند. کیست شکاف راثکه (Rathke cleft cyst) ممکن است در صورتی که کیسه راثکه (Rathke pouch) به‌طور عادی بسته نشود، تشکیل شود.

خرید اشتراک